Foresta Suceava mai are nevoie de 160.000 de euro pentru a termina anul ”pe zero” și vrea să aducă fotbaliști cu nume din Liga 2. Reacția lui Andrei Ciutac

Răzvan STÎNGĂ 16 Dec. 2023, 17:23 Liga 3
Foresta Suceava mai are nevoie de 160.000 de euro pentru a termina anul ”pe zero” și vrea să aducă fotbaliști cu nume din Liga 2. Reacția lui Andrei Ciutac

Foresta Suceava are planuri nerealiste pentru începutul lui 2024. Deși liderul din Seria 1 de Liga 3 acuză faptul că fondurile sunt limitate și există restanțe către jucătorii actuali din lot, au fost trecuți pe lista de achiziții fotbaliști importanți, cu nume, care ar interesa chiar și anumite cluburi din Liga 2.

Trupa suceveană este interesată de aducerea unor jucători precum Alexandru Buziuc (atacant, 29 de ani), care nu mai intră în planurile echipei cu care se află sub contract, Steaua, Florin Plămadă (fundaș, 31 de ani), sub contract cu Chindia Târgoviște, sau Aleksandru Longher (extremă, 23 de ani), de la CS Dinamo.

UPDATE: Într-o intervenție pentru Liga2.ro, președintele Consiliului Director, Andrei Ciutac, a declarat că nu sunt datorii de 800.000 de lei (aproximativ 160.000 de euro) către jucători, ci către terțe părți, cazare, ANAF, masă și așa mai departe.

Remunerațiile jucătorilor sunt la zi în acest moment, la jumătatea acestei luni urmând să fie achitată luna noiembrie.

Ați preluat o informație din presa locală sau de la emisiunea Fair Play, în care am fost întrebat de ce sumă de bani am avea nevoie ca să terminăm anul ok. La care răspunsul meu a fost 800.000 lei. Suma generală din care să se achite la ANAF, serviciile de cazare, de masă.

La momentul la care ați scris articolul și la care am fost eu la emisiune, la Foresta salariile erau achitate până în luna octombrie inclusiv. Deci, revenind la salarii, salariul pe noiembrie la Foresta are scadența între 15 și 18 ale lunii în curs pentru luna anterioara.

Asta înseamnă că scadența salariului pe noiembrie e azi-mâine. De asemenea, am spus acolo că vreau să achităm inclusiv pe decembrie salariul în luna decembrie. Deci în avans.

Nu avem datorii de 160.000 de euro către jucători”, a spus Andrei Ciutac pentru Liga2.ro.


Informațiile inițiale

Foresta Suceava, ținte nerealiste pentru 2024. Are datorii de 160.000 de euro către lotul actual!

Foresta Suceava are mari probleme cu banii, iar finanțarea de la autoritățile locale a fost, în primă fază, tăiată. Spre finalul ultimelor runde din campionatul din Liga 3, primarul Ion Lungu a decis să deblocheze o parte din suma totală pentru acest sezon, iar în conturile echipei Foresta Suceava au intrat 300.000 de lei.

În ciuda acestor probleme de ordin financiar, la Foresta Suceava se vorbește într-un mod încrezător despre anumite achiziții, a unor jucători cu meciuri multe chiar și în prima divizie. Ori, cei amintiți au chiar și meciuri în prima ligă și deloc puține.

Foresta Suceava, interesată de jucători care evoluează în Liga 2

Referitor la Buziuc, el are aproape 200 de partide în SuperLiga, pentru Gaz Metan, CS Mioveni, Academica Clinceni și FCSB. Plămadă are 81 de partide în prima ligă, fiind legitimat în timp la Poli Iași, FC Botoșani, Petrolul sau Metaloglobus, iar Longher a evoluat pentru echipe precum Dinamo, FC Botoșani, Poli Iași sau Academica Clinceni de-a lungul carierei, iar în prima divizie are 31 de partide.

Informații despre achizițiile pe care intenționează să le facă Foresta Suceava au fost oferite de președintele Consiliului Director, Andrei Ciutac. A fost pe listă și Cătălin Golofca, însă situația acestuia e clară, el neputând să mai evolueze în acest sezon la o altă echipă decât FC Botoșani și Chindia Târgoviște, el începând stagiunea la clubul din Moldova și continuând la gruparea din Liga 2.

Ne dorim, să vedem în ce măsură vom și reuși, să aducem câțiva dintre sucevenii care au mai rămas prin ligile superioare înapoi la Suceava în această perioadă. Este vorba despre Alex Buziuc, Florin Plămadă și Aleksandru Longher.

Decât să ții un jucător cu cazare și masă, preferi să pui toți acei bani în contractul unui jucător ca Florin Plămadă sau ca Alexandru Buziuc. Ei sunt suceveni, stau aici în zonă și ajungi la aceleași costuri, dar ai jucători de valoare, pentru care probabil lumea ar veni la stadion.

Am avut discuții și cu Golofca, dar singura variantă pentru el este să rămână la Târgoviște. El a fost legitimitat deja la două echipe în acest sezon și regulamentul nu-i permite să se transfere la un al treilea club. În schimb, mi-a spus: «Promovați în Liga a 2-a și la vară sută la sută vin acolo»”, a anunțat președintele Consiliului Director al Forestei Suceava, Andrei Ciutac (foto articol), în cadrul emisiunii Fair Play, de la Televiziunea Intermedia, citat de Monitorul Suceava.

