Remiză pentru Pandurii în penultimul amical al iernii. Antrenorul Călin Cojocaru a mizat și pe Marian Pleașcă, pe care speră să-l convingă să semneze contractul

Mircea OGLINDOIU 17 Feb. 2021, 19:32 Liga 2
Remiză pentru Pandurii în penultimul amical al iernii. Antrenorul Călin Cojocaru a mizat și pe Marian Pleașcă, pe care speră să-l convingă să semneze contractul

După ce, sâmbăta trecută, a ratat amicalul cu ”FC U” Craiova, deoarece a refuzat să plătească 5.000 de lei pentru a putea juca pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, Pandurii a disputat astăzi, la prânz, un test cu Viitorul Dăești (Liga 3). Partida de verificare s-a jucat pe terenul sintetic din cadrul Complexului Municipal Târgu Jiu, unde închirierea terenului costă doar 180 lei.

Ocupanta locului 7 din Seria a 7-a a Ligii 3 a deschis scorul în minutul 15, prin Sebastian Preda, iar ultima clasată din Liga 2, acum pe locul 20, nu 21, a egalat în minutul 83, prin Sebastian Velcotă.

S-a încheiat 1-1, iar, la finalul jocului, antrenorul de la Pandurii, Călin Cojocaru, s-a arătat nemumlțumit de faptul că echipa sa a fost condusă timp de mai bine de o oră de o echipă de Liga 3, care i-ar putea fi însă colegă de serie din sezonul viitor: ”Un meci de pregătire bun cu o echipă cu o echipă de Liga 3. Meciul l-am început foarte bine, dar sunt supărat că am luat un gol din nimic, pe o poziţionare proastă, dar pe o dominare a noastră. Fără să îşi fi creat adversariul vreo fază, ne-au marcat un gol foarte uşor, pe greşeala noastră. Asta mă deranjează foarte mult. Ca efort şi ca atitudine s-au descurcat destul de bine, având în vedere că am avut ieri un antrenament destul de puternic, bazat mai mult pe fizic. Ca mişcare şi ca atitudine a fost totul bine dar ca şi poziţionarte pe anumite faze am stat rău.”

Călin Cojocaru vrea ca ultimul amical să aibă loc pe stadion. Va întâmpina aceleași probleme, ca sâmbăta trecută?

Pandurii va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 11:30, ultimul test al iernii, cu CS Hunedoara, ocupanta locului 8 din Seria a 9-a a Ligii 3.

Meciul este programat tot la Târgu Jiu, iar antrenorul Cojocaru speră să poată juca pe stadionul Municipal: ”Încercăm să jucăm meciul următor pe iarbă, pentru că meciurile oficiale le jucăm pe iarbă, iar această suprafaţă sintetică nu ne avantajează pe noi. Vom face tot posibilul, şi sper eu să găsim înţelegere la autorităţi, cum e şi normal, să jucăm acest meci pe stadion. Nu vreau să fie scandal şi să se înţeleagă aşa ceva din partea mea, vreau doar să găsim înţelegere pentru că acest club, Pandurii, care a investit aici o grămadă de bani şi merită să joace pe acest stadion frumos, pentru că datorită performanţelor acestei echipe s-a construit acest stadion. Şi nu avem nimic împotrivă să joace şi alte echipe, se poate închiria la toată lumea, dar cred că merităm respect şi merităm să jucăm pe acest stadion. Fără să plătim vreo taxă, pentru că asta nu înseamnă că ne face nouă vreun favor pentru că atunci când investești opt milioane de euro (n.r. – în renovarea tribunelor și vestiarelor de la vechiul stadion, plus suprafață de joc și pistă de atletism nouă, care s-au păstrat după demolareea fostei arene) nu cred că se spoate spune că joci gratis.
Eu am văzut că domnul primar este un om de sport şi în vara anului trecut a declarat că nu are nimic împotriva clubului Pandurii şi că merităm să jucăm pe acest stadion, contra unei sume modice de 1 leu, conform legii a spus că nu poate să ne lase gratis, dar pe un leu se poate. Aşteptăm să îşi respecte cuvântul, pentru că am văzut că îi place sportul. Zi de zi întâmpinăm dificultăţi de tot felul, care nu sunt create de de noi, ci de alţii, care nu înţeleg ce au cu această echipă care a adus mândrie acestui oraş și datorită căreia s-a construit această bază sportivă minunată. Nu înţeleg ce au cu clubul, dacă au ceva cu anumite persoane este altceva, dar Pandurii este Pandurii, nu este nici Cojocaru, nu este nici Condescu, nici Romanescu!”

Pandurii, care ocupă ultimul loc în clasament, cu doar 7 puncte, nu va juca la sfârșitul acestei săptămâni în etapa a 16-a din Liga a 2-a, deoarece i-a venit rândul să stea, după ce FRF a format un campionat cu un număr impar de echipe, 21. Iarna aceasta s-a retras din competiție Turris Oltul Turnu Măgurele, astfel că două echipe vor sta în cinci dintre cele șase etape rămase de disputat în sezonul regular.

Liderul ”FC U” Craiova, conjunctural, și ”lanterna roșie” Pandurii nu vor juca sâmbătă în campionat.

