Atacantul așteptat de Prepeliță la Buzău, dezvăluit cu multe ore înainte ca antrenorul să vorbească despre el, fără să-i spună numele, la finalul meciului de la Mioveni

Marius ANGHEL 09 Aug. 2023, 22:35 Liga 2
Atacantul așteptat de Prepeliță la Buzău, dezvăluit cu multe ore înainte ca antrenorul să vorbească despre el, fără să-i spună numele, la finalul meciului de la Mioveni

La finalul meciului de la Mioveni, unde Gloria Buzău a remizat la scorul de 0-0, în prima etapă a Ligii 2, antrenorul Andrei Prepeliță vorbea despre faptul că în această săptămână așteaptă completarea lotului cu încă trei jucători.

”Cred că lotul trebuie completat cu un mijlocaș central, cu un atacant și un jucător under. Îi aștept, iar așa vom avea mai multe soluții pe banca de rezerve. Știu și oamenii din club, am discutat, știu că trebuie să mai aducem acei jucători, pentru a avea dubluri și soluții pe posturi. Am în minte jucătorii pe care îi doresc, sper ca în această săptămână să semneze”, spunea antrenorul Gloriei Buzău, marți seară.

Probabil fără să știe, în aceeași zi, într-o conferință de presă susținută de la ora 12:00 de SCM Gloria Buzău, club de la care Gloria Buzău a cesionat locul în Liga 2 al echipei de fotbal și al cărui președinte se află în Consiliul Director, s-a anunțat faptul că Adi Chică-Roșă revine la trupa din Crâng. Dar și că sunt negocieri cu alți doi tineri jucători. Toți vor veni sub formă de împrumut.

Adi Chică-Roșă revine la Buzău. Sunt doriți și încă doi ”copii de perspectivă”

Primarul Buzăului, Constantin Toma, aflat și el la conferința în care a fost prezentat Costin Stanciu ca director al SCM Gloria Buzău în locul demisionarului Ion Cazan, a vorbit despre modul în care l-a impresionat noul antrenor al Gloriei, Andrei Prepeliță.

Apoi, edițul șef al Municipiului Buzău a spus că toate poftele antrenorului în privința achizițiilor i-au fost îndeplinite. A ajuns să spună și faptul că se mai dorește un atacant: ”S-au făcut eforturi să fie aduși jucătorii pe care i-a solicitat. Bineînțeles, se caută în continuare un vârf (n.r. – s-a uitat către Ceaușel, iar acesta a intervenit).”

”Și da, și nu, pentru că astăzi se va semna cu un vârf de atac”, a spus Ceaușel, primarul punându-i apoi o întrebare: ”Cu ăla sau cu ălălaltu’?”

”Nu, pot să spun. E vorba despre Adi Chică-Roșă, care a mai trecut pe la Buzău, care a fost împrumutat de către FC Botoșani pentru un sezon la AS FC Buzău. Și mai suntem în căutarea unui under 19. Sunt discuții, care încă nu sunt finalizate, dar cu doi copii de perspectivă care tot sub formă de împrumut vor veni la Buzău, așa cum a venit și Matei Tănasă de la FCSB”, a explicat Ceaușel.

Ulterior, la mai bine de 11 ore distanță, după jocul Gloriei de la Mioveni, Prepeliță vorbea despre trei jucători noi pe care îi așteaptă, printre care un atacant, fără să-i dezvăluie numele și neștiind că informația deja este cunoscută în oraș, iar jucătorul s-a și prezentat pentru a semna. Altfel, Ceaușel nu ar fi spus numele său, dacă nu era sigur că nu semnează.

Chică-Roșă a jucat la Buzău în două sezoane de Liga 2, la SCM Gloria buzău și FC Buzău, adică actuala Gloria Buzău!

