Adversar următor din Croația sau Cipru pentru Corvinul, în funcție de rezultatul cu maghiarii de la Paksi. Rezultatul tragerii la sorți efectuată de UEFA

Marius ANGHEL 19 Jun. 2024, 17:51 Liga 2
Adversar următor din Croația sau Cipru pentru Corvinul, în funcție de rezultatul cu maghiarii de la Paksi. Rezultatul tragerii la sorți efectuată de UEFA

Corvinul și-a aflat, ieri, 18 iunie 2024, adversarul din Turul 1 al Europa League, iar astăzi și-a cunoscut următorul oponent din competiția europeană unde a acces după ce a câștigat Cupa României în 2024, în postură de divizionară secundă din România.

Dacă va trece de echipa maghiară Paksi FC, deținătoarea Cupei din Ungaria, atunci trupa din Hunedoara merge în Turul 2 al Europa League, iar dacă va pierde atunci va merge în Turul 2 din Conference League.

  • Astăzi, la ora 14:00, respectiv 15:00, UEFA a organizat la Nyon, în Elveția, tragerile la sorți.

HNK Rijeka sau AEK Larnaca FC, adversarul Corvinului în următoarea fază a competiției europene în care va juca

UPDATE: Dacă va continua în Europa League, atunci Corvinul va întâlni în Turul 2 echipa HNK Rijeka, vicecampioana Croației și finalista Cupei.

Dacă va fi eliminată din Europa League de către Paksi FC, atunci Corvinul merge în Turul 2 al Conference League, unde va întâlni AEK Larnaca FC, vicecampioana Ciprului.

În ambele situaţii, partida tur se vor disputa la Sibiu, pe stadionul Municipal, în data de 25 iulie, iar manşa retur are loc în deplasare, la data de 1 august.


Știrea inițială:

Dacă trece în Turul 2 al Europa League, Corvinul poate da peste SC Braga, FC Sheriff Tiraspol, PFC Zire, HNK Rijeka, PFC Botev Plovdiv sau NK Maribor

O certitudine este faptul că echipa hunedoreană întâlnește Paksi FC în Turul 1 al Europa League, meciul tur urmând să aibă loc în Ungaria, posibil la Paks, în data de 11 iulie, iar returul să se joace la Sibiu, la 18 iulie.

În funcție de rezultatul din dubla manșă cu maghiarii, Corvinul are asigurat cel puțin încă un tur în cupele europene. Dacă va câștiga, atunci va merge în Turul 2 al Europa League, unde meciurile se vor decide astăzi, 19 iulie, într-o tragere la sorți pe care UEFA o organizează de la ora 14:00 a României, la Nyon, în Elveția.

Corvinul face parte din Grupa 2, din setul echipelor care nu sunt capi de serie, alături de Panathinaikos FC (Grecia), Maccabi Petah Tikva FC (Israel) și câștigătoarea dintre IF Elfsborg (Suedia) și Pafos FC (Cipru).

Va întâlni unul dintre adversarii SC Braga (Portugalia), câștigătoarea dintre FC Sheriff Tiraspol (Moldova) și PFC Zire (Azerbaidjan), HNK Rijeka (Croația) sau câștigătoarea dintre PFC Botev Plovdiv (Bulgaria) și NK Maribor (Slovenia).

Dacă ajunge în Turul 2 al Conference League, Corvinul poate da peste Maccabi Haifa FC, FC Astana, AEK Larnaca FC, Marsaxlokk FC sau FK Partizani

În situația în care va pierde dubla cu Paksi FC, atunci Corvinul merge în Conference League, în Turul 2 al acesteia. Meciurile acestei faze se decis tot astăzi, într-o tragere la sorți pe care UEFA o organizează de la ora 15:00 a României, tot la Nyon, în Elveția.

Corvinul face parte din Grupa 9, din setul echipelor care nu sunt capi de serie, alături de FC Torpedo (Belarus) sau FC Milsami Orhei (Moldova), FC Iberia 1999 Tbilisi (Georgia) și FC Sabah (Azerbaidjan).

Va întâlni unul dintre adversarii Maccabi Haifa FC (Israel), FC Astana (Kazakhstan), AEK Larnaca FC (Cipru) și Marsaxlokk FC (Malta) sau FK Partizani (Albania).

  • Meciurile din Turul 2 al Europa League sau Conference League au loc pe 25 iulie (turul) și 1 august (returul). Campionatul Ligii 2, în care Corvinul va participa pentru al doilea sezon consecutiv, va începe în jurul datei de 3 august.
Marius ANGHEL 19 Jun. 2024, 17:51 Liga 2
Pe aceeași temă