Primarul din Târgu Jiu revine la sentimente mai bune față de echipa fanion a Gorjului! Marcel Romanescu: ”Voi propune ca Pandurii să joace tot gratis pe stadionul Municipal”

Mircea OGLINDOIU 21 Feb. 2021, 15:19 Liga 2
Primarul din Târgu Jiu revine la sentimente mai bune față de echipa fanion a Gorjului! Marcel Romanescu: ”Voi propune ca Pandurii să joace tot gratis pe stadionul Municipal”

Scandalul mediatic iscat după ce Pandurii Târgu Jiu a fost pusă să plătească 5000 lei pentru a disputa pe stadionul Municipal, în urmă cu o săptămână, amicalul cu ”FC U” Craiova, pare să se fi stins. Dacă, sâmbăta trecută, declara, răspicat, că Pandurii trebuie să platească același preț ca și cealaltă echipă din oraș, Viitorul Pandurii, primarul Marcel Romanescu și-a schimbat, mai apoi, discursul, la 180 de grade.

Cum își schimbă cuvântul primarul Marcel Romanescu de la o zi la alta

Ce spunea Romanescu sâmbăta trecută, pentru editie.ro: ”Îmi pare foarte rău că acest meci nu s-a jucat (…) Pandurii trebuia să plătească suma de 5.000 de lei. Atât este chiria pentru disputarea unui meci, fie amical, fie oficial, pe arena noastră. Acești bani îi plătește și Viitorul Pandurii. În schimb, cu Pandurii am avut un proces. Ce s-a întâmplat? Ei au avut un contract de comodat până în martie 2020. Știți povestea cu gazonul, că era al lor, nu o mai reiau, dar acest contract a expirat și i-am pus să scoată și ei din buzunar suma de 5.000 de lei. Nu îi mai puteam lăsa să joace gratis. Avem controale și nu îmi pot permite să mă trezesc cu Curtea de Conturi pe cap. Și așa au venit în control și am fost întrebați de ce Pandurii joacă gratis pe arena centrală. Le-am explicat că suntem într-un proces, iar acum acest proces s-a terminat, iar Pandurii a pierdut. Anul trecut, ne-au dat în judecată după ce le-am pus în vedere că trebuie să plătească 5.000 de lei pe meci. I-am lăsat pe toată durata procesului să joace aici gratis, dar în final au pierdut procesul cu noi. Acum trebuie să ne dea câte 5.000 de lei pentru fiecare meci pe care l-au jucat gratis, pe durata procesului.”

Ce zice primarul după 6 zile de la declarația inițială, la Radio Infinit: ”Luni, în Ședința Ordinară de Consiliu Local, voi depune un nou proiect prin care voi încerca să-i conving pe consilieri ca să prelungim perioada de comodat, care a expirat anul trecut. Faptul că există, în instanță, o nouă acțiune depusă cu același obiect, însă de data aceasta clubul nu mai solicită anumite sume de bani pentru folosirea gazonului și de alte echipe. Voi depunde un proiect ca, pe perioada în care ne judecăm. Pandurii să folosească terenul cu titlu gratuit, până când hotărârea devine definitivă și irevocabilă. Pandurii solicită prelungirea contactului de comodat pe încă 4 ani, ani în care Pandurii consideră că nu au putut folosi acest stadion, fiindcă era în construcție (n.r. – nu consideră, chiar nu l-a putut folosi timp de aproape 4 ani, iar gazonul și pista de atletism au fost făcute din banii clubului Pandurii în anul 2011 și au fost păstrate și după demolarea vechii arene, lucrările efectuate la noul stadion fiind făcute în jurul suprafeței de joc și a pistei). Și în urmă cu un an, imediat după ce s-a constaatt că s-a încheiat contractul de comodat (n.r. – încheiat în 2005, pe 20 de ani), am prelungit posibilitatea ca Pandurii să folosească, cu titlu gratuit, noul stadion. Imediat, s-a deschis un proces împotriva Autorității Publice Locale (n.r. – împotriva Primăriei Târgu Jiu, care administrează noul stadion predat de CNI) și am considerat că e moral, ca pe perioada în care ne judecăm, Pandurii să joace gratis. Au pierdut acea acțiune pe care au depus-o în instanță, care a devenit definitivă și irevocabilă, dar apoi au mai deschis o acțiune. Noi doar i-am înștiințat, o dată cu definitivarea acelei acțiuni anterioare, că sunt obligați că plătească banii și pentru meciurile jucate gratis, anterior, din toamna trecută. Normal este ca, în momentul în care ei au pierdut definitiv în instanță, noi să-i anunțăm că acea perioada din 30 martie 2020 nu mai e acoperită de niciun contract de comodat.”

