Vin banii la Chindia! S-a făcut plata pentru comisionul pe Marian Aioani și cu cât suplimentează Primăria Târgoviște contribuția, deși echipa a ratat play-off-ul Ligii 2

Bogdan ISTRATE 22 Mar. 2024, 18:07 Liga 2
Vin banii la Chindia! S-a făcut plata pentru comisionul pe Marian Aioani și cu cât suplimentează Primăria Târgoviște contribuția, deși echipa a ratat play-off-ul Ligii 2

Chindia a ratat calificarea în play-off-ul Ligii 2 săptămâna trecută, după o ultimă rundă a sezonului regular în care păstrase șanse pur teoretice de a accede în turneul cu cele mai bune șase clasate din această ediție de campionat. Avea nevoie de victorie cu liderul CSC Șelimbăr, iar Gloria Buzău să piardă acasă cu Viitorul Pandurii.

Chindia a pierdut însă la Cisnădie, scor 1-2, iar Gloria n-a avut emoții acasă cu echipa din Târgu Jiu, scor 5-0. Anunțata demisie a lui Gabriel Boriga, președintele instalat în data de 16 februarie care promitea chiar în ziua învestirii că își va depune mandatul dacă se ratează play-off-ul, nu s-a mai propus.

150 de mii de euro, procentele primite pentru Marian Aioani! Clubul a solicitat încă 300 de mii de euro de la Primăria Târgoviște!

Boriga a ieșit public astăzi, 22 martie, într-o conferință de presă, să spună că rămâne până cel puțin la finalul sezonului, dar și să prezinte unele date financiare din club, ca noutăți ale ultimelor zile.

Aproximativ 450.000 de euro încasează în total clubul în curând, după ce 150.800 de euro au fost plătiți ieri și azi de către Farul, în contul procentului de 30 la sută pentru transferul lui Marian Aioani la Rapid.

Alți 300.000 de euro vor veni de la Primăria Târgoviște, în baza unei suplimentări a contribuției, câtă vreme toți banii pentru 2024 promiși de asociați – adică autorități – au fost deja virați și, spun sursele noastre, și cheltuiți în special pentru stingerea datoriilor stringente!

”Astăzi, la ora 10, era termenul pentru depunerea dosarelor pentru aceste finanțări, la Primăria Municipiului Târgoviște. Am depus documentele la 9:30. Sperăm ca proiectul nostru să fie aprobat”, a spus Boriga, al cărui contract de administrator public al Târgoviștei a fost suspendat de la jumătatea lunii februarie, după preluarea mandatului de la Chindia.

Niciodată în istoria recentă, asemenea artificii prin care clubul solicită Primăriei Târgoviște și Consiliului Județean Dâmbovița suplimentarea contribuțiilor și cotizațiilor nu au fost refuzate de asociați. Rămâne de antologie un episod din ultimele luni ale anului trecut, când o finanțare de 393.000 de la primărie pentru Centrul de Copii și Juniori a fost ”deturnată” de președintele vremii, Lorin Petrescu, pentru a se stinge litigii cu foști jucători. Evident, deși a existat o declarație publică în acest sens, nu a fost luată vreo măsură împotriva fostului președinte.

Contracte de prima ligă încheiate la Târgoviște pentru rezerve sau dispăruți!

Nivelul salarial la Chindia Târgoviște a fost unul cu mult peste medie în actualul sezon al Ligii 2. Cu contracte, unele dintre ele, de prima ligă, echipa nu a fost în stare să prindă nici măcar locul 6 la finalul sezonului regular.

Detalii incredibile despre sumele încasate de oameni transferați de Cordoș sau Miriuță ies la iveală cu fiecare zi care trece. ”Am reziliat contractele cu Jah și Gneba (n.r. – ambii aduși imediat după instalarea lui Vasile Miriuță și având prezențe infime la echipă) și am făcut o economie de aproximativ 180.000 lei, pentru patru luni cât mai ar fi avut înțelegeri cu clubul”, a vorbit astăzi Gabriel Boriga.

La un calcul de clasa a III-a, suma totală înseamnă 36.000 de euro, adică chetuieli de 18.000 de euro de jucător, în patru luni, martie-iunie, pentru Jah și Gneba, care n-au strâns, împreună, decât trei apariții în tricoul echipei din Târgoviște, dar au beneficiat de chirie, masă și salarii uriașe pentru ceea ce au prestat.

Cordoș sau Petrescu au dispus efectuarea de plăți consistente pentru acești jucători, ca și pentru multe persoane care au îngroșat organigrama clubului.

Zilele trecut, Chindia anunța oficial faptul că a semnat un contract de profesionist, pentru un an și jumătate, cu fundașul Iustin Cristea (17 ani), unul dintre puținii juniori aduși de la academia clubului. Cristea a evoluat în toate cele patru meciuri oficiale ale Chindiei în 2024. Salariul său este de ordinul câtorva sute de lei.

Ghergu și Iugulescu, ascunși în club!

Deși activează de săptămâni bune la Chindia și au semnat contracte cu clubul din Târgoviște, Marcel Ghergu, fost președinte, și Ciprian Iugulescu, fost director sportiv, întârzie să fie prezentanți oficial.

”Unii sunt, alții nu, când o să definitivăm stafful o să vă spun exact cum stau lucrurile”, a vorbit, azi, Gabriel Boriga pe subiect. Asta, în timp ce Ghergu era în clădire, ba chiar fumase o țigară cu responsabilul de marketing al clubului, Silviu Posteucă, la sosirea jurnaliștilor la conferința de presă de astăzi.

Atât Ghergu, cât și Iugulescu, au însoțit Chindia în deplasările de la Dej și Cisnădie. La meciurile de pe teren propriu, Marcel Ghergu s-ar fi ascuns în cabina care adăpostește stația de amplificare.

”Un metru cub de hârtie a strâns clubul din litigii cu foști jucători, angajați sau furnizori”
Gabriel Boriga, președintele Chindiei, în conferinșța de presă de astăzi

Conferința în care Gabriel Boriga a vorbit despre situația actuală de la Chindia:

Foto: Marius Tudor / Sport Pictures

https://www.prosport.ro/alte-sporturi/cea-mai-noua-sala-polivalenta-din-romania-se-construieste-din-pix-si-cartoane-colorate-cu-bani-virtuali-promisiuni-electorale-va-fi-gata-in-doi-ani-si-va-gazdui-meciuri-de-nivel-mondial-19852321

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u20-a-remizat-cu-italia-la-targoviste-19303635

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-out-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303414

Bogdan ISTRATE 22 Mar. 2024, 18:07 Liga 2
Pe aceeași temă