Și-a amețit suporterii! Progresul Spartac și-a prezentat primele achiziții ale verii, jucători pe care îi mai anunțase încă o dată, alături de alții, care acum nu mai sunt în lot

Marius ANGHEL 03 Aug. 2022, 01:30 Liga 2

Nu doar staffului tehnic de la Dinamo i-a luat mult timp să se decidă asupra jucătorilor pe care îi păstrează cu certitudine în lot, dintre cei testați în această vară, ci și celui de la Progresul Spartac, chiar prima adversară a ”câinilor” în Liga 2.

Dacă alb-roșii și-au prezentat marți cinci noi achiziții, bleu-albaștrii și-au anunțat în mod oficial primii patru jucători ”semnați” după promovarea în eșalonul secund.

Asta, poate și pentru că cele două echipe au fost forțate de împrejurări, având în vedere că joi au primul meci oficial în campionat și timp pentru legitimat jucătorii care ar putea fi și folosiți în această întâlnire nu mai era mult.

Progresul Spartac își prezintă, din nou, achizițiile, de această dată oficial, după ce au semnat!

Spre deosebire de Dinamo, care și-a prezentat noile achiziții abia după ce au semnat contractul și mutările au devenit oficiale, Progresul Spartac a dat dovadă că încă mai are de lucrat la acest capitol, în fapt, clubul fiind unul nou-promovat în Liga 2 și care se va afla pentru prima dată angrenat la acest nivel competițional și la acest standard.

De-a lungul pregătirii de vară, Progresul Spartac a anunțat mai multe achiziții, pentru ca marți să comunice că, de fapt, abia acum a semnat cu respectivii jucători.

Luca Florică, Valentin Mărgărit, Nicolae Leafu și Leonard Boiangiu au fost anunțați oficial drept primele achiziții pentru sezonul de Liga 2, deși toți mai fuseseră prezentați o dată de club, în perioade diferite. Primii doi au fost anunțați încă de la 1 iulie, al treilea de la 21 iulie, iar ultimul din data de 28 iulie.

Clubul bucureștean e sincer, chiar dacă își pune cenușă în cap: ”Progresul Spartac a semnat cu patru fotbaliști, fix înainte de debutul cu Dinamo! Deși clubul nostru a mai anunțat până acum că testa și se antrena cu câțiva jucători noi, primele transferuri oficiale au avut loc ieri, portarul Valentin Mărgărit și fundașul Luca Florică având să joace în acest sezon în tricoul bleu-albastru, în timp ce fundașul Nicolae Leafu și mijlocașul Leonard Boiangiu se întorc pentru a doua dată în Intrarea Vrabiei!”

Luca Florică, Valentin Mărgărit, Nicolae Leafu și Leonard Boiangiu sunt primele achiziții ale nou-promovatei Progresul Spartac

Cei patru jucători nu au fost însă singurii pe care cei de la Progresul Spartac i-au anunțat drept achiziții în această vară, cu toate că aceștia nu semnaseră cu clubul. Alții prezentați nu se mai regăsesc în lot sau, prin evoluția lor, l-au făcut pe antrenorul Andrei Erimia să se mai gândescă.

De exemplu, în ziua reunirii, echipa anunța că Iulian Badea de la FC Voluntari este mutare oficială. Ulterior, alături de Florică și Mărgărit era prezentat și Ciprian Popescu, luat tot de la Rapid 2. Dacă Badea nu se mai află de o perioadă mai lungă în lot, Popescu a evoluat în ultimele amicale, însă, iată, acum nu mai este anunțat că a semnat contract.

