CFC Argeș nu-și mai propune promovarea, dar își imaginează un scenariu atipic. Viorel Tudose: ”Și din play-out poți ajunge în prima ligă”. Ce se întâmplă la iarnă

Andrei PASCU 18 Oct. 2023, 15:15 Liga 2
CFC Argeș nu-și mai propune promovarea, dar își imaginează un scenariu atipic. Viorel Tudose: ”Și din play-out poți ajunge în prima ligă”. Ce se întâmplă la iarnă

Campionii FC Argeș nu mai este, la nivel declarativ, o echipă pretendentă la promovare. Startul de Liga 2 a fost unul dezamăgitor pentru conducere, care s-a despărțit deja la doi antrenori, de Alexandru Pelici și Eugen Beza, iar în actuala pauză competițională l-a numit în funcție pe Eugen Neagoe.

Venirea lui Neagoe nu obligă și mai mult la performanțe în acest sezon, ci se dorește conturarea unei echipe care să atace revenirea în SuperLiga României abia din stagiunea următoare, 2024/2025.

Promovarea în SuperLigă în acest sezon, doar un bonus pentru Campionii FC Argeș

Viorel Tudose, principalul sponsor al Campionii FC Argeș, a accentuat, la fel ca la conferința de prezentare a lui Eugen Neagoe, ideea că formația din Pitești va fi mai atentă la planurile pe care le are, promovarea fiind doar un bonus acum, în acest campionat.

În ciuda acestui detaliu, vor veni jucători importanți și în iarnă, așa cum s-a întâmplat și vara trecută, după retrogradare, care să întărească echipa lui Eugen Neagoe, în funcțiile de nevoile acestuia.

Fără presiune la Campionii FC Argeș

Nici măcar play-off-ul nu mai este vizat de Campionii FC Argeș, iar promovarea va fi doar un bonus, peste obiectivul trasat noului antrenor pentru acest sezon. Primul meci oficial al lui Eugen Neagoe ca ”principal” al piteștenilor va fi cel cu CSM Slatina, din etapa a 10-a.

Sperăm să obținem cele trei puncte cu Slatina, apoi avem meciul cu Gloria Buzău, sperăm să facem o figură frumoasă, iar dacă vom reuși să adunăm puncte până la finalul anului, după care ne vom întări în iarnă, e posibil să prindem și play-off-ul.

Dar, nu reprezintă condiții accederea în play-off și nici promovarea. Mai sunt și alte echipe care nu pot promova, care pot intra în play-off, iar atunci există posibilitatea ca și din play-out să promovezi. Eu nu îmi doresc promovarea, dacă va veni va fi bine, nu ne vom da de-o parte, dar vrem să construim o echipă puternică, performantă”, a spus Viorel Tudose, principalul sponsor al Campionii FC Argeș, conform Sport Total FM.

Eugen Neagoe debutează pentru Campionii FC Argeș, într-un meci oficial, contra CSM Slatina

La reluarea Ligii 2, Campionii FC Argeș va reveni după o înfrângere, scor 1-3 la București, cu Steaua, iar în următoarea etapă va întâlni pe teren propriu, pe stadionul din Mioveni, CSM Slatina, ocupanta locului 13, cu 10 puncte.

Până atunci, a disputat un amical sâmbătă, 14 octombrie, pe Stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște, cu Chindia, clasată pe locul 8 în Liga 2, cu 13 puncte. Duelul, care a consemnat și debutul lui Eugen Neagoe, s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

Nu aș putea spune un target de puncte. Sigur, îmi doresc să câștigăm toate meciurile, dacă s-ar putea, și cu acest gând se va intra pe teren, dar acum nu pot să promit câte puncte vom reuși să aducem, cu toate că eu mi-aș dori să le aducem pe toate cele 30.

Va fi destul de greu. Și adversarii noștri își doresc să câștige și atunci trebuie să tratăm fiecare joc cu mare responsabilitate. În primul rând îmi doresc foarte mult să ajungem în play-off, ăsta este primul pas. Odată ce ai intrat în play-off poți să speri la promovare, pentru că mai sunt încă zece jocuri.

Dar rămâne de văzut ce vom putea face. În acest moment vreai ca noi, ca și echipă, să arătăm foarte bine, băieții să arate foarte bine, și fizic, și tactic, din toate punctele de vedere”, a spus Eugen Neagoe despre obiectivul său la CFC Argeș.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u21-actiune-perfecta-in-preliminariile-euro-19288863

https://liga2.prosport.ro/seria-1/idan-golan-despre-evenimentele-tragice-din-israel-19288858

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-calificare-la-turul-de-elita-dupa-1-1-cu-cehia-u19-19288840

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-despre-steaua-concordia-si-cariera-sa-viitoare-19288826

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-va-antrena-in-liga-3-unirea-alba-iulia-19288812

Andrei PASCU 18 Oct. 2023, 15:15 Liga 2
Pe aceeași temă