Pleașcă încă n-a semnat, iar Neaga a fost prezent la amical

Totodată, Cojocaru speră să poată conta și la testul cu CS Hunedoara pe Marian Pleașcă (31 de ani), fundaș dreapta utilizat și în amicalul de astăzi, cu Viitorul Dăești.

Pleașcă e un fost jucător de la Pandurii, din perioada 2010-2017, după care a mai jucat la FCSB, FC Voluntari, Gaz Metan Mediaș și UTA.

La Pandurii a revenit și juniorul piteștean Eduard Simionescu (17 ani), la care Cojocaru anunțase în urmă cu o lună că este liber să-și găsească altă echipă.

Impresarul Adrian ”Rică” Neaga a fost și el prezent la amicalul cu Viitorul Dăești.

Africanii Buaben și Bakary încă n-au mai revenit la Pandurii, dar Cojocaru își pune în continuare speranțe în ei, deși au ratat întreaga pregătire de iarnă, cu echipa gorjeană.

”În ceea ce priveşte lotul, mai aşteptăm să se decidă şi Marian Pleaşcă şi să semneze cu noi. Va fi un câştig şi pentru noi şi pentru el din punct de vedere sportiv. El are nevoie de meciuri şi noi avem nevoie de experienţa lui şi cu el cam închidem transferurile. Bakari şi Buaben nu au ajuns încă, dar facem tot posibilul să revină lângă noi. Dacă nu vin, nu e o problemă pentru că avem un lot numeros, dar pentru noi ar fi o pierdere, fiindcă amândoi au avut un joc consistent în prima parte a campionatului. Dar dacă nu vin, avem cu ce să îi înlocuim şi nu ne plângem. Zilnic am discutat cu cei doi, Buaben are ceva dificultăţi, iar Bakari aşteaptă reglementarea situaţiei cu impresarul lui. Simionescu a revenit. Noi i-am propus să meargă undeva unde să poată să joace. Momentan, nu știu dacă va juca la noi, în restul sezonului”, a explicat Cojocaru.

Pandurii în amicalul cu Viitorul Dăești: Opriţa – Brandan Diau, Grecu, Dieu Luzemo, Filip, Dobre, Sylla, Bunga, F. Acosta, Goma, Peia, iar în partea secundă au mai jucat: Iovicin – Velcotă, Corduneanu, Rasoveanu, Vaida, Habet, Zaborowski, Pleaşcă şi Răchişan.

Adrian Popa: ”Un rezultat bun, mai ales că este primul nostru amical”

De partea cealaltă, antrenorul-jucător de la Viitorul Dăești, Adrian Popa, s-a arătat mulțumit de joc și speră într-un retur cât mai bun al echipei sale, în Liga 3.

Viitorul mai are de jucat doar opt meciuri din actuala stagiune, fiindcă e greu de crezut că mai poate ocupa unul dintre primele două locuri în seria sa, ca să poată juca la barajul pentru promovare.

Viitorul Dăești e la 6 puncte de locul 2-3, pe care și-l împart Gaz Metan Mediaș 2 și Gilortul Târgu Cărbunești. Lider detașat în Seria a 7-a e Viitorul Șelimbăr, care are, la rândul ei, 9 puncte peste urmăritoare.

”Un rezultat bun, pentru noi! Este primul nostru meci de pregătire, am întâlnit o echipă care cred că este în creștere. Pentru noi a fost un antrenament bun, am reușit să dăm minute tuturor jucătorilor și ne dorim să punem la punct toate detaliile. Ne dorim să formăm o echipă bună, sperăm să urcăm în clasament și să avem rezultate bune. O să luăm fiecare meci în parte și sperăm să avem rezultate pozitive, dacă vom reuși să fim în față, ne vom bucura mult. Lotul este definitivat în mare parte, avem mulți copii, sperăm să crească, îi ajutăm să se integreze, o parte vrem să îi debutăm la Liga a 3-a și pe lângă jucătorii cu experiență, încercăm să formăm un mix bun și mai ales să avem un grup unit”, a declarat Adrian Popa.

Viitorul Dăești în amicalul cu Pandurii: Marinoiu – Oct. Vasile, Mocioacă, Cr. Munteanu, Samson – L. Iordache, Precup – Ad. Popa, Preda, Fl. Pîrvu – Fl. Costea, iar după pauză au mai intrat: D. Geantă, Gogete, Pufu, Bicuschi, Deaconescu, M. Diaconescu, Bărbuți, Roșianu, Rizea, Georgescu, Neacșu, Popolan.

Sâmbătă, Viitorul Dăești va juca cu Sparta Râmnicu Vâlcea (Liga 4 Vâlcea), după care va mai întâlni Minerul Costești și Vedița Colonești.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-anulat-rezultatele-echipei-turris-oltul-cum-arata-noul-clasament-al-ligii-2-si-echipele-avantajate-si-dezavantajate-de-abandonul-teleormanenilor-19169800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amical-inghetat-fc-u-craiova-a-facut-degeaba-deplasarea-la-targu-jiu-pentru-testul-cu-pandurii-primarul-marcel-romanescu-explica-de-ce-echipele-n-au-intrat-pe-stadionul-municipal-19169567

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-se-reia-in-2021-la-data-de-18-februarie-cu-un-meci-la-timisoara-si-cu-o-echipa-in-minus-programul-etapei-a-16-a-19169314

Mircea OGLINDOIU 17 Feb. 2021, 19:32 Liga 2
Pe aceeași temă