Iată cum își prezintă Progresul Spartac, din nou, noile achiziții:

”Nicolae Leafu (1995) a sosit pentru prima dată în Intrarea Vrabiei când avea 22 de ani, spre finalul lui 2017, în calitate de căpitan al Sportului Studențesc, formație care juca în Liga a 4-a, la acea vreme. Deși acesta trebuia să vină în vară, transferul său a fost efectuat de-abia în toamnă, datorită unor probleme birocratice. El a avut un parte de un debut intens în culorile bleu-albastre, la echipa noastră secundă, într-un meci de Liga a 4-a împotriva Stelei București. Pe 11 Noiembrie 2017, „Nicu” a debutat la echipa noastră mare, și prin asociere, Liga a 3-a, în a doua repriză a unui meci jucat pe teren propriu, cu Înainte Modelu. În restul sezonului, el a jucat, în medie, aproximativ 30 de minute pe etapă.
Ascensiunea sa a avut loc odată cu sezonul 2018-2019 (cel cu Rapid), devenind unul dintre cei mai importanți jucători ai bleu-albaștrilor, făcând parte din linia noastră defensivă în 26 de meciuri oficiale din 30. Acesta și-a continuat forma și în sezonul următor, aflându-se pe locul al doilea în clasamentul minutelor oficiale, înainte de pandemie, fiind întrecut doar de căpitanul Ciprian Stanciu.

Leonard Boiangiu (1997) s-a transferat de la Popești-Leordeni în Intrarea Vrabiei în aceeași perioadă cu colegul său prezentat mai sus, intrând cu lotul progresist în cantonamentul din iarna de la începutul lui 2018. Acesta a debutat ca integralist în prima etapă de după pauza inter-competițională, pe 28 Martie 2018, într-o remiză albă cu ACSM Oltenița. „Leo”, un mijlocaș central ambidextru, a devenit rapid unul dintre cei mai importanți jucători ai clubului nostru, fiind titular în aproape toate meciurile din restul sezonului 2017-2018, și continuându-și forma și de-a lungul campaniei următoare. Din păcate, acesta suferit o fractură la tarsiene, chiar în victoria obținută în acel sezon cu Rapid, fiind scos din circuit pentru aproape întregul retur. Arătând reziliență, acesta a revenit la finalul sezonului, continuând să fie titular și de-a lungul campaniei 2019-2020.
În urma infamei ratări la promovare, împotriva celor de la CSM Slatina, și a exodului de jucători din vara lui 2020, Nicolae Leafu și Leonard Boiangiu au părăsit clubul nostru, după aproape trei ani de contract.
Chiar dacă a plecat de la Progresul, Nicolae Leafu a continuat să se lupte pentru a obține promovarea în Liga a 2, semnând cu cei de la Mostiștea Ulmu, care aveau să piardă la baraj, în acel sezon. După implozia formației călărășene, acesta s-a transferat la CS Afumați (însă nu am găsit poză cu el în tricoul ilfovenilor, așa că am folosit una de la Mostiștea pentru grafică), unde a continuat să fie un jucător crucial, având al doilea cele mai multe apariții dintre jucătorii defensivi, în spatele unui al fost jucător bleu-albastru, Florin Geană. După cum știm, nu am apucat să ne întâlnim într-un meci direct, după ce aceștia au fost învinși de Tunari, în semifinala barajului.
Între timp, Leonard Boiangiu s-a întors, în vara lui 2020, la fostul său club, Popești-Leordeni, fiind unul dintre integraliștii ilfovenilor. După un sezon petrecut în al treilea eșalon, acesta a „promovat” la Liga a 2-a, transferându-se la Dunărea Călărași, unde a jucat 14 meciuri, și a înscris un gol. După ce călărășenii și-au pierdut finanțarea, majoritatea lotului acestora părăsind clubul, „Leo” s-a întors în București, unde a semnat cu Metaloglobus, jucând în aproximativ jumătate din meciurile rămase ale echipei din Pantelimon.