Marin Condescu îl contrazice, în continuare

În schimb, principalul creditor al CS Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, susține, în continuare, că Pandurii n-a pierdut niciun proces cu Primăria Târgu Jiu.

”Nu că nu vrem să plătim acea chirie de 5000 lei per joc, dar nu e drept să plătim. Eu nu comentez decizii de Consiliul Local. Instanța e cea care stabilește. S-a invocat că noi am pierdut un proces. Noi nu am pierdut niciun proces. Acela nu s-a judecat pe fond, ci pe excepție, fiindcă am fost obligați să plăim taxă de timbu, ceea ce e în afara legii, fiindcă noi suntem în insolvență. Între 2014-2020, Consiliul Local Târgu Jiu, în calitate și de membru-asociat, fondator, al clubului, a plimbat cum a vrut patrimoniul clubului și cred că instanța va stabili dacă au fost corecte acele 10-15 hotărâri de Consiliul Local, multe dintre ele contradictorii, cu acel contract de comodat. Nu suntem noi, Pandurii, cei care împărțim dreptatea, nu mă antepronunț că avem dreptate, ci instanțele judecătorești vor stabili acest lucru. Investițiile în gazon au fost făcute de clubul Pandurii. Sunt fel de fel de aberații care roiesc în jurul primarului Romanescu, făcute de fel de fel de consilieri și pseudo-consilieri locali și juridici, care spun că investițiile de până-n 2004 s-au făcut de fapt din banii membrilor-asociați. Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu are propria identitate, are propria gestiune, propriul său patrimoniu, iar acele investiții, în gazon și fostele tribune sau vestiare, s-au făcut din alte reurse pe care le avea clubul, drepturi TV, bilete, transferuri de jucători. Noi n-am putut juca între 2010 și 2012 pe vechiul stadion, fiindcă am refăcut gazonul și ne-am mutat la Severin, și nici între 2015-2019, cât s-a lucrat la noul stadion. Acei ani în care nu am putut juca la Târgu Jiu (n.r. – echipa a jucat la Drobeta Turnu Severin în două rânduri, 2010-2012 și 2015-2017, și Motru, 2017-2018) trebuiau adăugați la contractul de comodat, care trebuia astfel prelungit automat”, a spus Condescu, în replică, tot la Radio Infinit

Înainte de alegerile locale, primarul Romanescu zicea că Pandurii poate juca dacă plătește o suma modică, de 1 leu

Ce spunea Romanescu în urmă cu un an: ”Eu nu sunt adversarul clubului Pandurii Târgu Jiu, dar sunt adversarul tuturor celor care au falimentat acest club. Şi nu pot să fiu prieten cu oamenii care au jefuit, pe româneşte, clubul Pandurii. Nu eu am participat la jefuirea acestui club. Din punctul meu de vedere, Pandurii a fost cel mai finanțat club din România de către entitățile de stat (n.r. – peste 50 milioane de euro). Nu eu sunt vinovat că a ajuns în faliment. Responsabili sunt toți cei care au furat acest club în ultimii 15 ani. Chiar dacă organele competente nu au făcut și poate nici nu vor face vreodată lumină la modul în care au fost gestionate sumele, cert e că acolo a fost hoție pe față. Domnul Condescu se erijează în purtătorul de cuvânt al acestui club, dar are doar calitate de creditor, așa cum o au și ceilalți peste 100 de creditori. Vreau să amintesc tuturor că, dacă acest club a ajuns în situaţia în care este acum, eu nu am contribuit în niciun fel la prejudicierea lui. Eu, în 2016, când am devenit primar la Târgu Jiu, am găsit clubul Pandurii în insolvenţă, cu posibilitatea de a intra în faliment, iar înainte eu nu eram pe statul lor de protocol, nu mergem în deplasări în străinătate pe banii clubului, ca alții. Proprietar al stadionului din Târgu Jiu este municipalitatea, dar, în același timp, accept fără niciun fel de rezervă, un proiect de hotărâre al Consiliului Local pe care îl voi înainta într-o ședință viitoare, posibilitatea de a oferi pe o sumă modică stadionul pe perioada în care clubul Pandurii consideră că ar trebui prelungit contractul de comodat. Nu mai vreau, ca primar al municipiului Târgu Jiu, să stau la mâna nimănui. Nici la mâna domnului Marin Condescu (n.r. – principal creditor al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu), nici la mâna domnului Marin Golea (n.r. – administrator special al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu), nici la mâna altcuiva, dar, în același timp, sunt dispus să ofer posibilitatea clubului Pandurii Târgu Jiu, atâta timp cât va exista acest club, să folosească stadionul în aceleași condiții ca pe vechiul stadion, fără contract de comodat. O să propun Consiliului Local o anumită taxă modică, de un leu, simbolic, pentru că, la momentul ăsta, pe lege, la modificările care s-au făcut în 2019, nu mai putem oferi cu titlu gratuit baza sportivă. Dar putem să mergem pe o sumă modică pe care clubul Pandurii să o plătească și să folosească această arenă, ținând cont de faptul că la clubul Pandurii, Consiliul Local este încă membru asociat. Și este o normalitate până la urmă. Cum să plătească clubul Pandurii o taxă similară cu cea pe care o plătesc celelalte echipe în condițiile în care nu s-ar face transferul decât din bugetul clubului într-un buget local care, până la urmă, tot cu destinația asta ar fi folosite aceste sume?!”

