Poli Iași, victorie categorică în amicalul cu Dante Botoșani. Atacantul britanic testat de Claudiu Niculescu a înscris de două ori

Narcis POHOAȚĂ 30 Jul. 2022, 15:32 Liga 2

Politehnica Iași a câștigat clar ultimul amical disputat înaintea startului sezonului de Liga 2, 4-0 (2-0) cu echipa din Liga 3 Dante Botoșani, meci disputat pe terenul 2 din Complexul ”Emil Alexandrescu” din Iași.

  • Dante a terminat sezonul trecut de Liga 3 pe locul 1 în play-off-ul Seriei 1, însă a pierdut faza finală a barajului de promovare în Liga 2 în fața celor de la SC Oțelul Galați (1-1 acasă și 0-3 în deplasare), după ce în faza semifinală trecuse de CSM Focșani (0-0 în deplasare și 2-1 acasă, după prelungiri).

Harrison Shayon, în probe la Poli Iași, a înscris de două ori

Venit în probe la Poli, atacantul britanic Harrison Shayon (25 de ani) a reușit o dublă în prima repriză, în minutele 6 și 21, iar în repriza a doua au punctat Pawel Tomczyk (47) și Ștefan Ștefanovici (65).

Antrenorul Claudiu Niculescu a folosit următoarea formula de echipă: Knoflach – Mensah (Ungurenașu 60), V. Lică (Kouadio 46), Fl. Plămadă, Finica (Ciaun 67) – Fr. Cristea, Marchioni (Cracea 69) – Al. Anton (Ant. Dumitru 60), Fica (Tomczyk 46), Ștefanovici (Hrib 70) – Harrison (Plokhotnyuk 60).

De cealaltă parte, Dante Botoșani, echipă pregătită de două săptămâni de Alexandru Ciobanu, venit în locul lui Cristian Popovici, a evoluat în formula Zvoronciuc – Chisăliță, Tofan, Pintilei, Deleanu – Dănilă, Asofiei – Habet, Popovici, Nechita – Bolu, iar după pauză au mai evoluat Teodor Axinte, Duță, Ababei, Moescu, Zaharia Paraschiv, Filip, Forisz, Toader, Danale, Codali, Maxiti.

Plecat de la Poli Iași în această vară, portarul Teodor Axinte se pregătește de o săptămână cu Dante Botoșani și a semnat vineri un contract cu gruparea pregătită de Alexandru Ciobanu, ultima dată în stafful echipei din Liga 2 Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Cinci victorii, două egaluri și un eșec în amicale pentru Poli Iași

În această vară, Poli Iași și-a început seria meciurilor amicale cu prim-divizionara FC Botoșani, pe terenul căreia a pierdut cu scorul de 1-4. În cantonamentul din Bulgaria a înregistrat următoarele rezultate: 1-1 cu FC Makedonija Skopje (Macedonia, prima ligă), 4-0 cu ȚSKA 1948 Sofia II (Bulgaria, liga a doua), 2-1 cu FC Mavlon (o selecționată a academiilor din Nigeria), 2-1 cu Akritas Chlorakas (Cipru, prima ligă) și 2-0 cu FK Pirin Gotse Delchev (Bulgaria, liga a treia).

După revenirea în țară a mai disputat un joc test, joi, cu Știința Miroslava, tot în Copou, pe teren principal, unde a remizat la scorul de 1-1. Ultimul a fost acesta cu Dante.

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, Poli Iași joacă sâmbătă, 6 august, de la ora 11:30, în deplasare la Galați, cu nou-promovata SC Oțelul.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-doar-o-remiza-cu-stiinta-miroslava-intr-un-meci-amical-disputat-in-copou-lovitura-de-start-data-de-jucatoarea-de-tenis-andreea-prisacariu-19238794

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pretentii-mari-la-poli-iasi-dupa-campania-masiva-de-transferuri-din-aceasta-vara-cornel-sfaiter-probabil-conducem-in-topul-achizitiilor-ca-numar-de-jucatori-si-toata-lumea-ne-vede-favorit-19238601

https://liga2.prosport.ro/seria-1/din-nou-in-copou-dupa-o-luna-poli-iasi-a-revenit-la-antrenamente-la-baza-proprie-dupa-pregatirea-de-la-miroslava-si-cele-doua-cantonamente-moldovenii-optimisti-inaintea-startului-ligii-2-19238509

Narcis POHOAȚĂ 30 Jul. 2022, 15:32 Liga 2
Pe aceeași temă