Președintele Chindiei, despre mandatul lui Diego Longo: ”Nu aș semna niciodată cu un antrenor care nu are obiectiv!” Marcel Ghergu, revenit oficial la club

Bogdan ISTRATE 27 Mar. 2024, 11:05 Liga 2
Președintele Chindiei, despre mandatul lui Diego Longo: ”Nu aș semna niciodată cu un antrenor care nu are obiectiv!” Marcel Ghergu, revenit oficial la club

Chindia începe play-out-ul Ligii 2 sâmbătă, în deplasare cu CS Tunari, la baza FRF de la Buftea, la debutul lui Dan Alexa pe banca ilfovenilor.

Pentru echipa din Târgoviște, mini-campionatul nu vine cu nicio miză concretă, echipa având puncte suficiente (28) încât să nu ajungă să se teamă de retrogradare.

Cel puțin până la finalul sezonului, aproape de jumătatea lunii mai, se va merge pe aceeași formulă administrativă și tehnică, cu Gabriel Boriga președinte și Diego Longo antrenor.

Diego Longo a semnat contract cu Chindia pe un an și jumătate, fără ”nicio clauză legată de atingerea unui obiectiv”, spune Boriga

Dacă Boriga a anunțat, mai nou, că își va preda mandatul după ultima etapă a play-out-ului, deși spusese, la instalarea sa, că va face asta atunci când echipa nu va mai avea nicio șansă la play-off, situația antrenorului Longo este una mai specială.

”L-am găsit pe domnul Longo cu un contract încheiat pe un an și jumătate, asta din noiembrie 2023. La momentul semnării, nu a existat nicio clauză legată de atingerea unui obiectiv, așa că nu putem discuta în acest sens la finalul sezonului. Personal, nu aș accepta niciodată așa ceva, să semnez cu cineva care să nu aibă niciun obiectiv”, a comentat Boriga subiectul Longo, într-o emisiune la postul local Columna TV.

Dacă lucrurile au stat așa, variantă foarte probabilă, se demonstrează încă o dată amatorismul lui Lorin Petrescu, vicepreședinte în mandatul lui Andrei Cordoș (iunie – octombrie 2023), apoi președinte până la instalarea lui Boriga (octombrie 2023 – februarie 2024).

Obiectivul e ratat, Gabriel Boriga rămâne pe poziții la Chindia

Chindia a avut trei antrenori principali în acest sezon, Dragoș Militaru (etapele 1-2), Vasile Miriuță (etapele 3-13) și Diego Longo (etapele 14-19, 1-x play-out), plus interimarul Antonio Di Latte, la meciul din Cupă cu FC Hermannstadt, în care Longo (foto, alături de Di Latte) a plecat din țară cu probleme personale. Di Latte a dispărut între timp de la Târgoviște, deși venise în același ”pachet” cu actualul ”principal”.

Chindia a ratat play-off-ul după un sezon regular cu multe înfrângeri, evoluții slabe și tensiuni de toate felurile. Cu Boriga președinte, s-au câștigat 7 puncte din 12 posibile, președintele opinând că s-a gândit la play-off pe 16 februarie, la momentul numirii.

”Ar fi existat șanse matematice, dacă am fi câștigat toate cele patru etape. Eu așa cred. Nu se știe, aveam rezultate directe cu contracandidatele care ne dezavantajau, totuși. A fost și acel deznodămând incredibil la Slobozia – Miercurea Ciuc (scor 0-1), meciul nostru cu Metaloglobus (scor 0-0), care, să fim sinceri, nu cred că putea fi câștigat în respectivele condiții, cu jumătate de echipă plecată, cu datorii mari către cei rămași”, a spus, acum, președintele Chindiei.

”Eu sunt la un nivel de Champions League, așa cum am fost la baschet și la volei cu CSM Târgoviște. Eu nu cobor. Dacă nu ajungem la baraj, plec singur. Eu pentru asta am venit. Dacă nu se poate realiza acest obiectiv, a doua zi după ce s-a ratat acest obiectiv, am plecat. Poate să fie un mandat de o lună. Nu știu cine ar fi venit acum, aici, eu am venit cu sufletul și sper să reușim ce ne-am propus”, ce spunea Boriga la instalarea sa la Chindia, în data de 16 februarie 2024.

Marcel Ghergu, înapoi la Chindia, ca manager de licențiere!

Informația avansată de Liga2.ro de curând a fost confirmată de Boriga: fostul președinte al clubului din perioada 2014-2023, Marcel Ghergu, este, din nou, angajat al Chindiei.

Ghergu, care potrivit actualului președinte a încasat doar 10 la sută din restanțele cuvenite pentru perioada ianuarie 2023 – iulie 2023, a fost anunțat drept manager de licențiere!

Procedura la nivelul eșalonului secund este de clasificare, iar documentația și întregul proces decurg puțin mai lejer decât în cazul pregătirii dosarului pentru prima ligă.

Au fost anunțați oficial ca reveniți în club și Ciprian Iugulescu, dar și Georgiana Niculae, fostul director sportiv, respectiv fosta juristă. În cazurile lor nu au fost făcute precizări legate de noile funcții, la Niculae fiind vorba, cel mai probabil, tot de implicații în zona clasificării pentru noul sezon de Liga 2.

Foto: Marius Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-participante-in-editia-2023-2024-de-liga-2-si-antrenorii-lor-pe-parcursul-sezonului-regular-19304001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-primei-etape-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-19303997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cheia-succesului-pentru-csc-selimbar-19303961

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-primit-banii-pe-procentele-pentru-aioani-si-a-cerut-o-suplimentare-primariei-19303720

Bogdan ISTRATE 27 Mar. 2024, 11:05 Liga 2
Pe aceeași temă