Progresul Spartac a reziliat contractul cu Robert Petculescu, care a decis să plece la academia unei formații din SuperLigă: ”Îi respectăm decizia de a nu continua la clubul nostru”

Răzvan STÎNGĂ 16 Feb. 2023, 13:28 Liga 2
Progresul Spartac a reziliat contractul cu Robert Petculescu, care a decis să plece la academia unei formații din SuperLigă: ”Îi respectăm decizia de a nu continua la clubul nostru”

Progresul Spartac a reziliat contractul cu un tânăr pe care voia să îl promoveze în meciurile din Liga 2. Deși are doar 16 ani, Robert Petculescu trebuia să fie introdus de Andrei Erimia în duelurile din campionat, dar recent a decis să plece de la formația din divizia a doua și s-a alăturat academiei unei formații din prima ligă.

Conform informațiilor oferite de nou-promovata în Liga 2, Robert Petculescu a decis să plece de la Progresul Spartac și să ajungă la grupele ”under” ale Universității Craiova.

Progresul Spartac a reziliat contractul cu Robert Petculescu, ajuns la Academia Universitatea Craiova

Andrei Erimia chiar voia să mizeze în curând pe mijlocaș, dar mirajul unei plecări la echipele ”under” ale unei formații din SuperLiga României a fost prea mare pentru tânăr, care va fi văzut altfel, în speranța că în câțiva ani va ajunge să prindă și primele meciuri pentru formația din Bănie.

Mulțumim, Robert Petculescu!

În ultima zi a perioadei de transferuri românești, clubul nostru a oficializat transferul tânărului decar, care tocmai a împlinit 16 ani, Robert Petculescu (2007). Acesta se va alătura academiei formației de Superligă CS Universitatea Craiova, unde va avea ocazia de a-și continua dezvoltarea.

Robert a ajuns în Intrarea Vrabiei în 2019, unde s-a impus încă de la început, ajungând, în cadrul academiei progresiste, să joace pentru generații cu trei, sau chiar patru ani mari decât a acestuia. El a atras atenția asupra lui pentru prima dată când, la doar 14 ani, a contribuit la câștigarea Campionatului Național U17, alături de grupa 2004. Robert a urmat apoi, după un șir de rezultate bune pentru grupele de juniori, să debuteze primăvara trecută la echipa mare a bleu-albaștrilor, la doar 15 ani și o lună, devenind cel mai tânăr jucător din istoria Progresului Spartac, și cel mai probabil, al întregii istorii progresiste. În prima jumătate a sezonului actual, acesta a înscris de 11 ori pentru grupa U16, un gol pentru grupa U17, și 7 goluri pentru grupa U19.

Între timp, Robert a început să-și clădească și o carieră internațională, devenind titular al fostei generații tricolore U15, iar în acest sezon, al României U16. Contribuind în mod constant cu goluri și pase de gol, cele mai emblematice meciuri ale acestuia au fost victoria împotriva Spaniei U16 din această toamnă, dar și împotriva Macedoniei de Nord , la ultima convocare, când antrenorul Nicolae Roșca i-a acordat pentru prima dată banderola de căpitan.

Am minți dacă am spune că nu regretăm plecarea lui Robert, mai ales având în vedere cât de mult se apropiase de primele sale meciuri în Liga a 2-a, acesta putând să fie primul junior născut în 2007 care să debuteze la acest nivel. În același timp, respectăm decizia lui de a nu continua alături de clubul nostru, și îi urăm acestuia o ascensiune cât mai rapidă în cariera sa fotbalistică, un debut cât mai rapid în Superligă, la selecționata de seniori a României, și cine știe… poate chiar mai departe!

Tot înainte!”, a anunțat Progresul Spartac pe pagina de Facebook.

Progresul Spartac, mult schimbată față de începutul sezonului de Liga 2

De la Progresul Spartac au mai plecat în această iarnă, sub diverse forme, Stefan VisicDenis FărăgăuLeonard BoiangiuOctavian NedelcuȘtefan UstinescuPetruț VladAlexandru DițuValentin MărgăritLuca Florică și Dragoș Lupescu.

Andrei Erimia a făcut și primele mutări la capitolul veniri. Astfel, în această iarnă au ajuns la Progresul Spartac: Patrick Ziepop, Alexandru Despa, Felix Menn și Boison Wynney.

 

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-trei-achizitii-19260477

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-oficializat-noi-plecari-19260428

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-oficializat-alte-doua-despartiri-unul-dintre-jucatori-continua-tot-in-liga-2-19260424

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-erimia-a-explicat-problemele-avute-de-progresul-spartac-19260381

 

 

Răzvan STÎNGĂ 16 Feb. 2023, 13:28 Liga 2
Pe aceeași temă