Prima victorie în amicale pentru Progresul Spartac. Ultima clasată din Liga 2 a trecut de Rapid U19, care i-a avut pe teren pe Alexandru Ioniță I și Vasile Maftei

Răzvan STÎNGĂ 03 Feb. 2024, 14:54 Liga 2
Prima victorie în amicale pentru Progresul Spartac. Ultima clasată din Liga 2 a trecut de Rapid U19, care i-a avut pe teren pe Alexandru Ioniță I și Vasile Maftei

Progresul Spartac a mai jucat un meci amical, al patrulea al perioadei de pregătire. Sâmbătă, 3 februarie, ultima clasată din Liga 2 a întâlnit echipa sub 19 ani a Rapidului, pe care a reușit să o învingă și astfel și-a trecut în cont prima victorie în testele iernii.

Întâlnirea a avut loc în cadrul Bazei Constructorul- București, iar Progresul Spartac a reușit să se impună cu 2-1.

Progresul Spartac, prima victorie în amicale, 2-1 cu Rapid U19

Progresul Spartac a condus încă de la pauză, conform informațiilor oferite pe pagina de Facebook. A marcat pentru 1-0 în minutul 28, prin Alexandru Crivac, el reușind să marcheze cu capul din careu, în urma unei centrări venite de la Andrei Florescu.

Pentru că a fost un meci amical, Rapid U19 a decis să trimită pe teren și un jucător trecut de 19 ani, Enrichi Finica (21 de ani), dar și doi foști fotbaliști care au evoluat în Giulești, fostul atacant Alexandru Ioniță I (34 de ani) și fostul fundaș Vasile Maftei (43 de ani), amândoi implicați acum la Academia Rapid.

Alexandru Crivac și Andreas Chirițoiu au marcat pentru Progresul Spartac

Cu toate acestea, în ciuda detaliilor precizate, în partea secundă Progresul Spartac a marcat prima și a dus scorul la 2-0, prin Andreas Chirițoiu, în minutul 60, care a punctat cu o execuție din careu.

Rapid U19 a marcat golul de onoare când mai erau cinci minute din timpul regulamentar. Și-a trecut numele pe lista marcatorilor chiar Ioniță I.

Victorie în amicalul cu Rapid U19

În ciuda diferențeilor de vârstă, formația din Play-Off-ul Ligii de Tineret a Rapidului s-a descurcat onorabil în fața progresiștilor în meciul de astăzi desfășurat la Baza Constructorul a rapidiștilor. Chiar și așa, echipa noastră a dominat eficient controlul posesiei de-a lungul întregii partide, având ghinion să nu marcheze de mai mult de două ori.

Deblocarea defensivei organizate a adversarilor, a venit din partea lui Alexandru Crivac, care s-a înălțat cât să prindă la fix centrarea precisă trimisă de către Andrei Florescu în careu, deschizând scorul pentru bleu-albaștrii. Andreas Chirițoiu ne-a dublat avantajul în a doua repriză, după o recuperare a jucătorilor noștri, intrând în careu cu dreptul, și marcând cu stângul în poarta alb-vișiniilor.

Cu jumătate de oră înainte de final, ca în fiecare meci amical din această iarnă, antrenorul Andrei Erimia a introdus întreaga bancă progresistă de jucători aflați în probe și juniori născuți până și în 2008, vârsta medie a bleu-albaștrilor ajungând să o rivalizeze chiar și pe cea a rapidiștilor. În spiritul neoficial al meciului, adversarii au introdus în repriza a doua câțiva seniori, mai exact Enrichi Finica și doi fotbaliști implicați în academia alb-vișinie: Alexandru Ioniță și Vasile Maftei. Ioniță a reușit, de altfel, să înjumătățească deficitul echipei sale pe final, marcând dintr-o lovitură indirectă.

Tot înainte!”, a notat Progresul Spartac în privința amicalului.

  • Primul 11 al Progresul Spartac: Dumitrescu – Paliu, Parfeon (cpt.), E. Radu, Dinache, Costea, Crivac, Fîrțînescu, Despa, Florescu, Chirițoiu.

Progresul Spartac, patru amicale până la reluarea Ligii 2

Până la reluarea Ligii 2, patru meciuri amicale mai are programate ultima clasată din divizia secundă. Urmează dueluri cu ARO Câmpulung Muscel (7 februarie), SC Popești Leordeni (10 februarie), Concordia Chiajna (14 februarie) și Unirea Bascov (17 februarie).

În primul amical, trupa lui Andrei Erimia a cedat cu 0-1 contra Dunărea Giurgiu. Apoi, au urmat alte două eșecuri, 0-4 cu Steaua și 1-6 cu Metaloglobus.

Progresul Spartac are meciuri tari în sezonul regular

Progresul Spartac, în sezonul regular din Liga 2, mai are programate trei meciuri în 2024. Va întâlni, după cum urmează, Gloria Buzău (acasă), Campionii FC Argeș (deplasare), Unirea Slobozia (acasă) și CSM Ceahlăul (deplasare).

În clasament e ultima, locul 20, cu 1 punct, la șapte puncte de locul 19, CSM Alexandria.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-ofertat-de-o-echipa-din-superliga-19298795

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-a-raspuns-dupa-afirmatiile-lui-adrian-popa-19298791

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-castigat-si-amicalul-cu-jiul-petrosani-19298768

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-invins-rapid-viena-ii-19298764

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u17-cu-un-jucator-din-liga-2-si-un-jucator-din-liga-3-in-amicalele-cu-rep-moldova-19298751

Răzvan STÎNGĂ 03 Feb. 2024, 14:54 Liga 2
Pe aceeași temă