Demisie la vârful clubului din Buzău! Cristian Ceaușel trece la primărie: ”Legal, nu mai puteam activa la Gloria, dar nici nu aș mai fi avut timp”

Marius ANGHEL 15 Apr. 2020, 17:15 Liga 2
Demisie la vârful clubului din Buzău! Cristian Ceaușel trece la primărie: ”Legal, nu mai puteam activa la Gloria, dar nici nu aș mai fi avut timp”

SCM Gloria Buzău și-a pierdut, de curând, principalul conducător. Președintele Consiliului Director al clubului susținut de primăria Buzău, Cristian Ceaușel (foto principal, în dreapta, alături de Ion Cazan), a demisionat, anunță buzoienii.ro. Acesta a câștigat concursul pentru postul de director economic al primăriei. În locul său, interimar a rămas Aurelian Poterașu, vicepreședintele C.D. al SCM Gloria și, totodată, directorul Școlii nr. 11 din Buzău. În următoarea perioadă, Consiliul Local Buzău va trebui să numească un nou președinte. E încă o dovadă că politicul conduce sportul la Buzău, motiv pentru care echipa de fotbal nu are drept de promovare în Liga 1, fiind de drept public.

Cristian Ceaușel, un absolvent al ASE (Academia de Studii Economice București) și fost consilier al edilului-șef Constantin Toma, a câștigat concursul pentru postul de director economic al primăriei Buzău, astfel că, pentru a ocupa această funcție, a fost nevoit să demisioneze de la SCM Gloria Buzău, club finanțat chiar de primărie. Ceaușel nu-și putea păstra ambele funcții, fiindcă ar fi conflict de interese.

Cristian Ceaușel: ”Legal, nu mai puteam activa la Gloria, dar nici nu aș mai fi avut timp”

În locul său, la SCM Gloria va decide, pentru moment, până când Consiliul Local Buzău va numi un nou președinte, actualul vicepreședinte al Consiliului Director, Aurelian Poterașu, directorul Școlii nr. 11.

”Da, am demisionat. Atribuțiile mi-au fost preluate, ca interimar, de domnul Aurelian Poterașu, directorul Școlii nr. 11. Consiliul Local va trebui să numească un alt președinte. Legal, nu mai puteam activa la Gloria, dar nici nu aș mai fi avut timp. Am mult de lucru în noua funcție, am și câteva idei pentru a îmbunătăți activitatea, în principal legate de informatizarea acestui serviciu”, a spus Ceaușel pentru buzoienii.ro.

”Plecarea lui Ceaușel va slăbi clubul din Crâng. Fostul șef din Crâng a demonstrat în cei 2-3 ani în care s-a ocupat de clubul cu sute de sportivi și de probleme că știe meserie. Toate echipele clubului (handbal, fotbal, rugby și volei) au mers doar în sus, cu performanțe mai bune de la un an la altul”, e concluzia sursei citate mai sus, după demisia lui Ceaușel.

Ion Cazan, un alt pion al SCM Gloria, rămâne pe poziții

Un cuvânt greu de spus la SCM Gloria Buzău îl are și Ion Cazan, directorul clubului. Acesta vorbea în luna martie cum clubul din Buzău a pus la dispoziția autorităților hotelul echipelor de fotbal, respectiv rugby pentru a găzdui în carantină persoane suspecte de coronavirus.

”Se vor descurca și fără mine. Sportivii, antrenorii și șefii de secții să-și dea silința, e vorba de profesia lor”, a mai spus Cristian Ceaușel după ce a demisionat de la SCM Gloria Buzău, club nou-promovat în Liga 2.

În Consiliul Director al SCM Gloria Buzău mai sunt, ca membri, Mircea Constantin, Ion Drâmboceanu și Tamara Lazăr, dar și Ion Cazan, ca director.

Șeful secției de fotbal la SCM Gloria este Cristian Lupu.

Altfel, săptămâna trecută, antrenorul principal al echipei din Buzău a vorbit pentru Liga2.ro despre intrarea în șomaj tehnic în perioada în care în România e declarată stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, cât și despre discuțiile de la club pentru cedarea pachetului majoritar către o asociație privată, pentru ca echipa să-și poată schimba statutul și să aibă dreptul de a promova în Liga 1.

După 24 de etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, SCM Gloria Buzău ocupă locul 8, cu 33 de puncte, tot atâtea câte au și Farul și Viitorul Pandurii, echipe care stau însă mai rău la capitolul golaveraj.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-scm-gloria-buzau-negociaza-cedarea-pachetului-majoritar-al-clubului-sunt-discutii-pentru-trecerea-in-partea-privata-clubul-vrea-sa-obtina-legalitatea-dreptului-la-promov-19129812

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ilie-stan-a-avut-oferte-din-liga-1-dar-a-decis-sa-ramana-la-buzau-nu-am-vrut-sa-plec-care-e-situatia-contractuala-a-antrenorului-si-ce-se-intampla-din-vara-19129734

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-scm-gloria-buzau-ar-fi-cea-mai-dezavantajata-de-sistemul-play-off-play-out-dar-ilie-stan-nu-e-nemultumit-ma-opuneam-daca-aveam-drept-de-promovare-cum-descrie-antrenor-19129678

Marius ANGHEL 15 Apr. 2020, 17:15 Liga 2
Pe aceeași temă