Dinamo închide etapa a 2-a a Ligii 2, după ce pe prima o deschisese! Runda începe de vineri, iar rivalele Steaua și Dinamo au fost puse să joace în timpul săptămânii. Meciurile televizate

Marius ANGHEL 09 Aug. 2022, 13:06 Liga 2
Dinamo închide etapa a 2-a a Ligii 2, după ce pe prima o deschisese! Runda începe de vineri, iar rivalele Steaua și Dinamo au fost puse să joace în timpul săptămânii. Meciurile televizate

Cu ceva timp întârziere, FRF și deținătorii de drepturi TV ai Ligii 2 au comunicat în mod oficial programul etapei a doua a noului sezon. Și în această rundă vor fi patru jocuri televizate, minimul, în zilele de vineri, sâmbătă, luni și marți. Sunt însă șanse să fie transmisă în direct și o a cincea partidă, însă depinde de ce va face Sepsi OSK în Conference League.

Dacă prima etapă s-a încheiat cu un meci organizat de Steaua, de această dată, etapa a doua va fi închisă cu un joc în organizarea clubului Dinamo.

Etapa a 2-a începe de vineri, la Miercurea Ciuc. Sâmbătă sunt programate șase jocuri

Etapa a doua debutează vineri seară, de la ora 18:30, când în municipiul județului Harghita se joacă FK Miercurea Ciuc – Concordia Chiajna, două echipa considerate cu potențial și pretenții mari și în noul sezon, însă care au debutat cu eșec, 1-2 la Unirea Dej, respectiv 0-3 la Buftea cu CSM Slatina.

Sâmbătă, de la ora 11:00, se vor disputa tot cinci jocuri, la Timișoara (Electrica), Dumbrăvița, Iași, Clinceni și Râmnicu Vâlcea. La Clinceni joacă acasă Unirea Constanța, iar în Vâlcea își dispută meciurile echipa sibiană din Șelimbăr.

Tot sâmbătă, dar de la ora 11:30, la București, se joacă Metaloglobus – Gloria Buzău, un meci interesant din punctul de vedere al deținătorilor de drepturi tv.

Steaua joacă la Slatina, Dinamo închide etapa

În zilele de duminică, luni și marți sunt stabilite să aibă loc câte un meci.

Duminică, de la ora 13:30, pe stadionul Tineretului din Brașov se întâlnesc FC Brașov și Minaur Baia Mare.

Luni, de la ora 12:30, pe arena 1 Mai din Slatina are loc CSM Slatina – Steaua.

În fine, marți, în încheierea etapei, de la ora 18:00 începe Dinamo – SC Oțelul Galați, care va avea loc pe stadionul din Clinceni, acolo unde vor juca acasă în Liga 2, până la acest moment, Progresul Spartac și Unirea Constanța.

Șanse pentru ca partida FC Brașov – Minaur Baia Mare să fie televizată și ea

O situație specială privind televizarea sau nu în această etapă a unui al cincilea joc din etapa a doua depinde de parcursul uneia dintre echipele românești participante în Conference League.

Partida dintre FC Brașov și Minaur Baia Mare a fost stabilită să se joace duminică, de la ora 13:30, însă în acest moment ea nu apare în programul televiziunilor că va fi transmisă în direct.

La aceeași oră este stabilită să se joace în Superligă partida FC Voluntari – Sepsi OSK, aceasta urmând a fi transmisă.

Din informațiile Liga2.ro, deținătorii de drepturi tv au gândit astfel. Dacă Sepsi reușește surpriza și se califică mai departe în Conference League, după ce în tur a pierdut pe teren propriu jocul cu suedezii de la Djurgarden (scor 1-3), atunci trupa din Sfântu Gheorghe rămâne programată în campionat pentru duminică de la ora 13:30, iar partida de la FC Brașov va rămâne netelevizată.

În situația foarte posibilă în care echipa din Covasna nu va reușit să obțină calificarea joi, în Suedia (ora 20:00), atunci partida ei cu FC Voluntari, din etapa a 5-a a primei ligi, va fi mutată luni, de la ora 17:00. În această situație, jocul FC Brașov – Minaur, din Liga 2, va fi televizat duminică, de la ora 13:30.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Program etapa 2 Liga 2, sezon 2022-2023:

vineri, 12 august 2022, ora 18:30
FK Miercurea Ciuc – Concordia ChiajnaDigiSport, OrangeSport, PrimaSport 

sâmbătă, 13 august 2022, ora 11:00
Ripensia Timișoara – Unirea Slobozia
CSC Dumbrăviţa – Unirea Dej
Politehnica Iaşi – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Unirea Constanţa – Progresul Spartac
CS Comunal Şelimbăr – Politehnica Timișoara

sâmbătă, 13 august 2022, ora 11:30
Metaloglobus Bucureşti – Gloria BuzăuDigiSport, OrangeSport, PrimaSport 

duminică, 14 august 2022, ora 13:30
FC Braşov – Minaur Baia Mare – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport ??

luni, 15 august 2022, ora 12:30
CSM Slatina – SteauaDigiSport, OrangeSport, PrimaSport 

marți, 16 august 2022, ora 18:00
Dinamo – SC Oţelul GalaţiDigiSport, OrangeSport, PrimaSport 

  • Noul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, se va desfășura exact în același mod ca precedentul campionat. Toate detaliile despre structura competiției le puteți citi AICI.
  • Programul sezonului regular al Ligii 2, ediția 2022-2023, îl puteți vedea AICI.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 09 Aug. 2022, 13:06 Liga 2
Pe aceeași temă