Florin Croitoru rămâne în Liga 3 după despărțirea de Foresta Suceava, dar schimbă seria. Noua sa echipă va lupta pentru evitarea retrogradării și Forestei îi dorește să nu se desființeze

Narcis POHOAȚĂ 01 Feb. 2024, 12:22 Liga 3

Dan Florin Croitoru a stat doar câteva zile fără angajament după despărțirea de Foresta Suceava, liderul Seriei 1 din Liga 3.

Antrenorul în vârstă de 45 de ani a fost prezentat oficial, miercuri, 31 ianuarie 2024, de o nouă echipă, Viitorul Curița, ocupanta locului 8 în Seria 5 din Liga 3, formație care se despărțise de antrenorul Giani Florean încă din 19 noiembrie 2023, iar la ultimele două jocuri de anul trecut l-a avut interimar pe ”secundul” George Sbîrcea..

Florin Croitoru a semnat cu Viitorul Curița după despărțirea de Foresta Suceava: ”A fost cel mai atractiv proiect”

Florin Croitoru, fratele mult mai cunoscutului Marius Croitoru, a semnat un contract pe doi ani și jumătate cu Viitorul Curița și va avea obiective diferite în cele două sezoane.

În actuala stagiune, antrenorul venit de la Foresta, pe care o preluase în vară, va trebui să salveze echipa de retrogradare, iar în sezonul viitor obiectivul va fi accederea în play-off.

”Am fost în discuții cu mai multe echipe, dar am ales acest proiect pentru că a fost cel mai atractiv din toate punctele de vedere. Și nu mă refer la partea financiară, ci în primul rând la faptul că este un club privat care își dorește să se dezvolte frumos. Lucrurile sunt făcute bine în toate privințele, clubul se axează pe tineri, pe jucători crescuți în academia proprie, lucru mai rar întâlnit în fotbalul românesc la nivelul acesta”, a declarat Florin Croitoru pentru Liga2.ro.

Obiectivul echipei de lângă Onești va fi evitarea retrogradării

Noul antrenor al echipei băcăuane nou-promovate în Liga 3 în vară are încredere că poate salva de la retrogradare trupa care își desfășoară meciurile de acasă în satul Filipeşti, din comuna Bogdăneşti, aflată la sud-vest de Onești.

Viitorul Onești, așa cum se autointitulează clubul, se află pe locul 8 din 10 în Seria 5 a Ligii 3, cu 11 puncte strânse în 15 etape, fiind la egalitate cu Ciucaș Tărlungeni, altă nou-promovată, situată pe locul 9, retrogradabil.

”E adevărat, este un loc care pe mulți îi sperie, dar vorba lui Toader Șteț, cu care vorbeam ieri, dacă este prea ușor nu mai ești antrenor. Un antrenor trebuie să treacă și prin situații dificile. Eu am mare încredere că voi salva echipa, acesta fiind și obiectivul pentru acest sezon. Am semnat pe două sezoane și jumătate, iar în campionatul următor ne propunem play-off-ul, cu încercarea de a promova în Liga 2. Dacă vom fi acolo, în față, cu șanse la promovare, vom ataca acest obiectiv. Toată lumea s-ar bucura ca Oneștiul să revină în Liga 2, pentru că e un oraș care a avut fotbal și în prima ligă. Toată lumea își dorește să aducă aceste performanțe din nou la Onești. Sigur, la fotbal se poate întâmpla orice, suntem aproape de un loc retrogradabil, dar noi nu luăm în calcul acest lucru. Vom face tot ce este posibil pentru a ține echipa în al treilea eșalon. De asta am și venit aici, pentru că am încredere că putem salva echipa”, a completat noul antrenor al echipei care care denumirea oficială de Viitorul Curița.

Croitoru, despre motivele despărțirii de Foresta Suceava

Croitoru a explicat și motivele pentru care a plecat de la Suceava, echipă preluată în vara anului trecut și pe care a lăsat-o pe locul 1 în Seria 1, în ciuda problemelor financiare pe care le are și a semnelor de întrebare aflate asupra sa privind continuarea activității.