În 2017, Pandurii a retrogradat din Liga 1 și a intrat în insolvență. Condescu, care fusese îndepărtat din club în 2014, conform spuselor sale, printr-o directivă politică, orchestrată de Victor Ponta și Gabriel Oprea, a acuzat, în dese rânduri, că s-a dorit, premeditat, falimentul clubului, pentru a se șterge urmelor banilor ”șifonați”, din perioada 2014-2016.

Condescu a revenit la club în 2017, iar de atunci încearcă să-l mențină pe linia de plutire, deși nu are nicio funcție oficială în organigrama clubului. Are însă, de recuperat, în nume propriu, aproape 1 milion de euro, reprezentând salariile și bonusurile de performanță neprimite pentru perioada 2005-2014, plus banii personali cu care susține că a împrumutat clubul. A făcut demersurile necesare, iar clubul dat în judecată membrii-asociați, care nu și-au mai plătit cotizațiile conform contractelor inițiale, iar, în urma deciziei Curții de Apel Craiova, din septembrie 2019, Pandurii are de recuperat 3,3 milioane de euro.

Cei 5 membri-asociați, printre care se numără și Primăria Târgu Jiu, au făcut recurs, iar procesul a ajuns, ulterior, la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar următorul termen a fost stabilit pentru 24 martie.

Ieri, Pandurii a jucat un ultim amical, la Rovinari

Din cauza faptului că trebuia să plătească 5000 lei ca să joace pe stadionul Municiapl, așa cum spera zilele trecute antrenorul Călin Cojocaru, Pandurii a jucat amicalul, de ieri, cu CS Hunedoara, la Rovinari.

Disputată pe un teren acoperit de zăpadă, partida de verificare s-a încheiat la egalitate, scor 3-3 (1-1). Pentru ultima clasată din Liga 2 au marcat Gabriel Dodoi (2g) și Sebastian Velcotă.

  • Adversarii din amicale și rezultatele obținute de Pandurii în 2021: CSC Dumbrăvița (1-0), Ripensia (0-4), CSC Ghiroda și Giarmata Vii (1-0), ASU Poli (0-5) și din nou cu Ripensia (4-4), CSM Slatina (1-1) și Viitorul Dăești (1-1).

A fost ultimul amical disputat de Pandurii înainte de primul meci oficial. Echipa antrenată de Călin Cojocaru a stat în etapa din acest weekend și va juca primul meci oficial duminica viitoare, pe teren propriu, cu Petrolul Ploiești. Jocul contând pentru etapa a 17-a va începe la 13:45 și la fi televizat.

Rămâne de văzut dacă primarul Romanescu va propune luni o nouă hotărâre de Consiliul Local și astfel dacă Pandurii nu va mai plăti, duminică, suma de 5000 lei!

În cel mai negru scenariu, Pandurii poate pierde meciul cu Petrolul cu 3-0, la ”masa verde”, fiindcă n-o să fie lăsată să intre duminică pe stadion, dacă nu face dovada plății, la fel cum s-a întâmplat și înaintea amicalului cu ”FC U” Craiova, din urmă cu o săptămână.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-16-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-iar-apoi-le-urmeaza-dunarea-calarasi-farul-19170265

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-sicane-pentru-pandurii-itm-isu-politia-si-directia-patrimoniu-fac-mereu-controale-la-clubul-fanion-al-gorjului-sunt-oameni-care-au-grija-sa-depuna-fel-de-fel-de-reclamatii-suntem-aga-19170025

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amical-inghetat-fc-u-craiova-a-facut-degeaba-deplasarea-la-targu-jiu-pentru-testul-cu-pandurii-primarul-marcel-romanescu-explica-de-ce-echipele-n-au-intrat-pe-stadionul-municipal-19169567

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-prin-vocea-principalului-creditor-marin-condescu-il-contrazice-pe-primarul-marcel-romanescu-nu-am-pierdut-niciun-proces-pandurii-nu-va-pleca-din-oras-fiindca-aici-e-casa-noastra-19169775

Mircea OGLINDOIU 21 Feb. 2021, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă