Foresta Suceava a rămas fără șapte jucători și antrenor! Unul din fotbaliști a ajuns în SuperLiga, iar primarul s-a supărat: ”Nu văd logica. Avem datorii la stat, dar facem cantonament în Antalya”

Răzvan STÎNGĂ 27 Jan. 2024, 20:01 Liga 3
Foresta Suceava a rămas fără șapte jucători și antrenor! Unul din fotbaliști a ajuns în SuperLiga, iar primarul s-a supărat: ”Nu văd logica. Avem datorii la stat, dar facem cantonament în Antalya”

Datoriile pot duce Foresta Suceava într-o situație critică! Presa locală anunță faptul că de la echipă, clasată pe locul 1 în Seria 1 din Liga 3, au plecat deja șapte jucători, dar și antrenorul Florin Croitoru.

Lunile în care s-au adunat restanțele salariale ar fi motivul principal, iar în acest moment există remunerații neplătite de aproape 90 de zile.

Foresta Suceava a rămas fără șapte jucători și fără antrenorul Florin Croitoru

Anul 2024 continuă să vină cu vești proaste pentru Foresta Suceava, care are o situație financiară cunoscută încă de anul trecut, pentru că în lunile de după startul întrecerii au apărut informații că banii veniți de la autoritățile locale nu au fost suficienți.

Potrivit datelor oferite de Gazeta Suceava, portarul Toma Niga, fundașii Vlad Cimbru și Karime Makongo, mijlocașii Marian Ilie, Izougu Samson și Adrian Corniciuc și atacantul Odoh Chika au reziliat contractele cu locul 1 din Seria 1 a Ligii 3.

Nici antrenorul Florin Croitoru nu mai rămâne la Foresta Suceava din această iarnă, poate pentru că garanțiile conducerii nu i-au dat încredere să continue colaborarea.

UPDATE: Liga2.ro a luat a legătura cu Andrei Ciutac, președintele Consiliului Director al Forestei Suceava, pentru a discuta despre aceste probleme menționate în presa locală. Conducătorul a confirmat plecările, dar și faptul că va cere pe cale legală restul de 1.6 milioane de lei pe care clubul trebuie să îl primească din partea autorităților locale.

Jucătorii cei mai importanți ai clubului, împreună cu antrenorul principal, au reziliat contractele, având în vedere că primăria nu a mai virat în conturi banii din contractul de finanțare, respectiv 1.6 milioane de lei.

Pe data de 15.01.2024 am introdus o acțiune prin care am solicitat emiterea unei ordonanțe de plată și obligarea Primăriei Municipiului Suceava la plata diferenței de 1.6 milioane de lei din contractul de finanțare pe 2023”, a spus Ciutac pentru Liga2.ro.

Conducerea dădea asigurări că va fi plătit și salariul pe decembrie la finalul anului trecut

Într-o discuție cu Liga2.ro de la jumătatea lunii decembrie, Ciutac dădea informații cu privire la contextul economic al clubului și afirma că în acele zile urmau să fie plătite salariile pe luna noiembrie, iar apoi să fie achitate inclusiv cele pe luna decembrie. Detaliu care, conform sursei anterior menționate, nu s-a întâmplat!

Ați preluat o informație din presa locală sau de la emisiunea Fair Play, în care am fost întrebat de ce sumă de bani am avea nevoie ca să terminăm anul ok. La care răspunsul meu a fost 800.000 lei. Suma generală din care să se achite la ANAF, serviciile de cazare, de masă.

La momentul la care ați scris articolul și la care am fost eu la emisiune, la Foresta salariile erau achitate până în luna octombrie inclusiv. Deci, revenind la salarii, salariul pe noiembrie la Foresta are scadența între 15 și 18 ale lunii în curs pentru luna anterioara.

Asta înseamnă că scadența salariului pe noiembrie e azi-mâine. De asemenea, am spus acolo că vreau să achităm inclusiv pe decembrie salariul în luna decembrie. Deci în avans.

Nu avem datorii de 160.000 de euro către jucători”, afirma Andrei Ciutac în luna decembrie 2023.

Toma Niga, în SuperLiga, la Poli Iași

Un jucător din cei șapte și-a găsit angajament în SuperLiga României! Portarul Toma Niga a ajuns la formația Poli Iași, care l-a și prezentat recent, vineri, 26 ianuarie. În plus, și Vlad Cimbru a găsit un nou acord, semnând cu FC Bacău, ocupanta locului 6 în Seria 1 din Liga 3.

Foresta Suceava, datorii de peste 1.5 milioane de lei!

