OFICIAL | SCM Gloria Buzău și-a anunțat retragerea din Liga 2: ”Am informat Federația Română de Fotbal.” Comunicatul clubului, în care se explică decizia desființării echipei de fotbal

Marius ANGHEL 18 Jan. 2021, 15:44 Liga 2
OFICIAL | SCM Gloria Buzău și-a anunțat retragerea din Liga 2: ”Am informat Federația Română de Fotbal.” Comunicatul clubului, în care se explică decizia desființării echipei de fotbal

E oficial. SCM Gloria Buzău anunță desființarea echipei de fotbal și, totodată, retragerea din campionatul Ligii 2. Informația a fost publicată în exclusivitate de Liga2.ro, imediat după ce ședința în care jucătorii și stafful tehnic au fost înștiințați de șefii clubului.

Astăzi, SCM Gloria Buzău trebuia să plece în cantonament la Sărata Monteoru, însă, chiar înainte de deplasare, președintele Cristian Ceaușel și directorul Ion Cazan s-au prezentat în vestiar, unde au anunțat că, din acel moment, echipa nu va mai continua actualul sezon de Liga 2 și că toți sunt liberi să își caute alte angajamente.

SCM Gloria Buzău se retrage din Liga 2. Comunicatul clubului

Clubul SCM Gloria Buzău, finanțat de primăria Buzău, spune că a informat FRF de retragerea echipei de fotbal din cadrul campionatului Ligii 2 și motivează decizia ”în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar și din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1”.

Fiind un club de drept public, SCM Gloria Buzău nu avea drept de promovare în Liga 1, regulament pe care îl cunoștea din momentul în care a promovat în Liga 2, în urmă cu două veri.

”Sport Club Municipal Gloria Buzău anunță retragerea echipei de fotbal masculin din campionatul național al Ligii a 2-a Casa Pariurilor, începând cu data de 19.01.2021, după informarea, în prealabil, a Federației Române de Fotbal.

Decizia a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar și din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1, dat fiind statutul și regulamentele Federație Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal”, anunță SCM Gloria Buzău printr-un comunicat semnat de directorul Ion Cazan.

Clubul din Buzău își menține active nouă grupe de juniori la fotbal

SCM Gloria Buzău își va păstra active nouă grupe de juniori și precizează că autoritățile locale vor continua să îmbunătățească bazele sportive din oraș.

”Conducerea clubului dorește să precizeze că fotbalul rămâne, în continuare, foarte activ, în Buzău, prin Centrul de Copii și Juniori. În cadrul clubului buzoian activează, în prezent 180 de tineri sportivi, împărțiți în 9 grupe ( U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U17, U19) sub îndrumarea a 9 cadre specializate, cu Licență PRO, A, B și C.

Totodată, menționăm că la nivelul municipiului Buzău se va continua cu îmbunătățirea și modernizarea bazelor sportive, proiectele de investiții, realizate prin Compania Națională de Investiții (CNI), fiind în continuare pe agenda de lucru a Primăriei Municipiului Buzău. Printre acestea amintim Sala Polivalentă din Buzău și Stadionul de Fotbal destinat pregătirii tinerilor din cadrul Centrului de Copii și Juniori.

Mulțumim tuturor suporterilor care ne-au fost mereu aproape și care ne-au încurajat!”, a mai transmis SCM Gloria Buzău.

  • Astfel, orașul Buzău rămâne din nou fără echipă la nivelul primelor două ligi de fotbal din România. Precedenta dată, Gloria Buzău, echipa emblemă a orașului și județului Buzău, a nu se confunda cu actuala SCM Gloria Buzău, se desființa în 2016, după ce refuza să mai participe la barajul de menținere în Liga 2 cu Olimpia Satu Mare. La acel moment, echipa orașului, antrenată de actualul viceprimar Viorel Ion, se afla în insolvență și primise sancțiuni drastice din partea FRF după ce s-a descoperit că aranjase pentru pariuri multe meciuri.

SCM Gloria Buzău spune adio Ligii 2 după un sezon și jumătate

SCM Gloria Buzău, club de fotbal înființat în 2017, a promovat în Liga 2 în vara anului 2019, iar acum se afla la al doilea sezon în eșalonul secund.

În sezonul trecut a încheiat campionatul ”înghețat” din cauza pandemiei, după 24 de etape, pe locul 8, cu 33 de puncte acumulate în 23 de meciuri.

După 15 etape desfășurate în actuala ediție de Liga 2, SCM Gloria Buzău ocupa locul 10 în clasament, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri, fiind la egalitate cu Petrolul (locul 9, 14 meciuri) și CS Mioveni (locul 11, cu 15 meciuri).

Din actualul sezon regular al Ligii 2, SCM Gloria Buzău mai avea de disputat meciuri cu ASU Politehnica Timișoara (deplasare), Rapid (acasă), Unirea Slobozia (a), Metaloglobus București (d), Pandurii Târgu Jiu (a) și Turris Oltul Turnu Măgurele (d).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-veste-soc-in-liga-2-scm-gloria-buzau-se-retrage-din-campionat-dupa-ce-clubul-a-decis-desfiintarea-sectiei-de-fotbal-19165336

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ilie-stan-socat-de-anuntul-desfiintarii-echipei-scm-gloria-buzau-antrenorul-inca-spera-ca-se-va-reveni-asupra-deciziei-nu-cred-ca-poate-sa-fie-adevarat-este-un-oras-atat-de-mar-19165344

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-primarului-din-buzau-dupa-anuntul-retragerii-din-liga-2-a-echipei-scm-gloria-buzau-imi-pare-rau-dar-nu-am-ce-face-constantin-toma-despre-motivul-principal-care-a-dus-la-a-19165350

 

Marius ANGHEL 18 Jan. 2021, 15:44 Liga 2
Pe aceeași temă