Florin Maxim, sincer înaintea returului Corvinului cu HNK Rijeka: ”M-au surprins puțin.” Antrenorul spune de ce nu a pregătit loviturile de departajare, iar Alexandru Neacșa vorbește despre ”un plan bine pus la punct”

Marius ANGHEL 01 Aug. 2024, 13:22 Liga 2
Florin Maxim, sincer înaintea returului Corvinului cu HNK Rijeka: ”M-au surprins puțin.” Antrenorul spune de ce nu a pregătit loviturile de departajare, iar Alexandru Neacșa vorbește despre ”un plan bine pus la punct”

Corvinul se va afla joi, 1 august 2024, în fața unui meci decisiv în a-și continua parcursul în acest sezon de Europa League, a doua competiție intercluburi de pe continent, altfel va pica în Conference League, a treia competiție, pentru a disputa cel puțin încă două jocuri la acest nivel mult superior, ținând cont că statutul său este de divizionară secundă câștigătoare a Cupei României.

De la ora 21:00 joacă la Rijeka, în manșa retur contra HNK Rijeka, vicecampioană și finalistă a Cupei în Croația. În jocul tur al Turului 2 al Europa League, desfășurat cu o săptămână în urmă, la Sibiu, cele două formații au remizat la scorul de 0-0.

Antrenorul Florin Maxim și jucătorul Alexandru Neacșa, căpitanul echipei hunedorene, au vorbit despre acest meci.

Florin Maxim, înainte de returul cu HNK Rijeka: ”M-au surprins puțin, pentru că i-am simţit mult mai puternici pe viu faţă de ce părere îmi făcusem despre ei”

Înainte de jocul retur, antrenorul Corvinului a spus că adversarul l-a surprins în meciul tur, față de ceea ce aștepta de la el. L-a studiat și mai bine și speră ca jucătorii săi să reușească să îl blocheze și, pe de altă parte, să profite mai bine de punctele sale forte, pe partea ofensivă.

”Cum am preconizat și la meciul tur, știam ce fel de echipă întâlnim. Este o echipă de alt nivel, sunt meciuri de un alt nivel, pentru că ne aflăm în Europa. Dar m-au surprins puțin cei de la Rijeka, pentru că i-am simţit mult mai puternici pe viu faţă de ce părere îmi făcusem despre ei în meciurile pe care le văzusem pe video. Au o echipă tânără, formată din jucători buni luați individual, unu la unu, luptători, aşa cum e și campionatul Croaţiei. Am mai văzut câteva meciuri disputate între echipele bune ale campionatului Croaţiei, îmi place, sunt niște jucători care și-au văzut efectiv de joc, au fost combativi, au vrut să câștige fiecare minge. La fel cum am fost și noi. Mă bucur că avem parte de astfel de jocuri.

Așa cum Rijeka este formată din jucători tineri, și noi avem jucători tineri pe care îi aşteaptă un viitor frumos. Au doar de câştigat din astfel de meciuri. I-am analizat pe cei de la Rijeka, am văzut ce joacă, au fost periculoşi şi la fazele fixe, și în benzi, pentru că au jucători care pot face diferenţa unul contra unul. Au pasă la interior, unde ne-au și surprins în primele minute, până ne-am sincronizat. Sunt buni pe toate palierele. Dar ne așteaptă un meci dificil, un meci în deplasare. Noi avem și noi atuurile noastre. Ce vom obține, vom vedea după meci”, a declarat Florin Maxim la conferința de presă premergătoare meciului.

Nivelul echipei crește și în funcție de adversar, Corvinul nu a pregătit loviturile de departajare

Pe de altă parte, întrebat dacă echipa sa trebuie să-și crească nivelul pentru a trece și de acest tur, Florin Maxim a spus că de la meci la meci nivelul a fost unul mai crescut, drept dovadă ultimul joc. Antrenorul consideră că și adversarul te face să ajungi la un alt nivel.

