Progresul Spartac a dat drumul la achiziții pe ultima sută! A împrumutat un jucător de la Rapid, a adus un portar de la Gloria Buzău și a legitimat un fundaș din Liga 3

Răzvan STÎNGĂ 15 Feb. 2023, 15:05 Liga 2
Progresul Spartac a dat drumul la achiziții pe ultima sută! A împrumutat un jucător de la Rapid, a adus un portar de la Gloria Buzău și a legitimat un fundaș din Liga 3

Progresul Spartac a așteptat finalul perioadei de transferuri pentru a începe să legitimeze jucători. Pentru că nu dispune de un buget prea mare, nou-promovata a fost nevoită să gestioneze cumva pauza de iarnă pentru a se întări.

Din acest motiv, doi dintre jucătorii pe care i-a semnat recent au venit sub formă de împrumut și doar unul a fost adus definitiv.

Progresul Spartac, trei achiziții! Alexandru Despa, Felix Menn și Boison Wynney, prezentați

Progresul Spartac a anunțat marți, 14 februarie, trei achiziții. Este vorba de Alexandru Despa (20 de ani, mijlocaș și atacant, împrumutat de la Rapid), Felix Menn (26 de ani, fundaș central francez, ultima dată în Liga 3, la Dante Botoșani) și Boison Wynney (26 de ani, portar, împrumutat de la Gloria Buzău).

Felix Menn este o achiziție așteptată pentru Progresul Spartac, pentru că a fost utilizat de Andrei Erimia în toate partidele de verificare din această iarnă. A fost testat, iar acum a fost înregimentat pentru partea a doua a sezonului de Liga 2, în care Progresul Spartac speră să se salveze de la retrogradare.

Menn este la a doua experiență în România, el venind la Dante Botoșani chiar la începutul sezonului de Liga 3, din ligile inferioare din țara natală, de la Plabennec.

Alexandru Despa, împrumutat de Progresul Spartac de la Rapid

Alexandru Despa va evolua la Progresul Spartac până la finalul întrecerii de Liga 2, dar pare în urmă cu pregătirea fizică. Un singur meci oficial a prins pentru prima echipă a Rapidului de când a început stagiunea 2022/2023, 25 de minute în duelul cu CS Afumați, din 28 septembrie, din Cupa României.

Boison Wynney, împrumutat de Progresul Spartac de la Gloria Buzău

Boison Wynney nu a evoluat pentru Gloria Buzău în acest sezon, fiind cel mult rezervă în Liga 2. A bifat doar câteva meciuri în Cupa României, iar Adrian Mihalcea a decis să îl trimită la Progresul Spartac, unde are ocazia să apere constant.

Până la anunțul celor trei veniri, Progresul Spartac a mai făcut o singură achiziție în această iarnă, Patrick Ziepop, fundaș central în vârstă de 27 de ani. În schimb, lista e stufoasă la capitolul plecări, pentru că Andrei Erimia a decis să renunțe la un număr important de jucători.

Progresul Spartac a ajuns la patru achiziții. Număr important la plecări

De la Progresul Spartac au plecat în această iarnă, sub diverse forme, Stefan VisicDenis FărăgăuLeonard BoiangiuOctavian NedelcuȘtefan Ustinescu, Petruț Vlad, Alexandru Dițu, Valentin Mărgărit, Luca Florică și Dragoș Lupescu.

Progresul Spartac reia Liga 2 la Miercurea Ciuc

Progresul Spartac ocupă locul 18, cu 15 puncte, la egalitate cu Minaur Baia Mare, locul 17, care momentan are un golaveraj superior. În 2023, Progresul Spartac mai are de disputat meciuri cu FK Miercurea Ciuc (deplasare), CSC Dumbrăvița (acasă) și Poli Iași (deplasare) în sezonul regular.

În cele 16 etape disputate în 2022, Progresul Spartac a adunat trei victorii, șase egaluri și șapte înfrângeri și un golaveraj de 14 goluri marcate și 23 primite.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-oficializat-noi-plecari-19260428

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-erimia-a-explicat-problemele-avute-de-progresul-spartac-19260381

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-si-csm-slatina-au-remizat-intrun-amical-19260193

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-prima-achizitie-a-iernii-19260161

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 15 Feb. 2023, 15:05 Liga 2
Pe aceeași temă