Cristian Bălașa, despărțire fulger de Gloria Buzău, unde săptămâna trecută fusese numit președinte executiv! ”Așteptările domnului Bălașa au fost cu totul și cu totul altele”

Marius ANGHEL 12 Jun. 2024, 11:35 Liga 2
Cristian Bălașa, despărțire fulger de Gloria Buzău, unde săptămâna trecută fusese numit președinte executiv! ”Așteptările domnului Bălașa au fost cu totul și cu totul altele”

Despărțire fulger de nou-promovata în SuperLigă Gloria Buzău de președintele executiv Cristian Bălașa (51 de ani).

Anunțat de club lunea trecută, la data de 3 iunie 2024, prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă în ziua de vineri, 7 iunie, Bălașa a solicitat luni, 10 iunie, rezilierea contractului cu treupa din Crâng și a obținut-o.

Fostul director sportiv al Concordiei Chiajna a motivat probleme personale privind despărțirea rapidă de Gloria, unde spune că vrea să devină unul dintre cei mai buni președinți din fotbalul românesc.

Cristian Bălașa, despărțire rapidă de Gloria Buzău, după doar câteva zile. ”Așteptările domnului Bălașa au fost cu totul și cu totul altele”

La scurt timp după ce a fost prezentat oficial de Gloria, Cristian Bălașa se fotografia alături de primele două achiziții ale echipei pentru pregătirea participării în prima ligă. I-a prezentat pe Grigore Turda (ex FC Voluntari) și Tudor Călin (ex CSC Șelimbăr), spune că vrea să ridice nivelul valoric al lotului prin aducerea de jucători din prima ligă, însă după weekend și-a anunțat superiorul că nu mai dorește să continue alături de Gloria.

Cristian Ceauşel, vicepreşedintele Consiliului Director al clubului buzoian, a vorbit despre pretenții și așteptări prea mari sau cu totul altele, însă a spus și că nu a existat niciun fel de scandal sau conflict între părți, despărțirea producându-se la solicitatea lui Bălașa, în mod amiabil.

”Probabil că pretențiile au fost mult prea mari, așteptările noastre, mult prea mari, așteptările domnului Bălașa au fost cu totul și cu totul altele. Una peste alta, ăsta este adevărul crunt, dur, dar suntem obișnuiți cu noutățile, așa că vom trece și peste această problemă care a apărut pe nepusă masă. Totul a fost mai mult decât amiabil, părțile s-au înțeles fără niciun fel de problemă. Nu a existat niciun scandal, niciun conflict, absolut nimic care să prevadă decizia cu care domnul Bălașa a sosit luni dimineața la Buzău”, a explicat, la Campus TVCristian Ceauşel.

Acesta a mai spus că postul pe care îl ocupa Bălașa nu era obligatoriu, astfel că clubul nu se va grăbi să facă o nouă numire: ”Posturile care sunt obligatorii în organigramă sunt ocupate în momentul de față, pentru că au fost obligatorii pentru obținerea licenței de Liga 1. Așadat, nu e niciun impediment faptul că nu avem un președinte executiv în clipa de față la club. Avem un vicepreședinte executiv, în persoana domnului Mocanu Antonel, care își face foarte bine treaba și a preluat din nou prerogativele președintelui executiv, ca și până acum, de altfel.”

  • Ultimul președinte executiv al Gloriei Buzău a fost Auraș Brașoveanu, adus tot după ce ultima dată fusese la Concordia Chiajna. Fostul membru al CEx FRF a plecat în vara trecută, nu în cele mai bune condiții, motiv pentru care nu a mai fost adusă o altă persoană pe această funcție, până acum, când pentru câteva zile a fost ocupată de Cristian Bălașa.

Cristian Bălașa, de la ”ținta mea este să ajung unul dintre cei mai buni președinți de fotbal din România”, la ”nu am nimic de comentat”!

La Concordia, precedentul său club, Cristian Bălașa a activat din 2019, ca director sportiv și delegat. Odată cu aducerea lui Gabriel Tamaș ca director sportiv la clubul din Chiajna, care să și participe la cursul acreditat de FRF pentru această poziție, Cristian Bălașa și-a pierdut din principalele atribuții pe care le avea.

”Nu am nimic de comentat”, atât a avut de spus Cristian Bălașa, contactat de redactorul Liga2.ro, în încercarea de a obține un punct de vedere al său privind despărțirea de Gloria Buzău.

”Am venit și ținta mea este să ajung unul dintre cei mai buni președinți de fotbal din România. Mă obligă acest obiectiv al meu, pentru că am lângă mine persoane care știu că mă pot ajuta. La rândul meu, trebuie să dau tot ce am învățat în perioada în care am fost la alte echipe, să reușim îndeplinirea obiectivelor și nu numai”, spunea Bălașa în cadrul conferinței de presă în care era anunțat ca președinte executiv la Gloria.

”Este omul care va face legătura și va fi liantul, cureaua de transmisie, dintre vestiar, staff tehnic, staff administrativ, conducere executivă a clubului”, era descrierea pe care Ceaușel i-o făcea lui Bălașa în cadrul aceleiași conferințe organizată de club.

Cristian Bălașa a fost fotbalist la Chindia, FC Argeș, Farul, FC Oradea, FCM Târgoviște, Concordia Chiajna și FC Aninoasa. Ulterior, a activat la AS Doicești (2012), Concordia Chiajna II (2012-2013), Viitorului Constanța (2013-2015), Chindia Târgoviște (2015-2016), FC Pucioasa (2016-2019) și Concordia Chiajna (2019-2014).

Marius ANGHEL 12 Jun. 2024, 11:35 Liga 2
Pe aceeași temă