Au luptat și sperat până în ultima secundă! Corvinul a pierdut la limită în Croația, dar continuă în Conference League. Suporterii români, ținuți în cușcă la Rijeka!

Ionuț MARIN 02 Aug. 2024, 00:39 Liga 2

Corvinul merge mai departe în cupele europene! Ar fi o știre normală, dacă echipa care a câștigat Cupa României ar fi fost în primele trei-patru locuri din Liga 1 la finalul sezonului trecut, iar adversarii întâlniți, Paksi și Rijeka, s-ar fi numărat în această zonă, ca nivel valoric.

Dar Hunedoara e surpriza mare a fotbalului românesc! Bifează cel puțin trei duble europene, merge mai departe și după înfrângerea de astăzi și, oricare ar fi deznodământul următoarelor jocuri continentale, va rămâne în istoria fenomenului de la noi din țară.

Și, cine știe, poate și din Europa. Când, după un an de la promovarea din Liga 3, câștigi un trofeu intern (Cupa României), joci pentru altul (Supercupa), apoi te bați de la egal la egal cu echipe de top din Ungaria și Croația, câștigătoare de Cupă sau vicecampioane, atunci meriți tot respectul.

Au luat gol repede în returul cu Rijeka

După 0-0 la Sibiu, săptămâna trecută, Corvinul a început ușor timorată meciul de la Rijeka. Susținută de 100 de suporteri, dar în fața unui stadion aproape plin, echipa lui Florin Maxim, un om de o modestie rar întâlnită, a primit gol în minutul 12.

Dejan Petrovic a deschis scorul, după un start bun al gazdelor. Rijeka a continua ofensiva, iar Lefter i-a salvat în câteva rânduri pe hunedoreni. Românii au prins mai mult curaj după jumătatea reprizei secunde. Au pornit atacurile, iar asta s-a văzut relativ rapid. Posavec a făcut penalty (74), dar Sergiu Buș a bătut prost, neinspirat, peste poartă, într-un moment care putea aduce Corvinul în calculele calificării, cu șanse bune.

Buș îi putea duce pe hunedoreni spre o nouă calificare, dar a ratat un penalty!

Chiar și după ratare, românii s-au ținut bine. Au rămas activi și s-au rostogolit către poarta croaților, sperând să ducă meciul și peste cele 10 și ulterior încă două minute de prelungiri. Obregon (90+7) a cerut penalty la singura fază mai periculoasă a celor de la Rijeka din prelungiri. Doar comentatorul unuia dintre posturile care au transmis meciul în România i-a ținut partea: de fapt, contactul dintre jucător și portarul de la Corvinul a fost vreo câteva zeci de centimetri în afara careului.

Corvinul a terminat cu un corner la care a atacat și cu portarul: n-a mai fost putință pentru egalare și alte prelungiri.

Echipa din Hunedoara merge mai departe în Conference League, rămâne de văzut cum va proceda FRF dacă Buș & .co vor trece și de dubla cu Astana (Kazahstan), dacă vor fi din nou meciuri amânate și dacă, într-un târziu, va fi soluționată situația hunedorenilor privind dreptul de promovare în Liga 1.

100 de fani ai Corvinului, toți în cușcă!

Corvinul a avut aproximativ 100 de suporteri în deplasarea de la Rijeka.

Jumătate au făcut deplasarea cu un autocar pus la dispoziție de club, ceilalți cu avionul sau cu mașinile personale.

Fanii români au fost plasați într-o ”cușcă”, în spatele porții din dreapta a stadionului din Rijeka. O cușcă aproximativ la fel are și Farul la stadionul din Ovidiu, însă doar pe jumătate din peluză!

Minute bune, românii au dominat fondul sonor al arenei croate. La Sibiu, la cele două jocuri considerate pe teren propriu și jucate aici pentru că stadionul propriu nu îndeplinește condiții pentru cupele europene – fie vorba între noi, abia sunt criteriile îndeplinite pentru Liga a 2-a – Corvinul a strâns 17.000 de spectatori la cele două jocuri, cu Paksi și Rijeka. Tot aici, Corvinul a câștigat Cupa României, după finala decisă la lovituri de departajare cu SC Oțelul Galați.

Foto: NK Rijeka și Corvinul Hunedoara 

Ionuț MARIN 02 Aug. 2024, 00:39 Liga 2
Pe aceeași temă