În acest moment, conform presei locale din Suceava, Foresta mai are 14 jucători sub contract, majoritatea juniori. Altfel, echipa are datorii de 1.6 – 1.7 milioane de lei către angajați, furnizori și fisc.

La jumătatea lunii ianuarie, ”conducerea Forestei a depus la Tribunalul Suceava o cerere de emitere a unei ordonanțe de plată prin care Primăria Municipiului Suceava să fie obligată să achite și restul de 1,6 milioane de lei din bugetul pe anul trecut”, mai notează Gazeta Suceava, Foresta primind mai puțin de jumătate din banii pe care trebuia să îi încaseze de la primărie, în total de 3 milioane de lei.

Primarul Ion Lungu a reacționat la adresa clubului al cărui conducător este și Andrei Ciutac, iar între cei doi ar fi, potrivit News Moldova, și o relație de rudenie, Ciutac fiind chiar nepotul edilului din Suceava.

Se pare că persoana care a ținut clubul pe linia de plutire în ultimele luni este omul de afaceri Corneliu Lucescu, care voia să ajute cu plata cantonamentului de iarnă.

Primarul Ion Lungu, supărat după ce Foresta Suceava a vrut cantonament extern

Pe lângă banii pe care i-a băgat până acum în Foresta Suceava, Corneliu Lucescu s-a oferit să ajute și în vederea stagiului de pregătire de la începutul lui 2024, fiind dispus să sprijine chiar și unul în afara României, în Turcia.

A mers la primarul Ion Lungu pentru a primi sprijin în acest sens, dar edilul nu a fost de acord cu planul clubului, pentru deplasarea în Antalya.

S-a întâmplat următorul lucru. Prin luna noiembrie a venit la mine domnul Lucescu de la Tarsin… .Şi m-a rugat să fac ceva că nu mai poate singur să suporte cheltuielile la Foresta. Iar am fost de bună credință și m-am implicat și i-am rugat pe cei din vechea conducere să aducă justificările pe care le-au adus până la urmă ca să putem da banii.

De bună credință le-am dat suma de 500.000 de lei. Unde s-a produs ruptura? Nu am mai fost de acord cu noua aventură, cantonament în Antalya. Nu am învățat nimic din cantonamentul din Croația de cum doi ani de zile când am cheltuit niște bani cum i-am cheltuit s-a renunțat la antrenorul care era în funcție și a ieșit un tămbălău total cu prejudicii de imagine și la club și la municipalitate.

S-a ales praful. Deci nu am mai fost de acord să dăm bani de la primărie. Nu văd logica. Adică noi avem datorii la stat și mergem în cantonament în Antalya. Vreau să spun că nu văd rostul.

Care e performanța noastră să mergem în Antalya atâta timp cât Oțelul Galați care e din prima ligă se antrenează la Vatra Dornei”, a spus Ion Lungu, conform News Moldova.

Finanțarea de la autoritățile locale a fost, în primă fază, tăiată. Spre finalul ultimelor runde din campionatul din Liga 3, din 2023, primarul Ion Lungu a decis să deblocheze o parte din suma totală pentru acest sezon, iar în conturile echipei Foresta Suceava au intrat sute de mii de lei.

Foresta Suceava reia Liga 3 de pe locul 1 în Seria 1

Foresta Suceava are un parcurs bun de sezon, cu opt victorii, trei egaluri și două eșecuri în primele 15 etape ale sezonului, în 13 meciuri, pentru că în Seria 1 din Liga 3 nu sunt 10 echipe, ci nouă.

Are 27 de puncte, cu două puncte peste locul 2, CSM Bacău. În plus, Foresta Suceava are avantaj de patru puncte peste locul 3, Bucovina Rădăuţi.

În etapa a 16-a de Liga 3, prima din 2024, Foresta Suceava va întâlni, pe teren propriu, FC Bacău. În runda a 15-a, sucevenii au trecut cu 2-1 de Ştiinţa Miroslava, pe teren advers.

Foto: Foresta Suceava și Știri Suceava

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-invins-fc-bihor-intr-un-amical-19298263

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-inca-o-victorie-in-amicale-4-3-contra-kids-tampa-brasov-19298248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-egala-cu-scm-ramnicu-valcea-in-primul-sau-amical-din-2024-19298214

https://liga2.prosport.ro/liga-3/a-renuntat-la-fotbal-pentru-jandarmerie-19298186

Răzvan STÎNGĂ 27 Jan. 2024, 20:01 Liga 3
Pe aceeași temă