Progresul Spartac a perfectat trei noi achiziții. Unul a fost ultima dată la FC Buzău, iar altul, golgheter în Liga 3 în sezonul trecut, n-a mai rămas la Șelimbăr

Marius ANGHEL 12 Aug. 2022, 00:27 Liga 2
Progresul Spartac a perfectat trei noi achiziții. Unul a fost ultima dată la FC Buzău, iar altul, golgheter în Liga 3 în sezonul trecut, n-a mai rămas la Șelimbăr

Înainte de al doilea meci oficial pe care îl va disputa în campionatul Liga 2, nou-promovata Progresul Spartac a anunțat trei noi achiziții, ajungând, astfel, la un total de șapte efectuate pentru acest sezon.

După Luca Florică, Valentin Mărgărit, Nicolae Leafu și Leonard Boiangiu, următorii care au semnat cu echipa antrenată de Andrei Erimia sunt Ulrich Bardot, Radu Zamfir și Stefan Visic.

Ulrich Bardot a și fost în lotul meciului cu Dinamo

În privința lui Ulrich Bardot, Progresul Spartac doar l-a prezentat oficial acum, fiindcă nu apucase să o facă. Jucătorul camerunezo-francez de 25 de ani a fost în lotul pentru meciul cu Dinamo, la debut în Liga 2, însă a rămas pe bancă, Erimia alegând să utilizeze alți cinci fotbaliști.

Bardot a mai jucat în România pentru CSM Pașcani, retrogradată din Liga 3, iar în cariera sa a mai evoluat la Pagny-sur-Moselle, o echipă din liga a cincea din Franța.

”Progresul Spartac a înregistrat trei noi transferuri în ultima săptămână.
Mai întâi îl notăm pe camerunezul Ulrich Bardot (24 de ani), jucător de bandă dreaptă, care a evoluat în primavără la CSM Pașcani în liga a treia, și care s-a aflat deja pe bancă la meciul cu Dinamo”, a transmis echipa nou-promovată în Liga 2.

Radu Ștefan Zamfir a mai jucat în Liga 2 la FC Buzău, în sezonul trecut

Radu Ștefan Zamfir este un fundaș de 21 de ani originar din București și care în sezonul trecut a evoluat pentru FC Buzău, actuala Gloria Buzău. A fost utilizat de Cristian Pustai în 16 meciuri, timp de 1283 de minute. S-a format la Dinamo, pentru care nu a jucat la seniori, și a mai trecut pe la Daco-Getica București, pentru care a prins 7 partide în Liga 2.

”Tot banda dreaptă – acolo unde titularul ultimilor ani, Vlad, urmează să suporte o interventie chirurgicală la genunchi, ratând sezonul de toamnă – este și Radu Zamfir (n. 2001), care a jucat anul trecut la FC Buzău”, a comunicat Progresul Spartac pe site-ul său oficial.

Stefan Visic își făcea planuri mari cu CS Comunal Șelimbăr, cu care semnase în această vară

În fine, ultimul este atacantul sârb Stefan Visic, care va fi împrumutat de la colega de campionat CS Comunal Selimbăr. Jucătorul de 24 de ani a semnat cu sibienii în această vară și era prezentat cu fast, despre el spunându-se că a dat 20 de goluri în 18 partide disputate în Liga 3 la Someșul Dej, de unde fusese luat.

Visic a semnat un contract până în 2025 cu sibienii, însă nu l-a convins pe Eugen Beza să-l mențină în lot, astfel că a fost lăsat să meargă sub formă de împrumut la Progresul Spartac.

”Am venit la CSC 1599 Șelimbăr cu inima deschisă, cu toate forțele, cu tot dragul, fiind sută la sută convins că din toate ofertele avute am luat cea mai bună decizie. Am venit pregătit pentru a ajuta echipa să își îndeplinească obiectivele și pentru a deveni golgeterul Ligii a 2-a, așa cum am făcut în Liga a 3-a. Am încredere sută la sută în agentul meu (n.a. Horia Crișan), iar când mi-a spus condițiile de aici, grupul de jucători, stafful tehnic și administrativ, în secunda a doua am decis să vin aici. Sunt convins că această echipă mă va ajuta să fac pasul spre Liga 1”, spunea Stefan Visic după ce semna cu sibienii.

Până acum, Visic a mai evoluat pentru Jedinstvo Banatsko (Serbia), SK Novohrad Lucenec, FK Pohronie (ambele din Slovacia), FK Frydek-Mistek (Cehia) și FK Marcelova (Slovacia).

”Ultimul venit este atacantul sârb Stefan Visic (24 de ani), împrumutat de la Șelimbăr, după ce anul trecut a fost golgeterul seriei a X-a a ligii a III-a la Somesul Dej.
De remarcat că până acum, în meciurile oficiale, Progresul Spartac utilizase un singur “stranier”, și acela doar episodic – rwandezul Pierre Semudenge – Mujene, în sezonul 2018-2019!”, a mai transmis Progresul Spartac.

  • Altfel, după debutul cu eșec în Liga 2, 0-1 la Clinceni cu Dinamo, Progresul Spartac urmează să joace în etapa a 2-a cu Unirea Constanța, tot la Clinceni, dar de această dată din postura de echipă oaspete. Jocul are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-5-din-20-nu-au-drept-de-promovare-in-prima-liga-dar-nici-interzis-sa-joace-in-play-off-frf-informeaza-care-sunt-echipele-de-drept-public-participante-in-editia-2022-2023-de-liga-2-19240259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-inchide-etapa-a-2-a-a-ligii-2-dupa-ce-pe-prima-o-deschisese-runda-incepe-de-vineri-iar-rivalele-steaua-si-dinamo-au-fost-puse-sa-joace-in-timpul-saptamanii-meciurile-televizate-19240053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-1-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-buftea-buzau-ramnicu-valcea-targu-jiu-si-dej-derby-ul-moldovei-are-startul-la-ora-1130-19239577

https://liga2.prosport.ro/seria-1/si-a-ametit-suporterii-progresul-spartac-si-a-prezentat-primele-achizitii-ale-verii-jucatori-pe-care-ii-mai-anuntase-inca-o-data-alaturi-de-altii-care-acum-nu-mai-sunt-in-lot-19239224

https://liga2.prosport.ro/liga-3/selimbarul-i-a-luat-golgheterul-somesului-dej-atacantul-sarb-care-a-inscris-20-de-goluri-ultimul-sezon-si-a-semnat-cu-sibienii-19233218

Marius ANGHEL 12 Aug. 2022, 00:27 Liga 2
Pe aceeași temă