Pandurii continuă seria amicalelor, în așteptarea deciziei dacă rămâne sau nu în Liga 2. Călin Cojocaru și-a testat jucătorii în două partide desfășurate într-o zi

Mircea OGLINDOIU 20 Aug. 2020, 12:28 Liga 2
Pandurii continuă seria amicalelor, în așteptarea deciziei dacă rămâne sau nu în Liga 2. Călin Cojocaru și-a testat jucătorii în două partide desfășurate într-o zi

În speranța unui verdict favorabil la recursul formulat împotriva deciziei Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, din 17 august, care a respins dosarul de certificare al Pandurii Târgu Jiu pentru sezonul 2020-2021 de Liga 2, echipa antrenată de Călin Cojocaru continuă să se pregătească pentru startul eșalonului secund.

În acest sens, Pandurii a disputat miercuri două partide de verificare. Ambele teste s-au desfășurat pe terenul 3, de antrenament, din cadrul Complexului Municipal Târgu Jiu.

2-1 pentru Pandurii cu Gilortul și 0-0 cu Jiul Rovinari

În primul meci amical, programat de la ora 11:00, Pandurii Târgu Jiu a dispus, cu scorul de 2-1, de Gilortul Târgu Cărbuneşti. Echipa de Liga 3 a deschis scorul, în minutul 9, prin Berescu, iar Pandurii a întors rezultatul în partea secundă, prin golurile izbutite de Tănăsoiu (66) și Goma (85).

Cel de-al doilea test s-a jucat de la ora 18:00, împotriva echipei de Liga 4 Jiul Rovinari. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 0-0!

Antrenorul Călin Cojocaru a utilizat în acest ultim joc mai mulți jucători aflați în probe. În urmă cu două săptămâni, Pandurii și Jiul Rovinari au mai jucat un amical, tot la Târgu Jiu, iar echipa de eșalon secund s-a impus cu scorul de 6-1.

Călin Cojocaru: ”Sunt ferm convins că vom câştiga la recurs şi Pandurii va evolua în Liga 2”

Oricum, rezultatele din amicale par să treacă momentan în planul secund, principala precupare a oficialilor de la Târgu Jiu fiind acum îndreptată spre Comsia de Recurs din cadrul FRF. Gorjenii sunt opțimiști într-un verdict favorabil.

”Conducerea clubului a făcut toate demersurile necesare pentru a primi certificarea pentru Liga 2 şi sunt convins că vom avea câştig de cauză, la recurs. O echipă ca Pandurii nu poate să joace în Liga 3. Majoritatea echipelor au avut probleme cu licenţierea, din cauza pandemiei. Cererea de faliment a clubului Pandurii a fost anulată, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă, iar acest lucru îl vom demonstra şi noi la Comisia de Recurs în zilele următoare. De altfel şi FRF a luat în calcul două variante pentru campionat (n.r. – cu 20, respectiv 21 de echipe la start), iar una dintre acestea este cu Pandurii în Liga 2. Eu sunt ferm convins că vom câştiga şi Pandurii va evolua în Liga 2”, a spus Cojocaru, la Accent TV.

Solicită sprijinul urgent al membrilor asociați pentru evitarea excluderii din Liga 2

Situația nu pare însă una favorabilă echipei gorjene, aspect care poate fi constatat și din comunicatul, remis ieri, prin intermediul site-ului oficial.

Pandurii are de recuperat aproximativ 3 milioane de euro de la membrii asociați, iar procesul a ajuns în ultima fază, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cu acești bani s-ar putea plăti datoriile către foștii jucători/antrenori și angajați, acesta fiind practic motivul pentru care clubul n-a primit certificarea pentru sezonul următor din Liga 2.

”Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu a solicitat Administratorului Judiciar convocarea urgentă a Adunării Generale a membrilor asociați pentru stabilirea contribuției financiare a fiecărui asociat, conform prevederilor statutare. Demersul a mai fost făcut şi la începutul acestui an, dar fără rezultat, ulterior neinsistându-se datorită situațiilor create odată cu pandemia Covid-19.
Având în vedere situația critică în care este pusă echipa din Liga a doua Pandurii Târgu Jiu de către Federația Română de Fotbal, din cauza restanțelor financiare către jucători și angajați, precum și sumele mari pe care membrii asociați le datorează clubului, Pandurii Târgu Jiu solicită sprijinul urgent al membrilor săi asociați pentru evitarea excluderii echipei de seniori din competiția națională Liga a doua”
, se arată în comunicatul remis de panduriics.ro

Pandurii în amicalul cu Gilortul: Aldescu – Peia, Gal, Okeke, Grecu – Remacle, Dobre, Velcotă, Ken, Zaborowski – Tănăsoiu
Au mai jucat: Iovicin, Goma, Ţăranu, Pleşa şi Cuţitoiu
Antrenor Călin Cojocaru

Gilortul Târgu Căbunești: Constantinescu – Afrim, Dolcescu, Safta, Bărăitaru – Avrămescu, Oprișa – Cocină, Dănăricu, Almăjanu – Berescu
Au mai jucat Poenaru, Măicăneanu, Buzurin, Bîrlan, Glăvan, Stăniloiu, Roncea, Miroiu și Ionescu
Antrenor Florin Popete

Pandurii a mai jucat amicale cu ”FC U” Craiova (scor 0-4), ACSO Filiași (scor 0-3), Jiul Rovinari (scor 6-1) și CSM Reșița (scor 2-3).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-pandurii-nu-va-juca-in-noul-sezon-de-liga-2-fiindca-nu-a-primit-certificarea-verdictul-dat-de-comisia-de-disciplina-si-etica-19144461

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-reactia-lui-calin-cojocaru-dupa-ce-frf-a-refuzat-sa-acorde-dreptul-de-participare-in-liga-2-echipei-pandurii-sunt-convins-ca-vom-avea-castig-de-cauza-19144481

Mircea OGLINDOIU 20 Aug. 2020, 12:28 Liga 2
Pe aceeași temă