Corvinul a sunat adunarea pentru pregătirea sezonului în care va juca în cupele europene. Echipa nu rămâne mult în România și are programate amicale inclusiv cu două campioane

Marius ANGHEL 10 Jun. 2024, 20:33 Liga 2

Corvinul Hunedoara este prima echipă din Liga 2 care sună adunarea în vederea pregătirii sezonului 2024-2025.

Prin câștigarea Cupei României, trupa lui Florin Maxim a obținut bilete pentru cel puțin patru jocuri în cupe europene, din acest motiv reunirea din această vară fiind programată mai devreme, luni, 10 iunie 2024.

26 de jucători au participat la primul antrenament al verii, desfășurat pe gazonul stadionului ”Michael Klein”, printre aceștia regăsindu-se și șapte dintre cele opt achiziții prezentate în ultima perioadă.

Trei absenți la reunirea Corvinului: achiziția Roger Junior, căpitanul Alexandru Neacșa și portarul Cristian Blaga

La primul antrenament în vederea pregătirii sezonului 2024-2025, Florin Maxim a avut la dispoziție 26 de jucători, printre aceştia regăsindu-se Alexandru Gîrbiță (ex Viitorul Pandurii), nigerienii Goodnews Ibuchi Chukwu, Odejobi Toheeb Babatunde, Otega Jimmy King și Taiye Abolaji Rasaq, basarabeanul Ion Cărăruș (ex CS Mioveni) și Sergiu Buș (ex Politehnica Iași), adică șapte dintre cele opt transferuri anunțate de Corvinul după încheierea sezonului de Liga 2.

A absentat brazilianul Roger Junio (ex Universitatea Cluj), dar, dintre cei din lotul vechi, și căpitanul Alexandru Neacșa și Cristian Blaga, acesta din urmă fiind prezent la antrenamentele echipei de care aparține, UTA. Brazilianul și Neacșa au fost învoiți.

  • Aproximativ 200 de spectatori au fost prezenți la stadion pentru a fi alături de Corvinul la reluarea antrenamentelor.

Cantonament în Slovenia și trei amicale, printre care cu două campioane

Florin Maxim și stafful său vor conduce ședințele de pregătire din această săptămână la Hunedoara, iar în perioada 17-28 iunie echipa se va afla în cantonament în Slovenia, la Rogla.

În stagiul din Slovenia, Corvinul va susţine trei partide de verificare, cu NK Celje, campioana Sloveniei, FK Sarajevo, locul 4 în prima ligă din Bosnia şi Herțegovina, şi, foarte probabil, cu FK Borac Banja Luka, campioana Bosniei.

Datele amicalelor urmează să fie stabilite.

Jucătorii prezenți la reunirea Corvinului:

portari: Ștefan Lefter, Darius Roman,
fundaşi: Flavius Iacob, Viorel Lică, Antoniu Manolache, Adrian Nicolae, Ionuț Dorin Pop, Mihai Velisar, Sebastian Ion, Alexandru Predică, Yanis Răducanu, Odejobi Babatunde,
mijlocaşi: Marius Chindriş, Antonio Bradu, Ion Cărăruş, Alexandru Gîrbiţă, Denis Hrezdac, Timotei Mitran, Nicolae Pîrvulescu, Taiye Rasaq,
atacanţi: Andrei Hergheligiu, Sergiu Buş, Marius Lupu, Lucas Câmpan, Goodnews Chukwu, Jimmy King.

  • Reamintim că după încheierea sezonului 2023-2024, Corvinul s-a despărțit de atacantul golgheter Marius Coman, plecat în prima ligă la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Florin Maxim: ”Am ţinut să fie o vacanță cât de cât mai lungă, pentru că avem în faţa un sezon extrem de încărcat”

Florin Maxim a vorbit despre primirea călduroasă de la reunire oferită de suporteri, cât și despre starea lotului.

”E chiar plăcut să îi avem alături pe fanii noştri încă de la primul antrenament. Asta şi pentru că ne aşteaptă o perioadă încărcată, nu aş spune dificilă, pentru că suntem obişnuiţi cu un ritm susţinut. Mai degrabă comprimată, dar cred că băieţii sunt sută la sută gata de tot ceea ce urmează. Au avut parte de o vacanţă bine-meritată, am ţinut să fie una cât de cât mai lungă, pentru că avem în faţa un sezon extrem de încărcat.

Băieţii sunt bine, pentru că au respectat programul trasat de noi cei din staff. Astăzi, mâine, încă ne mai acomodăm puţin, dar apoi vom intra în focuri. Vine cantonamentul, cu două antrenamente pe zi, trei meciuri de verificare, apoi un prim joc oficial, cel din Supercupă”, a spus Maxim.

Maxim, despre noile achiziții ale Corvinului: ”Au toată încrederea mea”

Antrenorul Corvinului spune că achizițiile perfectate deja de club au fost urmărite ”de ceva vreme”, iar cei patru nigerieni sunt ”o investiție pentru viitor”.

”Toţi sunt jucători pe care noi ni i-am dorit, pe care i-am urmărit de ceva vreme. Roger, Buş, Gîrbiţă, Cărăruş, dar şi cei patru jucători tineri din Nigeria, care sunt, dacă vreţi, o investiţie pentru viitor, au fost ţintiţi de către noi şi ne bucurăm că sunt alături de noi. Au toată încrederea mea, au toate calităţile necesare pentru a juca la Corvinul şi pentru a ne ajuta într-un sezon lung, dar care sper să fie unul frumos. Cred că mai merită subliniat şi faptul că nu au plecat jucători, cu excepţia lui Marius Coman, şi că mergem pe aceeaşi linie. Nu se întâmplă prea des în fotbalul nostru acest lucru, dar mă bucur că mergem înainte mizând şi pe omogenitate”, a transmis Maxim.

Un alt jucător așteptat la Hunedoara este olandezul Desley Ubbink, în sezonul recent încheiat fost la FC Emmen, în liga secundă a țării natale, care se întoarce în România după un an de la despărțirea de UTA, pentru care a evoluat în precedentele două sezoane de primă ligă. Mutarea a fost confirmată de agentul cu care lucrează clubul, Bogdan Apostu.

Maxim nu i-a spus numele lui Ubbink, întrebat despre alte posibile noutăți, însă a comentat că și-ar mai dori încă două achiziții.

”Am mai avea să acoperim încă două poziţii, dar nu îmi doresc că luăm jucători doar de dragul de a avea un lot numeric şi atât. E adevărat, am avut un lot mai subţire din acest punct de vedere, sezonul trecut, dar nici nu ne vom arunca acum… Aş mai avea nevoie de un fundaş central, poate de un portar, dar, în rest, cred că suntem echilibraţi. O să vedem în zilele ce urmează”, a spus Maxim.

  • Corvinul își va disputa meciurile de acasă din competițiile europene, cel puțin două, pe stadionul Municipal din Sibiu. Primul tur din Europa League se joacă în dublă manșă, pe 11 și 18 iulie, iar următorul tur preliminar va avea loc pe 25 iulie (turul) și 1 august (returul), când, în cel mai rău caz, Corvinul va coborî în Conference League pentru a juca pentru calificarea în grupe. Momentan, echipa lui Maxim nu-și cunoaște adversarul din Europa League.

Foto: Corvinul Hunedoara 

Marius ANGHEL 10 Jun. 2024, 20:33 Liga 2
Pe aceeași temă