Luca Florică (2022) este un tânăr fotbalist versatil, care poate îndeplini mai multe roluri de-a lungul flancului stâng. Acesta se transfera la începutul lui 2019 în Franța, la doar 16 ani, mutându-se de la academia Regal Sport la Amiens SC, pentru care a jucat în mai multe competiții de juniori din „hexagon”. Revenind, în mod normal, în România, la începutul pandemiei, acesta a ajuns în sezonul 2020-2021 la formația de Liga 1 AFC Hermannstadt, bifându-și debutul în primul eșalon la doar câteva zile după ce a împlinit 18 ani. Luca nu a stat mult în Sibiu, semnând cu Rapid în acea iarnă, și intrând pe teren pentru echipa mare a alb-vișiniilor în opt meciuri din Liga a 2-a, și două meciuri de Liga 1, în sezonul următor. Ultimul său club a fost Academica Clinceni, pentru care a jucat în 14 meciuri în primul eșalon, după ce se transferase la clubul ilfovean în iarna trecută. Luca Florică devine, acum, singurul jucător din Intrarea Vrabiei cu experiență de Liga 1!

Portarul Valentin Mărgărit (2004) s-a transferat, de asemenea, la AFC Hermannstadt, în prima vară din pandemie, venind de la academia Sport Team București. Acesta a ajuns, în același timp cu Luca Florică, la Rapid, unde a debutat pentru prima dată într-un campionat de seniori, pentru echipa secundă a alb-vișiniilor, chiar într-un meci cu Progresul. Tânărul portar a devenit titularul indiscutabil al celor de la Rapid 2, în sezonul anterior, jucând în 20 de meciuri din 27, printre care trei chiar împotriva noastră, suporterii progresiști ținând minte probabil acele partide nefaste din Play-Off. El a jucat și pentru selecționata națională U18.

Toți cei patru vor fi valabili pentru debutul de poimâine, cu Dinamo, și le urăm o carieră cât mai frumoasă în tricoul bleu-albastru!
Tot, înainte!”

Valentin Mărgărit și Luca Florică au și oferit declarații după ce au semnat cu Progresul Spartac:

Despre Florică, se știe în lumea fotbalului că mai presus de talentul său fotbalistic stă puterea financiară a tatălui său, cea care l-a dus atât la FC Hermannstadt, Rapid, cât și la Academica Clinceni. La primele două a avut apariții sporatice (5 minute într-un meci de Liga 1 la sibieni și 393 de minute în zece jocuri în două sezoane la giuleșteni, opt de Liga 2 și două de Liga 1), la Clinceni evoluând mai mult, 14 meciuri în Liga 1 (943 minute), însă și pentru că echipa ilfoveană era într-un haos general și făcea figurație în campionat.

La nivelul Ligii 2, Leafu are 8 meciuri în sezonul 2012-2013, pentru Sportul Studențesc, Boiangiu a prins 13 jocuri la dezastruoasa Dunărea Călărași și 4 la Metaloglobus, toate în ediția 2021-2022, în timp ce Mărgărit nu are niciun meci la acest nivel.

Meciul cu Dinamo începe mai devreme, de la ora 17:00

Altfel, Progresul Spartac va fi gazda primului meci oficial din noul sezon al Ligii 2, ediția 2022-2023, cu Dinamo, însă jocul nu se va mai desfășura la Buftea, unde Jandarmeria interzicea accesul publicului în tribune pentru această confruntare, ci va avea loc pe stadionul din Clinceni, cu spectatori.

Nu este însă singura modificare față de această partidă, ci și ora de start. Jocul nu va mai începe la ora 18:00, așa cum informase inițial FRF, ci mai devreme, de la ora 17:00.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cinci-dintr-un-foc-dinamo-si-a-prezentat-cinci-noi-jucatori-si-ajunge-la-10-achizitii-cu-doua-zile-inainte-de-debutul-in-liga-2-19239214

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-dinamo-se-joaca-pe-un-alt-stadion-cu-spectatori-victorie-anunta-clubul-nou-promovat-care-spune-ca-a-primit-mai-multe-lovituri-legate-de-organizarea-acestui-j-19239178

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-steaua-progresul-spartac-a-defilat-si-ea-cu-csm-jiul-chiar-daca-trupa-din-petrosani-a-fost-prima-care-a-marcat-andrei-erimia-echipa-e-ca-un-puzzle-in-care-incercam-sa-adaugam-cate-o-19238767

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

Marius ANGHEL 03 Aug. 2022, 01:30 Liga 2
Pe aceeași temă