Cine e Paksi FC, adversara Corvinului în turul 1 al Europa League! Performanță majoră sezonul trecut, prima prezență în Europa după 13 ani și cei mai valoroși jucători

Andrei PASCU 18 Jun. 2024, 16:58 Liga 2
Cine e Paksi FC, adversara Corvinului în turul 1 al Europa League! Performanță majoră sezonul trecut, prima prezență în Europa după 13 ani și cei mai valoroși jucători

Corvinul Hunedoara a aflat care va fi prima adversară din Europa în sezonul 2024/ 2025, unde și-a asigurat biletul în urma triumfului istoric din Cupa României, unde a învins SC Oțelul. Clubul din Liga 2 va întâlni, în dublă manșă, în turul 1 preliminar al Europa League, Paksi FC, turul urmând să aibă loc în Ungaria (11 iulie), iar returul în România, la Sibiu (18 iulie).

Paksi FC a făcut un sezon trecut foarte bun în Ungaria, unde a terminat campionatul pe locul 2 și a triumfat în Cupa Ungariei.

Cine e Paksi FC, adversara Corvinului în turul 1 al Europa League

Adversara Corvinului din Europa League a terminat pe locul 2 în prima ligă maghiară, dar la mare diferență de campioana Ferencvaros. Paksi FC, în 33 de meciuri, a înregistrat 17 victorii, șapte remize și nouă eșecuri, acumulând 58 de puncte, în timp ce Ferencvaros s-a impus grație celor 74 de puncte strânse.

În același timp, Paksi FC a terminat la ecart de numai trei puncte peste locul 3, Academia Pușcaș. Performanța stagiunii 2023/ 2024 a fost câștigarea Cupei Ungariei în privința adversarei Corvinului Hunedoara, care în finală a învins chiar Ferencvaros.

A fost 2-0 pentru Paksi FC, după ce la 0-0 campioana Ungariei a ratat un penalty, în prima repriză. La finalul celor 90 de minute scorul a fost tot egal, astfel că s-a intrat în prelungiri, iar în reprizele adiționale Paksi FC a făcut diferența.

A fost al doilea triumf din istoria clubului maghiar, care, pe lângă Cupa Ungariei în stagiunea trecută, a mai cucerit o Cupă a Ligii Ungariei, în 2011.

Cei mai valoroși jucători din lotul echipei Paksi FC

În privința lotului echipei Paksi FC, jucătorii sunt toți de origine maghiară! Cele mai importante nume sunt Daniel Bode (atacant, 37 de ani, ex Ferencvaros, cu 25 de meciuri și cinci goluri pentru naționala maghiară), Balint Vecse (mijlocaș, 30 de ani, ex Bologna, Lecce, Lugano, sau Ferencvaros, cu 12 meciuri și două goluri pentru naționala Ungariei), Szabolcs Mezei (mijlocaș, 23 de ani, ex MTK Budapesta, 30 de meciuri și cinci goluri sezonul trecut), Kristof Papp (mijlocaș, 31 de ani, ex Vac, Berkenye sau Gyirmot FC, cu 37 de meciuri și cinci goluri sezonul trecut), Peter Szappanos (portar, 33 de ani, ex Honved, Mezokovesd sau Zalaegerszeg, 32 de meciuri, 38 de goluri primite și 10 partide fără gol primit în stagiunea trecută).

Antrenorul ungurilor este Gyorgy Bognar (62 de ani), la echipă din februarie 2023. În trecut, el a mai pregătit echipele MTK Budapesta, Budaors sau Csakvar, dar nu este la prima experiență la Paksi FC. A mai antrenat-o și în perioada septembrie 2020 – mai 2022.

Paksi FC, prima dată în Europa din 2011

Clubul maghiar a postat un comunicat de presă după ce a aflat că va întâlni Corvinul Hunedoara în turul 1 al Europa League. Este bucurie și la Paksi FC, pentru că nu a mai fost nici ea de ani buni în cupele europene.

Din 2011 nu a mai evoluat echipa pe plan internațional, dar revine în sezonul următor.

A avut loc tragerea la sorți pentru primul tur.

Datorită victoriei noastre din cupă, putem păși din nou pe scena internațională anul acesta, după 2011, putând concura din nou în Europa League, unde în urmă cu 13 ani am parcurs trei tururi, iar în acel an am mers cel mai departe dintre echipele maghiare. (…)

UEFA a organizat tragerea la sorți la sediul său din Nyon, Elveția. Pe 18 iunie a fost stabilit duelul din primul tur, iar FC Corvinul Hunedoara din România va fi adversarul nostru.

Primul meci va avea loc pe 11 iulie la Pakse, iar manșa secundă va avea loc pe 18 iulie.

Haide, Paksi”, a transmis Paksi FC.

Foto: Paksi FC

Andrei PASCU 18 Jun. 2024, 16:58 Liga 2
Pe aceeași temă