Prima impresie a celor de la Paksi FC despre Corvinul: ”Îl respectăm, spune multe că a reușit să câștige o cupă.” Maghiarii spun că e bine că joacă turul acasă

Marius ANGHEL 20 Jun. 2024, 13:14 Liga 2
Prima impresie a celor de la Paksi FC despre Corvinul: ”Îl respectăm, spune multe că a reușit să câștige o cupă.” Maghiarii spun că e bine că joacă turul acasă

Reprezentanta României în Europa League în noul sezon, divizionara secund Corvinul Hunedoara, câștigătoare a Cupei României în 2024, va întâlnit în Turul 1 al competiției organizate de UEFA trupa maghiară Paksi FC. Duelul în dublă manșă dintre români și unguri a fost decis marți, 18 iunie, în urma tragerii la sorți efectuată la Nyon, în Elveția.

Deținătoare Cupei în Ungaria nu a fost prea darnică în a le oferi suporterilor săi informații despre viitoarea adversară, însă a tras o primă concluzie despre Corvinul prin jucătorul său Balazs Balogh, un mijlocaș în vârstă de 34 de ani, deci cu destulă experiență.

Prima impresie a celor de la Paksi FC despre Corvinul

Sorții au decis ca echipa antrenată de Florin Maxim să întâlnească în Turul 1 al Europa League, în dublă manșă, formația maghiară Paksi FC. Se duelează, astfel, deținătoarele Cupei din România, respectiv Ungaria. Primul joc are loc în data de 11 iulie, la Paks, un oraș din partea de sud a țării vecine, iar returul se va desfășura la data de 18 iulie, pe stadionul Municipal din Sibiu.

Paksi FC a jucat ultima dată într-o competiție europeană în anul 2011, iar după ce a aflat că va întâlni Corvinul s-a rezumat să spună doar numele adversarului și faptul că ar fi putut juca din Turul 2 al Europa League, dacă Borussia Dortmund ar fi câștigat finala Champions League în fața celor de la Real Madrid (scor 0-2).

Ulterior, a oferit o primă impresie despre Corvinul prin unul dintre jucătorii săi. Este vorba despre Balazs Balogh, un mijlocaș născut la Budapesta, în vârstă de 34 de ani și care joacă la Paksi din vara anului 2019, deci are cinci sezoane petrecute în tricoul acestei formații, în care a strâns 129 de meciuri în prima ligă și a marcat 6 goluri. În cariera sa a mai activat pentru Ujpest, Ujpest 2 și Academia Puskas.

”Desigur, tragerea la sorți a fost un subiect în vestiar dimineața, dar am fost de acord că indiferent cu cine ne întâlnim, trebuie să rezolvăm sarcina din fața noastră.

Acest lucru se aplică și dacă trebuie să călătorim pentru prima dată sau dacă jucăm acasă pentru prima dată. Faptul că debutăm acasă cred că este bine pentru noi. Pe Corvinul nu îl cunoaștem încă, dar îl respectăm, este un club cu o istorie lungă și spune multe că a reușit să câștige o cupă. Așteptăm cu nerăbdare meciul. Momentan, suntem ocupați cu pregătirile, ne pregătim din greu, pentru că jocul cu Corvinul va fi primul nostru meci oficial. Vom avea multe meciuri de pregătire până atunci, în care putem obține condiția necesară. Pe baza anilor trecuți, sunt sigur că până va veni meciul vom fi pregătiți”, a declarat Balogh (foto), citat de site-ul maghiarilor.

Conform site-ului TransferMarkt, Balazs Balogh este cotat la 300 de mii de euro, în timp ce cel mai valoros jucător din lotul actual al celor de la Paksi FC, ținând cont de estimarea prețului său, este Balint Vecsei, un mijlocaș central în vâstă de 30 de ani, cotat la 750 de mii de euro. Valoarea totală a lotului este de 8,48 milioane de euro.

Cel mai valoros jucător din lotul Corvinului este, conform TransferMarkt, Florin Iacob, cotat la 550 de mii de euro. Apoi este urmat de Roger Junio și Desley Ubbink, ambii cotați la 500 de mii de euro. Toți sunt noi achiziții.

Corvinul va fi la al doilea joc oficial în noul sezon la primul meci contra magiarilor, spre deosebire de Paksi, care va fi la debut

Ambele echipe se află în această perioadă în pregătirea de vară.

Dacă hunedorenii s-au reunit de aproape două săptămâni, din 10 iunie, iar de luni, 17 iunie, se află în cantonament în Slovenia, Paksi FC a sunat adunarea abia de lunea aceasta și se antrenează pe plan local.

Maghiarii vor fi la jocul tur cu Corvinul la primul meci oficial din noul sezon, în timp ce trupa lui Florin Maxim se va afla la al doilea joc oficial, cu o miză mare, după cel din Supercupa României cu FCSB, programat în data de 4 iulie, pe stadionul Steaua, la București.

  • Cine va ieși învingătoare dintre Corvinul și Paksi se va califica în Turul 2 al Europa League, unde va întâlni echipa HNK Rijeka, vicecampioana Croației și finalista Cupei. Pierzătoarea merge în Turul 2 al Conference League, unde va da peste AEK Larnaca FC, vicecampioana Ciprului, conform unei alte trageri la sorți efectuată de UEFA.

Foto: Paksi FC

Marius ANGHEL 20 Jun. 2024, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă