Progresul Spartac a trecut de CS Dinamo, în ultima partidă de verificare. Ultima achiziție a formației din Liga 2 a adus victoria

Răzvan STÎNGĂ 19 Feb. 2023, 14:18 Liga 2
Progresul Spartac a trecut de CS Dinamo, în ultima partidă de verificare. Ultima achiziție a formației din Liga 2 a adus victoria

Progresul Spartac a finalizat cu o victorie meciurile amicale programate în această iarnă, în perioada de pregătire premergătoare reluării Ligii 2, a ultimelor etape din sezonul regular și a play-off-ului și play-out-ului. A întâlnit locul 5 din Seria 4 a Ligii 3, CS Dinamo.

Progresul Spartac s-a impus la limită, cu scorul de 1-0, marcator fiind ultima achiziție, atacantul Ciprian Stanciu.

Progresul Spartac, victorie în meciul amical cu CS Dinamo, scor 1-0

Partida dintre Progresul Spartac și CS Dinamo a avut loc pe Stadionul Dinamo, din ”Ștefan cel Mare”. La pauză, rezultatul de 0-0 s-a menținut, formația din Liga 2 precizând pe site-ul oficial că ”adversarii au făcut o partidă foarte bună, arătând un nivel de joc neașteptat de bun”.

Astfel, singurul gol a fost reușit de Ciprian Stanciu, revenit la Progresul Spartac oficial în aceste zile, după plecarea de la Minaur Baia Mare. Reușita a fost consemnată imediat după pauză, în minutul 48, când a marcat cu o lovitură de cap, în urma unui corner.

  • Progresul Spartac a început amicalul în formula: Winney – Leafu, Parfeon, Menn, Sandru – Petcu, S. Matei, Ohaci, Tong – Stanciu, E. Radu.
    Au mai jucat Ciontos, Alexandrescu, Dumitru, Costea, Despa, M.Andrei, Lixandru, Marica.

Andrei Erimia, mulțumit după amicalul dintre Progresul Spartac și CS Dinamo

Andrei Erimia a declarat, în privința amicalului cu CS Dinamo, că este mulțumit, în primul rând, de faptul că apărarea a arătat bine și echipa sa nu a luat gol nici de această dată. Speră ca jucătorii să facă un meci bun și în confruntarea cu FK Miercurea Ciuc, prima pentru Progresul Spartac în Liga 2, în acest an.

Progresul Spartac a mai jucat patru amicale în afara duelului cu CS Dinamo, toți adversari din Liga 2. A înregistrat următoarele rezultate: 1-0 cu Concordia Chiajna, 2-0 cu Unirea Slobozia, 0-4 cu Steaua și 0-0 cu CSM Slatina.

Încă un meci în care nu primim gol, iar asta e bine, ne antrenăm mentalitatea de a nu primi gol, sper să facem asta și în campionat. Trebuie să avem o defensivă solidă, dar nu mă refer la linia de patru sau de cinci, mă refer la toată echipa. Mă bucur pentru Ciprian că a marcat, a fost un bun antrenament înainte de startul campionatului.

Am făcut mai puține schimbări, sunt lucruri pe care le antrenăm. Principiile sunt aceleași indiferent cu cine vom începe partida de la Miercurea Ciuc sau ce formulă. Astea sunt doar detalii, iar cel mai important e să le aplicăm bine în timpul jocurilor.

Au fost mai puține schimbări și pentru că avem câțiva accidentați. Tudorache e accidentat, Purice e accidentat, Grigore e accidentat. Sunt trei opțiuni bune mereu pentru primul 11.

Purice va începe luni antrenamentele, la Grigore mai durează, nu va juca în prima etapă, iar la Tudorache rămâne să vedem, dar sunt șanse mici să joace în prima etapă”, a spus Andrei Erimia despre partida cu CS Dinamo.

Ciprian Stanciu a revenit la Progresul Spartac și a marcat în partida cu CS Dinamo

Ciprian Stanciu, atacant în vârstă de 32 de ani, ultima dată la Minaur Baia Mare, s-a antrenat cu Progresul Spartac în ultimele trei săptămâni, iar acum a fost oficializat acordul dintre club și jucător.

În plus, este o revenire în cazul lui Stanciu, pentru că a mai evoluat la formația bucureșteană și în perioada august 2016 – septembrie 2020. În prima parte a sezonului de Liga 2, la Minaur Baia Mare, Stanciu a prins 13 meciuri și a marcat de două ori.

Reacția lui Ciprian Stanciu, cu privire la revenirea la Progresul Spartac

În afară de venirea lui Stanciu, Andrei Erimia a făcut abia zilele trecute primele mutări la capitolul achiziții. Astfel, în această iarnă au mai ajuns la Progresul Spartac: Patrick Ziepop, Alexandru DespaFelix Menn și Boison Wynney.

De la Progresul Spartac au plecat în această iarnă, sub diverse forme, Stefan VisicDenis FărăgăuLeonard BoiangiuOctavian NedelcuȘtefan UstinescuPetruț VladAlexandru DițuValentin MărgăritLuca Florică, Dragoș Lupescu și Robert Petculescu.

Progresul Spartac reia Liga 2 la Miercurea Ciuc

Progresul Spartac ocupă locul 18, cu 15 puncte, la egalitate cu Minaur Baia Mare, locul 17, care momentan are un golaveraj superior. În 2023, Progresul Spartac mai are de disputat meciuri cu FK Miercurea Ciuc (deplasare), CSC Dumbrăvița (acasă) și Poli Iași (deplasare) în sezonul regular.

În cele 16 etape disputate în 2022, Progresul Spartac a adunat trei victorii, șase egaluri și șapte înfrângeri și un golaveraj de 14 goluri marcate și 23 primite.

Foto și video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-reziliat-contractul-cu-robert-petculescu-19260540

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-trei-achizitii-19260477

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-oficializat-noi-plecari-19260428

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 19 Feb. 2023, 14:18 Liga 2
Pe aceeași temă