Corvinul a plecat în cantonamentul din Slovenia. Șase jucători au rămas în afara lotului, Florin Maxim e în căutare de alte două achiziții

Călin MNERIE 17 Jun. 2024, 14:27 Liga 2
Corvinul a plecat în cantonamentul din Slovenia. Șase jucători au rămas în afara lotului, Florin Maxim e în căutare de alte două achiziții

Corvinul Hunedoara a părăsit, luni dimineață, 17 iunie 2024, țara, pe la vama Nădlac, cu direcția Slovenia.

În perioada 17-28 iunie, în stațiunea montană Rogla, Florin Maxim și colegii săi din stafful tehnic pun bazele verii istorice pentru ”corbi”, care vor participa în preliminariile Europa League din postura de câștigătoare a Cupei României.

Corvinul a plecat în cantonamentul din Slovenia fără doi dintre nigerieni, dar și fără Darius Roman și Adrian Nicolae

Conducerea clubului hunedorean a fost activă pe piața transferurilor și a operat zece achiziții în acest început de vară.

Au semnat Alexandru Gîrbiță (ex Viitorul Pandurii), basarabeanul Ion Cărăruș (ex CS Mioveni), Sergiu Buș (ex Politehnica Iași), brazilianul Roger Junio (ex Universitatea Cluj), olandezul Desley Ubbink (ex FC Emmen), Florin Iacob (ex UTA) și nigerienii Goodnews Ibuchi Chukwu, Odejobi Toheeb Babatunde, Otega Jimmy King și Taiye Abolaji Rasaq.

Dintre aceștia din urmă, doar atacanții King și Goodnews au prins lotul de cantonament, în timp ce ceilalți doi ”stranieri”, Roger și Ubbink, fac joncțiunea cu lotul în Slovenia.

Apoi, din lotul echipei nu vor mai face parte portarul Darius Roman (18 ani) și fundașul Adrian Nicolae (20 de ani), iar Florin Maxim explică și de ce: ”Și-au dorit să joace mai mult și atunci nu aș vrea să-i blochez. Am nevoie de jucătorii conectați 100 la sută, indiferent că joacă 90 de minute plus prelungiri sau 5 minute pe final. Le mulțumim pentru ceea ce au făcut pentru noi și le dorim multă bafta în carieră.”

Dacă Roman nu va mai continua cu Corvinul, în schimb, în lotul hunedorenilor a revenit Cristian Blaga (19 ani), care în ultima perioadă a fost la antrenamentele clubului UTA, de unde a fost împrumutat în ultimul an și jumătate.

  • În sezonul recent încheiat de Liga 2, portarul Darius Roman a fost utilizat în patru meciuri (356 minute), iar fundașul Adrian Nicolae a prins tot patru jocuri (273 minute).

Sebastian Ion și Yanis Răducanu rămân și ei la Hunedoara

Acasă au mai rămas și mijlocașul Sebastian Ion (18 ani), care va susține examenul de Bacalaureat, dar și fundașul Yanis Răducanu (17 ani), mezinul lotului.

Apoi, Maxim a oferit o explicație și pentru excluderea din ”garnitura” pentru Rogla a lui Odejobi Toheeb Babatunde și Taiye Abolaji Rasaq.

”Le-am lăsat un program de pregătire separat, rămân jucătorii noștri și-i vom reinclude în lot la revenirea acasă. Pe King și Goodnews i-am luat cu noi pentru că atacanții intră mai ușor în schemele echipei”, a transmis antrenorul Corvinului despre doi dintre cei patru nigerieni remarcați în iarnă de agentul Bogdan Apostu și aduși acum în România prin intermediul clubului unde controlează campania de achiziții.

Maxim își dorește încă doi noi jucători și spune că abia se așteaptă primele cinci meciuri oficiale din noul sezon

Antrenorul câștigătoarei Cupei României susține, mai nou, că ar mai avea nevoie de doi fotbaliști pentru ca lotul să devină și mai competitiv. La reunire, până la aducerea lui Iacob, vorbea că ar mai avea nevoie de un portar și de un fundaș central. Acum, pe lângă fundaș, își dorește încă un atacant, compartiment unde a fost adus ”bombardierul” Sergiu Buș, așa cum îl prezenta agentul său.

Totodată, Maxim nu crede că există jucători în lotul său care să se gândească deja la plecarea de la Corvinul în cazul în care nu se vor accesa grupele unei competiții europene.

”Mai căutăm un fundaș central și un atacant, în rest cam ăștia suntem. Am reușit să aducem destui jucători de calitate, de Liga 1, din punctul meu de vedere, pe care dorim să contăm tot sezonul. Apoi, am fi bucuroși dacă o parte dintre ei s-ar remarca în preliminariile cupelor europene și vor primi, poate, oferte de la adversarii noștri sau din alte părți. Vom negocia, în așa fel încât să fie bine și pentru club, dar și pentru ei. Dar, până una alta, nu cred că există jucător din lotul Corvinului ca să nu aștepte cu sufletul la gură următoarele cinci partide. Și mă refer la Supercupa României și cel puțin cele două manșe din cupele europene, deși noi sperăm și vrem să fie mai multe”, a adăugat ”principalul” hunedorenilor.

Adversari europeni pentru hunedoreni în Slovenia

În cantonamentul din Slobozia, ”corbii” vor susţine şi trei partide de verificare, cu NK Celje (campioana Sloveniei), FK Sarajevo (locul 4 în prima ligă din Bosnia-Herţegovina) şi, posibil, cu FK Borac Banja Luka, campioana Bosniei.

”Sunt adversari puternici, care vor juca și ei în Europa, un prilej perfect pentru noi să vedem unde ne situăm și ce mai trebuie să facem ca să ajungem cât mai pregătiți la ora meciurilor din preliminariile Europa League și cel din Supercupă”, a încheiat Florin Maxim.

Lotul de jucători deplasat de Corvinul în cantonamentul din Slovenia:

portari: Ștefan Lefter, Cristian Blaga, Florin Iacob,
fundaşi: Flavius Iacob, Viorel Lică, Antoniu Manolache, Ionuț Dorin Pop, Mihai Velisar, Alexandru Predică,
mijlocaşi: Marius Chindriş, Antonio Bradu, Alexandru Gîrbiţă, Denis Hrezdac, Timotei Mitran, Alexandru Neacșa, Nicolae Pîrvulescu, Marius Lupu, Ion Cărăruş, Roger Junio, Desley Ubbink,
atacanţi: Andrei Hergheligiu, Lucas Câmpan, Sergiu Buş, Goodnews Chukwu, Jimmy King.

Călin MNERIE 17 Jun. 2024, 14:27 Liga 2
Pe aceeași temă