”A fost o echipă foarte frumoasă, foarte tânără, ținând cont că cel mai vârstnic jucător avea 26 de ani, iar următorul 22. Restul erau copii de 20 de ani, 19, foarte mulți dintre ei cu doi-trei ani la Liga 3, o echipă cu care s-ar fi putut lucra foarte frumos pe viitor. Îmi pare rău pentru orașul Suceava, de multe ori am rămas surprins de comentariile oamenilor de acolo, ale unor suporteri care cereau desființarea echipei sau retrogradarea ei. Nu iau în calcul un singur lucru cei de acolo, că dacă echipa va retrograda va fi enorm de greu să promoveze din nou, vor fi ani în care orașul nu va mai avea fotbal de calitate. Va fi foarte dificil și îmi pare rău pentru acest oraș. Am mers la Suceava cu mare drag și cu mari speranțe și am lăsat echipa pe locul întâi.

Am plecat din cauza problemelor financiare, majoritatea titularilor au reziliat contractele și nu mi-aș fi dorit să rămân într-un loc unde nu pot să fac performanța care mi s-a impus și pe care și eu mi-am dorit-o”, a explicat Croitoru, care în cariera sa a mai activat ca antrenor la Steaua Magică, Știința Miroslava, CSM Pașcani, Husana Huși și Dante Botoșani.

”Îmi este frică să nu se ajungă la cel mai rău scenariu, retrogradarea sau chiar desființarea echipei”

Fostul antrenor al Forestei speră ca echipa suceveană să ajungă la barajul pentru promovarea în Liga 2, dar admite că se gândește și la ce este mai rău, chiar la retrogradarea sau desființarea formației de pe Areni.

”Îmi pare rău că domnul primar a fost influențat într-un mod negativ, chiar nu pot să-mi explic, pentru că este un iubitor de fotbal. A avut o informare greșită, deși domnul președinte Ciutac a explicat foarte bine că acel cantonament din Antalya va fi făcut pe banii domnului Corneliu Lucescu, de la Tarsin. Nu pe banii Primăriei. Banii pe care i-am fi primit de la Primărie și pe care i-am fi dat pentru un stagiu în țară i-am fi putut folosi în alte scopuri pentru echipă. Era un lucru benefic să ne ofere cineva un stagiu în Turcia, fără ca noi să plătim ceva.
Mi-aș dori din tot sufletul să văd Foresta jucând meciul de baraj, dar, din păcate, cred că lucrurile se vor agrava din ce în ce mai tare. Și îmi este frică să nu se ajungă la cel mai rău scenariu, retrogradarea sau chiar desființarea echipei”, a conchis Florin Croitoru.

Cum era de așteptat, Florin Croitoru a luat la Viitorul Curița și patru dintre jucătorii cu care a lucrat la Foresta, pe Adrian Moescu, Sebastian Ababei, Sebastian Nichita și Ștefan Mihălciuc.

Ca antrenor secund, Croitoru îl are pe Horațiu Popa.

De asemenea, la echipă a revenit și Sebastian Chelariu (23 de ani), despărțit cu litigiu de echipa din Liga 2 Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pentru care nu a jucat niciun meci în acest sezon, iar în ultimele patru ediții de Liga 2 a prins doar 20 de meciuri, cele mai multe având șase în 2019/20.

Foto: Viitorul Onești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-invins-fc-bihor-intr-un-amical-disputat-la-simeria-19298517

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adrian-gidea-continua-in-liga-3-dupa-despartirea-de-csm-alexandria-mijlocasul-a-semnat-cu-un-lider-care-a-mai-luat-cinci-jucatori-plecati-din-liga-2-iarna-aceasta-19298453

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-stelescu-este-noul-sef-al-centrului-de-copii-si-juniori-al-csm-deva-19298441

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mugurel-buga-director-sportiv-la-sr-brasov-19298365

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-a-ramas-fara-sapte-jucatori-si-fara-antrenorul-marius-croitoru-19298279

Narcis POHOAȚĂ 01 Feb. 2024, 12:22 Liga 3
Pe aceeași temă