Gloria Buzău, oaspete la Palatul Comunal! Promisiunea făcută primarului după ce s-a reușit promovarea în SuperLigă

Marius ANGHEL 12 May. 2024, 02:25 Liga 2

Înainte de ultimul meci al sezonului, Gloria Buzău, a doua echipă promovată din această ediție a campionatului Ligii 2, a fost în vizită la Palat! La Palatul Comunal din Buzău, o clădire emblemă a municipiului, unde își are sediul unul din principalii sponsori ai clubului: primăria.

Președintele Cristian Ceaușel și ceilalți membri ai staffului administrativ, antrenorul principal Andrei Prepeliță și stafful său tehnic, cât și jucătorii Gloriei au fost primiți, joi, 9 mai, de primarul Constantin Toma pentru a fi felicitați pentru performanța realizată în acest sezon 2023-2024: promovarea în prima ligă și readucerea Buzăului în elita fotbalului românesc după o pauză de 15 ani.

Clubul Gloria Buzău, invitat la Palatul Comunal de primar

La două zile distanță după victoria de acasă contra liderului Unirea Slobozia, scor 3-0, în urma căreia s-a consemnat promovarea matematică în prima ligă, reprezentanții Gloriei Buzău au mers la Palatul Comunal, la invitația primarului, unul dintre principalii susținători ai clubului de la pornirea proiectului inițial, din 2017.

”Primarul Constantin Toma i-a convocat pe jucătorii Gloriei Buzău la Palatul din Piaţa Dacia, pentru a-i felicita în mod oficial pentru promovarea în Superligă.
Buzău, oraş deschis Superligii!”, a transmis, joi seară, clubul din Buzău, alături de o galerie foto de la eveniment.

La întâlnirea de la Palatul Comunal au luat cuvântul primarul, președintele, antrenorul și unii dintre jucători. La final s-a ciocnit câte o cupă de șampanie și s-a mers în fața impunătoarei clădiri pentru o fotografie de grup.

Gloria a mai avut programat un meci sâmbătă, în deplasare la Miercurea Ciuc, câștigat cu scorul de 1-0, iar apoi se intră în vacanță. Nu înainte de a se petrecere finalul de sezon.

Constantin Toma, după întâlnirea cu reprezentanții Gloriei Buzău: ”Fiecare și-a luat angajamentul că în sezonul următor vor munci cât mai mult, să nu ne dea emoții și cel puțin pentru primul an să supraviețuim în SuperLigă”

Mai multe despre evenimentul care a avut loc la Palatul Comunal a transmis chiar primarul Constantin Toma, prin intermediul paginii sale de Facebook:

”Dragi buzoieni,
Ieri la Palatul Comunal, sediul Primăriei Municipiului Buzău, am fost onorat să primesc echipa de fotbal Gloria Buzău, cea care a reușit un rezultat istoric!
După 15 ani suntem din nou în Superligă!
În numele dumneavoastră, iubitorii de fotbal din municipiul și județul Buzău, le-am mulțumit pentru această promovare extraordinară!
Mulțumesc antrenorului Andrei Prepeliță și echipei sale tehnice și mai ales fotbaliștilor care prin munca și lupta lor ne-au făcut fericiți.
Mulțumesc celor doi Cristian, Ceaușel și Lupu care împreună cu o echipă mică au reușit să organizeze totul astfel încât echipa să promoveze.
Mulțumesc președintelui Consiliului Județean Buzău și consilierilor județeni și municipali pentru sprijinul necondiționat în susținerea echipei.
Dar fără sponsori și parteneri nu am fi putut avea banii necesari, fără de care promovarea nu ar fi existat.
Mulțumesc domnului Felix Rache pentru sprijinul de la începutul acestui proiect și mai ales, omului deosebit, care este Viorel Tudose, buzoian, patronul și managerul Companiei Getica 95, firma cu cea mai mare cifră de afaceri din județul Buzău, pentru implicarea excepțională!
Dar în 2 luni începe noua ediție e Superligii, unde va trebui să rezistăm!
Le-am urat tuturor să se mobilizeze la maximum, iar noi, cei care suntem asociați în acest proiect, împreună cu sponsorii și partenerii să creăm toate condițiile ca Gloria Buzău să facă o ,,figură’’ frumoasă pe prima scenă a fotbalului românesc.
HAI BUZĂU!”

