SCM Gloria Buzău a înviat și a plecat în cantonament! Ilie Stan: ”Nu o să ne retrage din campionat. Domnul primar a dat «undă verde»”

Marius ANGHEL 19 Jan. 2021, 18:46 Liga 2

SCM Gloria Buzău a plecat astăzi după-amiază în cantonamentul de la Sărata Monteoru, cu o întârziere de o zi, după ce, ieri, conducerea clubului anunța că desființează echipa de fotbal și comunica că a transmis către FRF hotărârea de retragere din campionatul Ligii 2.

Antrenorul Ilie Stan confirmă acum, pe seară, informațiile oferite la ora prânzului, în exclusivitate de Liga2.ro, despre revenirea la viață a echipei clasate pe locul 10 în eșalonul secund după 15 etape.

Ilie Stan: ”Nu o să ne retrage din campionat. Important e că se vrea să se facă performanță”

După ce chiar primarul Constantin Toma a recunoscut repornirea activității echipei de fotbal a SCM Gloria Buzău, la 24 de ore după ce tot el îi anunța decesul, Ilie Stan spune acum ceea ce mai devreme astăzi nu a dorit să confirme.

Fostul stelist infirma, la momentul publicării de către Liga2.ro a articolului cu revenirea asupra deciziei, că nu se pune problema ca echipa să meargă în cantonament. Asta cu toate că chiar el avusese, potrivit surselor Liga2.ro, o ședință cu jucătorii la stadion, în care le-a comunicat faptul că se pleacă la Sărata Monteoru la ora 17:00.

”Nu o să ne retrage din campionat. Chiar acum (n.r. – în jurul orei 16:30), ne pregătim să plecăm în cantonamentul de la Monteoru. Domnul primar a dat «undă verde», vom continua categoric până în vară, până la sfârșitul sezonul. În paralel, încercăm să găsim un investitor privat. Important e că se vrea să se facă performanță”, a spus Ilie Stan pentru opiniabuzau.ro.

Ilie Stan: ”Primăria va susține cheltuielile până la 31 ianuarie. Între timp, se încearcă găsirea unui investitor”

Pentru șansanews.ro, Ilie Stan spune că primăria Buzău va mai da bani la SCM Gloria până la 31 ianuarie: ”Important pentru noi este că am primit undă verde să ne continuăm activitatea. Dacă ne-au dat voie, înseamnă că sunt discuții cu investitori. Noi avem promisiuni că până la 31 ianuarie va plăti primăria. Primăria va susține cheltuielile până la 31 ianuarie. Între timp, se încearcă găsirea unui investitor. Și domnul primar are dreptate. Se vrea performanță, nu poți să stai așa tot timpul, în Liga a 2-a. Noi ne continuăm activitatea, antrenamentele, pregătirea. La 17:30 plecăm la Monteoru să continuăm programul stabilit. Suntem un grup puternic, unit, de 1 an și jumătate lucrez la această echipă și sper ca rezultatele să se vadă în următoarele meciuri.”

Fiind un club de drept public, SCM Gloria Buzău nu are drept de promovare în Liga 1 nici la finalul acestui sezon de Liga 2 sau altcândva, pe baza actualului regulament. Echipa trebuie preluată de un investitor privat, așa cum, cel mai recent, a fost cazul la Pitești cu Fotbal Club Argeș, preluat de instituții controlate tot de primărie, dar care nu mai avea statul de club public și a putut promova. Prin această schimbare a trecut la denumirea de Campionii FC Argeș.

Ce spunea Ilie Stan când Liga2.ro anunța în exclusivitate că SCM Gloria nu se mai desființează și pleacă în cantonament

Iată ce spunea Ilie Stan astăzi la ora prânzului, când reporterul Liga2.ro l-a contactat telefonic pentru a-i lua o reacție despre revenirea la viață a echipei.

”Decizia este luată, cea anunțată ieri, și acum așteptăm să vedem ce se mai întâmplă în viitorul apropiat. Încă discutăm, vorbim. Nu e nimic bătut în cuie. Într-adevăr, jucătorii au venit la club, dar, deocamdată, singura decizie luată de club este de a nu le da drumul să plece, să le semneze rezilierea contractului. Încercăm să găsim o soluție ca să continuăm. Acum așteptăm să vedem ce o să se întâmple în următoarele ore. Noi avem cantonament de ieri acolo, organizat, tot, dar așteptăm să vedem ce se întâmplă, să știm niște lucruri clare, că nu mergem, așa, doar de dragul de a merge în cantonament. Așteptăm și noi niște promisiuni din parte cuiva, a unui privat”, a spus Ilie Stan.

După 15 etape desfășurate în actuala ediție de Liga 2, SCM Gloria Buzău ocupă locul 10 în clasament, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri, fiind la egalitate cu Petrolul (locul 9, 14 meciuri) și CS Mioveni (locul 11, cu 15 meciuri).

Din actualul sezon regular al Ligii 2, SCM Gloria Buzău mai are de disputat meciuri cu ASU Politehnica Timișoara (deplasare), Rapid (acasă), Unirea Slobozia (a), Metaloglobus București (d), Pandurii Târgu Jiu (a) și Turris Oltul Turnu Măgurele (d).

Foto: Buzoienii

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-nu-se-mai-retrage-din-liga-2-primarul-constantin-toma-vorbeste-de-investitor-privat-la-club-si-spune-ce-semnal-prost-a-primit-din-partea-suporterilor-dupa-anuntul-d-19165588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-scm-gloria-buzau-a-revenit-asupra-deciziei-de-retragere-din-liga-2-la-o-zi-dupa-anuntul-facut-inclusiv-catre-frf-echipa-lui-ilie-stan-pleaca-in-cantonament-19165496

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-primarului-din-buzau-dupa-anuntul-retragerii-din-liga-2-a-echipei-scm-gloria-buzau-imi-pare-rau-dar-nu-am-ce-face-constantin-toma-despre-motivul-principal-care-a-dus-la-a-19165350

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ilie-stan-socat-de-anuntul-desfiintarii-echipei-scm-gloria-buzau-antrenorul-inca-spera-ca-se-va-reveni-asupra-deciziei-nu-cred-ca-poate-sa-fie-adevarat-este-un-oras-atat-de-mar-19165344

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-scm-gloria-buzau-si-a-anuntat-retragerea-din-liga-2-am-informat-federatia-romana-de-fotbal-comunicatul-clubului-in-care-se-explica-decizia-desfiintarii-echipei-de-fotbal-19165365

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-veste-soc-in-liga-2-scm-gloria-buzau-se-retrage-din-campionat-dupa-ce-clubul-a-decis-desfiintarea-sectiei-de-fotbal-19165336

 

Marius ANGHEL 19 Jan. 2021, 18:46 Liga 2
Pe aceeași temă