Președintele echipei din Buzău, de la ”nu plecați pe fentă, SCM Gloria se retrage din Liga 2”, la ”mergem în cantonament. Nu am trimis la federație cererea de retragere din campionat”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 19 Jan. 2021, 20:10 Liga 2
Președintele echipei din Buzău, de la ”nu plecați pe fentă, SCM Gloria se retrage din Liga 2”, la ”mergem în cantonament. Nu am trimis la federație cererea de retragere din campionat”

La fel ca Ilie Stan, o schimbare a discursului la SCM Gloria Buzău, de această dată totală, are și președintele Cristian Ceaușel (foto principal, în stânga, alături de primarul Buzăului, Constantin Toma). Dacă astăzi, pe zi, infirma informațiile Liga2.ro despre revenirea echipei la viață și plecarea ei în cantonament, pe seară, șeful clubului din Crâng susține că federația nici măcar nu a fost anunțată de retragerea din campionatul Ligii 2.

Cristian Ceaușel: ”Știre falsă. SCM Gloria Buzău se va retrage din Liga 2”

După ce Liga2.ro anunța în exclusivitate faptul că SCM Gloria Buzău nu se va mai retrage din campionat și că va pleca în cantonament la Sărata Monteoru, Cristian Ceaușel spunea că știrea este falsă și că echipa se retrage din Liga 2.

”Nu plecați după fentă, ca să folosesc o expresie din sport. Îmi pare rău, dar nu e adevărat, e o știre falsă. Nu se va pleca în niciun cantonament, nu s-a pus problema de a se reveni asupra deciziei de ieri. Deci, echipa de fotbal de la SCM Gloria Buzău se va retrage din liga a doua. Nu mai puneți, vă rog, sare pe rană!”, spunea, astăzi după-amiază, pentru buzoienii.ro, Ceaușel, un apropiat al primarului, cel care, anul trecut pleca de la SCM Gloria după ce câștiga un concurs pentru a fi director economic la primărie. Ulterior, renunța la această funcție și revenea la club.

Același Cristian Ceaușel, câteva ore mai târziu: ”Echipa va pleca în cantonament și că nu am trimis la federație cererea de retragere din campionat”

La câteva ore distanță, aproape de plecarea echipei în cantonament, știrea falsă despre care vorbea Ceaușel s-a dovedit adevărată. Mai mult, președintele SCM Gloria Buzău spune chiar că federația nu a fost înștiințată în mod oficial de retragerea din campionat, practic ”distrugând” credibilitatea directorului Ion Cazan (foto text, în stânga, alături de Cristian Ceaușel).

”Analizăm mai multe variante pentru a putea continua activitatea la echipa de fotbal seniori. Există un interes și din zona privată pentru echipă. Când vom avea ceva concret vă vom comunica. Ce vă pot spune e că echipa va pleca în cantonament și că nu am trimis la federație cererea de retragere din campionat a echipei de seniori”, a spus Ceaușel tot pentru buzoienii.ro.

Pe site-ul amintit, prima declarație a lui Ceaușel, cea cu fenta și știrea falsă furnizată de Liga2.ro, a fost ștearsă și înlocuită cu o alta asemănătoare acesteia din urmă.

Ce este cert este că SCM Gloria Buzău a revenit în circa 24 de ore, dacă într-adevăr s-a pus problema retragerii din Liga 2, asupra deciziei desființării echipei de fotbal a clubului. Astăzi, cu o zi întârziere, echipa antrenată de Ilie Stan a plecat în cantonament la Sărata Monteoru. Clubul caută, în continuare, așa cum a mai spus de mai multe ori în trecut, un finanțator privat care să preia echipa de fotbal, una care în acest moment, fiind de drept public, nu i se permite să promoveze în Liga 1.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 19 Jan. 2021, 20:10 Liga 2
Pe aceeași temă