Adi Chică-Roșă este un atacant din Botoșani care a mai jucat la Buzău, sub formă de împrumut de la FC Botoșani, în două sezoane. Prima dată a evoluat în ediția 2020-2021 de Liga 2, în 18 meciuri și a înscris 3 goluri, la SCM Gloria Buzău. Ulterior, în vara anului 2021, locul în eșalonul secund al acestei echipe a fost cesionat către AS FC Buzău, actuala Gloria Buzău. Chică-Roșă a continuat la noua entitate și a evoluat în 23 de jocuri în sezonul 2021-2022, înscriind 15 goluri.

În vara anului 2022, atacantul a trecut la FC Brașov, pentru care a jucat în 21 de partide și a înscris 8 goluri. În această vară, din 2023, a revenit la clubul de care a aparținut în toți acești ani, FC Botoșani, nu a fost utilizat în prima ligă în primele patru etape, iar acum se întoarce la Buzău, unde va evolua sub comanda lui Andrei Prepeliță.

  • Următorul meci al Gloriei are loc sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu CS Tunari, adversar care a început sezonul cu un eșec pe teren propriu, 1-3 cu CSM Slatina.
Robert Sălceanu și Adi Chică-Roșă, adversari în octombrie 2021 într-un meci FC Buzău – Dunărea Călărași, vor fi din nou coechipieri la Buzău, cum au fost și în partea a doua a sezonului 2021-2022 de Liga 2. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Gloria Buzău ajunge la cel puțin 18 achiziții făcute vara aceasta

Odată cu readucerea lui Chică-Roșă, Gloria Buzău ajunge la 18 jucători achiziționați în această vară, după: Andreas Mihaiu (ex Chindia Târgoviște), Alexandru Greab (ex CS Mioveni), Ionuț Șerban (ex Campionii FC Argeș), brazilianul Marcus Diniz (ex Hapoel Umm al-Fahm FC – liga secundă din Israel), croatul Marko Pervan (ex Sloboda Tuzla – prima ligă din Bosnia și Herțegovina), Cristian Dumitru (ex FC Voluntari), croatul Dominik Radic (ex NK Siroki Brijeg – prima ligă din Bosnia și Herțegovina), braziliano-bulgarul Diego Ferraresso (ex Botev Vratsa – prima ligă din Bulgaria), grecul Dimitrios Patapis (ex Apollon Smyrnis – liga a doua din Grecia), bulgarul Antonio Georgiev (ex Botev Vratsa – prima ligă bulgară), israelianul Idan Golan (ex Ironi Tiberias – liga secundă din Israel), Alin Dobrosavlevici (ex Campionii FC Argeș), Ionuţ Nadolu (ex Cetatea Turnu Măgurele), Norbert Haymamba (ex Cetatea Turnu Măgurele) și Matei Tănasă (ex FCSB).

Totodată, la Gloria au revenit Radu Ştefan Zamfir (ex FC Voluntari 2) și Sergiu Pîrvulescu (ex FC Brașov), ambii foști jucători la Buzău în trecut, cei doi nefiind prezentați oficial, dar au luat parte la ședința foto de grup a clubului și au fost în lot și la jocul cu CS Mioveni, Pîrvulescu evoluând din primul minut.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-impresiile-partidei-cs-mioveni-gloria-buzau-19279576

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-remiza-cu-gloria-buzau-0-0-19279636

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-herea-a-strans-din-dinti-cu-gloria-buzau-si-a-terminat-jocul-de-debut-la-cs-mioveni-fara-esec-am-suferit-in-multe-momente-in-acest-meci-dar-eu-zic-ca-am-aratat-si-bine-19279571

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alin-dobrosavlevici-si-a-exprimat-frustrarea-dupa-remiza-de-la-mioveni-19279503

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jean-vladoiu-aproape-de-numirea-ca-presedinte-la-gloria-buzau-19279426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/schimbari-in-programul-etapei-a-2-a-a-ligii-2-19279425

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-gloria-buzau-duel-intre-schumacher-si-prepelita-19279347

Marius ANGHEL 09 Aug. 2023, 22:35 Liga 2
Pe aceeași temă