”Nivelul nostru a crescut și în funcție de adversar, pentru că noi am avut ritmul jocului undeva la 17,2. Am avut cel mai bun ritm, pentru că ni l-a dat și adversarul, și jocul, circulația mingiei, am fost mai exacți, au fost mai puține greșeli și asta îți dă intensitatea și ritmul, până la urma urmei, concentrarea. Nu e vorba de ridicat nivelul, că nu ai ce să ridici dacă nu poți să-l duci acolo. Cumva trebuie să-l cauți, să te adaptezi, trebuie să fi pregătit pentru astfel de meci. Au văzut și ei. Am făcut două greșeli și era să ne coste. Am avut și noi două-trei situații foarte-foarte bune în care trebuia să marcăm. Astea sunt meciurile. Cum am mai spus-o, băieții trebuie să învețe din astfel de meciuri, dacă vor să ajungă la un nivel superior”, a spus Maxim, care a transmis că va decide în ziua meciului dacă îl poate sau nu utiliza pe Flavius Iacob, ieșit cu o entorsă în prima parte a celei de-a doua reprize a întâlnirii cu Rijeka.

Antrenorul Corvinului a explicat și de ce nu a pregătit special situația în care s-ar ajunge la loviturile de departajare: ”Nu am pregătit. Am disputat finala Cupei și, la fel, toată lumea mă întreba dacă pregătesc finala. Nu am ce pregăti, pentru că acolo, după 120 de minute, sunt sentimente, se pot schimba foarte-foarte multe lucruri. Băieţii exersează asta de când sunt cu mine, după antrenament. La fiecare antrenament rămân și execută penalty-uri, dar nu am făcut-o parte din antrenament.”

Alexandru Neacșa: ”Plecăm încrezători, pentru că știm ce avem de făcut, urmăm un plan bine pus la punct și sperăm să fim victorioși după meci”

Alexandru Neacșa, utilizat ca mijlocaș stânga în meciul tur, a spus înaintea jocului retur că el și coechipierii săi pornesc încrezători, deoarece au planul bine pus la punct.

”Știm că ne așteaptă o partidă destul de dificilă. I-am văzut și pe video și în meciul contra lor de săptămâna trecută. Plecăm încrezători, pentru că știm ce avem de făcut, urmăm un plan bine pus la punct și sperăm să fim victorioși după meci. Va fi dificil, pentru că Rijeka joacă acasă, în fața propriilor suporteri, dar și noi, la rândul nostru, ne știm calitățile, știm ce avem de făcut. Știu că au o echipă destul de tânără acum, la fel ca noi, de altfel, dar sperăm să ieşim noi învingători la final”, a comentat Neacșa, care în afară de cele trei meciuri disputate până acum cu Corvinul, în Europa League, are și alte șase partide jucate în aceași competiție europeană pe când activa la Dinamo Minsk, în 2015: ”Eu am mai jucat în Europa, dar e prima dată când joc cu o echipă românească. Sunt la echipă de aproape 3 ani și este un sentiment aparte atunci când depui efort în toate direcțiile și vezi că îți și iese. Ne bucură faptul că facem deplasările cu avionul, vrem să facem lucrul ăsta în continuare, și în săptămânile următoare.”

”Ei pot să aibă mai multe puncte forte, pentru că sunt dinamici, au un astfel de joc, dar, cum am mai spus-o, suntem încrezători în ceea ce avem noi de făcut. Nu prea mă interesează prea mult jocul adversarului, mă interesează foarte mult ceea ce jucăm noi. Atâta timp ne facem treaba și facem lucrurile încât să se mișcă în direcţia bună, cred că avem câștig de cauză”, a mai declarat Alexandru Neacșa înaintea returului cu HNK Rijeka.

  • Cine câștigă dubla manșă dintre Corvinul și HNK Rijeka merge în Turul 3 al Europa League, unde va întâlni calificata dublei dintre FC Sheriff Tiraspol (Moldova) și IF Elfsborg (Suedia)(0-1 în tur), iar cine pierde ajunge în Turul 3 al Conference League, unde va da peste câștigătoarea duelul dintre FC Milsami Orhei (Moldova) și FC Astana (Kazahstan)(1-1 în tur).

Declarații Florin Maxim și Alexandru Neacșa înainte de HNK Rijeka – Corvinul Hunedoara:

https://www.youtube.com/live/aE73AbOYJb4

Foto și video: Corvinul Hunedoara 

Marius ANGHEL 01 Aug. 2024, 13:22 Liga 2
Pe aceeași temă