”Am avut o întâlnire deosebită. Am invitat echipa Gloria Buzău, pe toți jucătorii, conducerea echipei, pe Andrei Prepeliță, stafful, astfel încât să le mulțumesc în numele dumneavoastră pentru această performanță aș putea spune istorică. Am ciocnit și câte un pahar de șampanie cu fiecare jucători. Fiecare și-a luat angajamentul, și cei din staff, și conducerea echipei, și jucătorii, că în sezonul următor vor munci cât mai mult, astfel încât să nu ne dea emoții și cel puțin pentru primul an să supraviețuim și să rămânem în SuperLigă. Buzăul funcționează în toate domeniile. Iată, și în domneniul sportului. Avem echipă în prima ligă la handbal fete, iată, avem acum echipă în prima ligă la fotbal. Performăm și cu celelalte secții de sport pe care le are SCM Gloria Buzău. Mișcarea sportivă în Buzău a început să existe, o creștem pe toate palierele, creăm facilități de sport cât mai multe, astfel încât buzoienii să se poată mișca și mai ales copiii, tânăra generație, să facă sport, pentru că asta înseamnă și spirit de competiție, dar mai ales sănătate. Buzăul chiar merge mai departe!”, a spus Toma (65 de ani), primar PSD al municipiului Buzăul începând din 2016 și înscris la alegeri pentru un al treilea mandat.

Primarul Buzăului, alături de premier la meciul promovării în SuperLigă. Lângă ei a fost și… sponsorul principal al CFC Argeș!

Cu două zile în urmă față de această întâlnire, Constantin Toma luat loc în tribuna stadionului Gloria la meciul dintre Gloria Buzău și Unirea Slobozia, la finalul căruia jucătorii lui Andrei Prepeliță câștigau cu scorul de 3-0 și obțineau promovarea matematică în prima ligă.

Toma i-a avut alături pe Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, celălalt al doilea important acționar al clubului Gloria, dar și pe… Viorel Tudose, sponsor al echipei, dar, totodată, și principal sponsor al… Campionii FC Argeș, nimeni alta decât adversara trupei buzoiene în acest sezon de Liga 2.

De altfel, Toma le-a și mulțumit lui Neagu și Tudose pentru implicarea lor la Gloria.

Iată ce mesaj posta primarul Buzăului pe contul său de Faceebok după ce Gloria reușea promovarea:

”Dragi buzoieni,
Gloria Buzău – Unirea Slobozia 3-0!
VICTORIEEE!
Iată că după 15 ani, Buzăul are din nou echipă în prima ligă de fotbal!
O mică poveste!
În august 2017 am inițiat un proiect de relansare a sportului buzoian, prin înființarea Clubului Sportiv Municipal Gloria Buzău, care avea și o secție de fotbal.
Am preluat o echipă din liga a 4-a, de la regretatul om de afaceri Ionel Turturică și iată că după 7 ani suntem cu Gloria Buzău în Superligă.
Felicitări întregii echipe și antrenorului Andrei Prepeliță pentru acest rezultat extraordinar, dar nu trebuie să uităm contribuția în timp a tuturor fotbaliștilor și antrenorilor care au evoluat la echipa noastră.
Dar toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără echipa din spatele echipei.
Felicitări lui Cristian Ceaușel și lui Cristi Lupu pentru munca organizatorică depusă pentru atingerea acestui obiectiv, care pune într-adevăr Buzăul pe harta fotbalului românesc.
Însă fără bani, acest vis nu ar fi putut deveni realitate, fapt pentru care mulțumesc în mod deosebit celui mai important sponsor, buzoianul Viorel Tudose, patronul companiei Getica 95, firma furnizoare de energie electrică, cu cea mai mare cifră de afaceri din județul Buzău.
Mulțumesc domnului președinte Petre Emanoil Neagu, pentru că parteneriatul dintre Primăria Municipiului Buzău și Consiliul Județean Buzău a funcționat și a dus la acest rezultat istoric pentru buzoieni.
M-am bucurat să trăiesc acest moment minunat pe stadion împreună cu miile de buzoieni și cu Prim-ministrul României, buzoianul nostru Marcel Ciolacu!
HAI BUZĂU!”

”Victorie şi promovare în Liga 1 pentru Gloria Buzău! Un sezon greu, dar care s-a încheiat en fanfare.
Bravo, băieți! Suntem cu toții mândri de voi!”, a scris și buzoianul Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook, la finalul jocului cu Slobozia.

Cu toții au făcut o ”baie” de public după meci, pe gazon, alături de echipă.

Foto: Gloria Buzău și Constantin Toma

Marius ANGHEL 12 May. 2024, 02:25 Liga 2
Pe aceeași temă