Foresta Suceava, interesată și de doi jucători de la Șomuz Fălticeni

Ținte realiste pentru Foresta Suceava sunt doi jucători nu la fel de cunoscuți, din Liga 3, Alexandru Savin (atacant, 19 ani, de la Șomuz Fălticeni) și George Cîrstean (mijlocaș, 19 ani, de la Șomuz Fălticeni). Andrei Ciutac a recunoscut că echipa pe care o reprezintă este interesată de ei.

Sunt două dintre prioritățile noastre în această iarnă. Urmează să port niște discuții cu cei din conducerea clubului Șomuz Fălticeni și sper să găsesc înțelegere.

Știu că au achitat niște sume de bani pentru Savin și Cârstean, iar în discuțiile telefonice pe care le-am avut până acum le-am comunicat că ar fi o variantă de împrumut pentru șase luni, până în vară. E clar că acum nu ne permitem să plătim, dar cred că ar fi și în beneficiul clubului din Fălticeni.

O eventuală promovare a Forestei în Liga a 2-a cu acești jucători în echipă, pentru că sunt sigur că ei pot fi titulari la noi, le-ar crește cota și o vânzare a lor în vară ar fi mult mai benefică pentru Șomuz și pentru ei.

Important este să ne conturăm un lot cât mai repede pentru că una dintre greșelile pe care le-am făcut în trecut a fost că lăsam să facem transferurile după sărbătorile de iarnă.

Când îți propui însă un obiectiv îndrăzneț trebuie să te miști repede ca să iei jucătorii pe care ți-i dorești. Altfel, iei ce mai rămâne și nu-i avantajos”, a mai spus conducătorul.

Foresta Suceava, ajutată financiar de un om de afaceri

Foresta Suceava este, poate, echipa de pe locurile 1 din cele 10 serii din Liga 3 cu cele mai mari probleme financiare. Se pare, conform Monitorul Suceava, că persoana care a ținut clubul pe linia de plutire este omul de afaceri Corneliu Lucescu, care acum vrea să ajute cu plata cantonamentului de iarnă.

Pe lângă banii pe care i-a băgat până acum în Foresta Suceava, Corneliu Lucescu se oferă să ajute și în vederea stagiului de pregătire de la începutul lui 2024, fiind dispus să sprijine chiar și unul în afara României, în Turcia.

Mai sunt și alte variante pe hârtie, Mogoșoaia și Izvorani.

Domnul Corneliu Lucescu s-a implicat pe partea de organizare a cantonamentului. Cert este că nu va fi cantonament montan, asta a decis antrenorul. Își dorește un cantonament care să se desfășoare mai mult pe un teren de iarbă, cantonament care să includă și minim trei meciuri amicale.

Ca variante sunt Mogoșoaia și Izvorani, iar domnul Lucescu a venit cu propunerea de a pleca în Antalya. I-am zis că rămâne doar în sarcina lui dacă își dorește un cantonament în Antalya, pentru că clubul Foresta nu-și permite în acest moment să acopere costurile unui cantonament în afara țării.

Au fost momente în cursul campionatului când efectiv vineri nu știam cu ce vom organiza meciul de sâmbătă. Am beneficiat de un sprijin extraordinar pe parcursul acestui sezon din partea domnului Lucescu. El de de la început a spus că își dorește ca Foresta să nu moară și pentru acest lucru va face tot ce îi stă în putință să ne ajute. A fost decisiv, practic fără sprijinul lui nu cred că am fi putut depăși anumite momente.

Au fost perioade critice, când efectiv nu găseam niciun fel de sursă de finanțare, și atunci domnul Lucescu a răspuns solicitărilor mele”, a mai anunțat Andrei Ciutac.

În acest moment, conform lui Ciutac, e nevoie de 800.000 de lei (aproximativ 160.000 de euro) pentru ca plățile către jucători să fie la zi.

Foresta Suceava, locul 1 în Seria 1 din Liga 3

Foresta Suceava are un parcurs bun de sezon, cu opt victorii, trei egaluri și două eșecuri în primele 15 etape ale sezonului, în 13 meciuri, pentru că în Seria 1 din Liga 3 nu sunt 10 echipe, ci nouă.

Are 27 de puncte, cu două puncte peste locul 2, CSM Bacău. În plus, Foresta Suceava are avantaj de patru puncte peste locul 3, Bucovina Rădăuţi.

În etapa a 16-a de Liga 3, prima din 2024, Foresta Suceava va întâlni, pe teren propriu, FC Bacău. În runda a 15-a, sucevenii au trecut cu 2-1 de Ştiinţa Miroslava, pe teren advers.

Foto: Foresta Suceava

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-resemnata-ca-va-retrograda-din-liga-2-in-liga-3-19296211

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-deac-a-semnat-cu-csc-selimbar-19296205

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/liviu-mihai-este-acum-agent-de-politie-penitenciara-19296197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-printre-echipele-grabite-din-liga-2-si-cu-cantonament-in-afara-romaniei-gorjenii-isi-cunosc-cinci-adversari-din-cele-opt-amicale-dorite-19296184

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/mugurel-buga-deplange-starea-fotbalului-brasovean-19296179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-antrenor-la-unirea-dej-in-liga-2-in-continuare-interesant-pentru-formatiile-din-superliga-19296168

https://liga2.prosport.ro/seria-1/propunerea-lui-razvan-burleanu-presedintele-frf-pentru-liga-2-19296164

Răzvan STÎNGĂ 16 Dec. 2023, 17:23 Liga 3
Pe aceeași temă