Progresul Spartac analizează minuțios și va forma lotul în funcție de randament. Andrei Erimia: ”Ne vom axa pe tineri și pe cei care vor afirmare. Să facem o echipă competitivă pentru Liga 3”

Andrei PASCU 25 Jan. 2024, 15:24 Liga 2
Progresul Spartac analizează minuțios și va forma lotul în funcție de randament. Andrei Erimia: ”Ne vom axa pe tineri și pe cei care vor afirmare. Să facem o echipă competitivă pentru Liga 3”

Progresul Spartac e cu gândul la Liga 3, Andrei Erimia fiind sincer și recunoscând că doar o minune mai poate schimba soarta echipei sale. Cu doar un punct adunat în 15 meciuri, Progresul Spartac începe reformarea lotului, pentru ca din vara lui 2024 să fie mai încrezătoare și rezultatele pozitive să iasă mai mult în evidență.

Progresul Spartac nu a comunicat pe pagina de Facebook vreo achiziție până acum, dar antrenorul a precizat pentru Liga2.ro că primele veniri sunt cele ale fraților Despa, Alexandru (21 de ani) și Denis (18 ani), care în prima parte a sezonului au jucat la CS Tunari.

Progresul Spartac își pune și mai mult baza în tineri

Planul lui Andrei Erimia este acela de a lega echipa și lotul pentru sezonul următor, când vrea o evoluție cât mai bună a jucătorilor săi în Liga 3, acolo unde au toate șansele să joace din vară.

Tinerii promovați de Progresul Spartac de la centrul de copii și juniori vor putea arăta că merită să fie în lot pentru partea a doua a sezonului actual de Liga 2, ei fiind parte din echipă pentru pregătirea de iarnă. Erimia a lăsat impresia că e posibil ca anumiți juniori să nu facă față și să nu fie variante concrete.

Nouă plecări de la Progresul Spartac

Însă, trebuie să găsească variante imediat, pentru că, la nivel oficial, de la Progresul Spartac au plecat deja nouă jucători, câțiva dintre ei foarte importanți și care ridicau nivelul de experiență în vestiar.

(N.r. – Despre perioada de pregătire) ”Avem parte de o perioadă de pregătire normală, în sensul în care știm că începe campionatul și vom juca în Liga 2, ceea ce în vară nu știam. Diferențele vor fi legate de structura echipei, au plecat mulți jucători și vor fi promovați o parte din tinerii de la academie și vor juca jucătorii care mai sunt împrumutați.

(N.r. – Despre achiziții) Sunt câțiva jucători în probe, avem meciuri amicale și vom evalua. După care, vom lua decizia legat de transferurile pe care le vom face la achiziții. Ne vom axa pe tineri și pe jucători care au ca obiectiv dorința de a juca la Liga 2 și de a se afirma.

(N.r. – Despre ce urmează din vară) Planul e același, vrem să facem o echipă competitivă pentru Liga 3… foarte posibila noastră întoarcere în Liga 3. Vrem ca șocul retrogradării să fie atenuat și să avem continuitate la nivel de lot și la nivel de exprimare în teren.

Au fost trei jucători U16 promovați deja la echipa mare, Preda, Geană și Istrate. Au fost mai mulți care au debutat în Liga 2. (…) Vom vedea și cum vor percepe jucătorii șansa pe care o au, sper să profite de ea. De promovat jucători tineri o facem de mulți ani, e o obișnuință, suntem unul din cluburile cu cei mai mulți jucători promovați din propria academie.

Asta a fost strategia de la început și vom continua să promovăm tineri. Facem un mediu potrivit pentru tineri, pentru a vedea cum e la nivel profesionist. Am văzut mulți juniori, unii au profitat de șansa lor, alții mai puțin, poate au irosit timpul avut la dispoziție.

Sper ca cei care vor fi promovați la seniori să înțeleagă și să profite de șansa pe care o au”, a spus Andrei Erimia.

https://www.youtube.com/watch?v=cLWJYz1_QjE

Progresul Spartac, înfrângere în primul amical din 2024

Progresul Spartac a avut în urmă cu două săptămâni, la 11 ianuarie, primul antrenament din noul an, după reunire. A avut și primul test până acum, cu o formație din Liga 3, Dunărea Giurgiu, în fața căreia a pierdut cu 0-1.

Până la reluarea Ligii 2, șapte meciuri amicale mai are programate ultima clasată din divizia secundă. Urmează duelul cu Steaua (27 ianuarie), Metaloglobus (1 februarie), Rapid U19 (3 februarie), ARO Câmpulung Muscel (7 februarie), SC Popești Leordeni (10 februarie), Concordia Chiajna (14 februarie) și Unirea Bascov (17 februarie).

Progresul Spartac, în sezonul regular din Liga 2, mai are programate trei meciuri în 2024. Va întâlni, după cum urmează, Gloria Buzău (acasă), Campionii FC Argeș (deplasare), Unirea Slobozia (acasă) și CSM Ceahlăul (deplasare).

Foto și video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/buziuc-spera-sa-promoveze-cu-ceahlaul-19298107

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-horsia-a-ajuns-la-unirea-ungheni-19298102

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-inscris-la-scor-flacara-horezu-19298077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-s-a-impus-la-scor-in-amicalul-cu-galaxy-19298071

 

Andrei PASCU 25 Jan. 2024, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă