Încă o echipă din Liga 3 a fost depunctată. Era în top 4 în seria sa, iar acum are emoții să prindă play-off-ul. În această pauză de iarnă, patronul a vrut să-și păcălească jucătorii că desființează clubul

Marius ANGHEL 22 Jan. 2023, 17:29 Liga 3
Încă o echipă din Liga 3 a fost depunctată. Era în top 4 în seria sa, iar acum are emoții să prindă play-off-ul. În această pauză de iarnă, patronul a vrut să-și păcălească jucătorii că desființează clubul

După Astra (Seria 4), retrogradată în ultima ligă din Giurgiu în urma retragerii din campionat în timpul desfășurării acestuia, și Sportul Simleu Silvaniei (Seria 10), depunctată cu 2 puncte în urma unui litigiu în care e acuzată de AFAN de fals, uz de fals şi şantaj, încă o echipă prezentă în acest sezon în Liga 3 are probleme serioase.

Dante Botoșani, club care își desfășoară meciurile de acasă la Bucecea (oraș din județul Botoșani), a suferit în această săptămână o depunctare cu nu mai puțin de 4 puncte.

Dante Botoșani, depunctat cu 4 puncte în urma litigiului cu jucătorul Daniel Ciobanu

Clubul care în trecut evolua la Dorohoi, iar în vara anului trecut a fost aproape de promovarea în Liga 2, pierdută la barajul cu SC Oțelul Galați, traversează o nouă perioadă de criză din cauza schimbării bruște de perspectivă a patronului Victor Mihalachi.

Litigiul pe care îl are cu Daniel Gabriel Ciobanu i-a adus în ședința din 18 ianuarie 2023 a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF o depunctare cu patru puncte și interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucărori. Cazul nu este închis, un nou termen este stabilit pentru data de 1 februarie, astfel că echipa din județul Botoșani poate suferi o nouă punctare în cazul în care până atunci nu-și rezolvă această problemă financiară cu fostul ei jucător.

”În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea CS Dante Botoșani cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 4 puncte pentru perioada 13.12.2022-27.12.2022 și 28.12.2022-11.01.2022.
Comisia a acordat termen în data de 01.02.2023, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Ciobanu Daniel Gabriel pentru a evita în continuare depunctarea”, sună decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în cazul dintre Daniel Ciobanu și Dante Botoșani.

Dante a căzut în afara locurilor de calificare în play-off. Ceahlăul profită

Rămasă fără patru puncte din cauza acestui litigiu, pentru început, Dante Botoșani nu mai are acum 26 de puncte în clasamentul Seriei 1 a Ligii 3, ci 22, la fel ca Știința Miroslava (locul 6), lucru care i-a adus o coborâre de o poziție în ierarhie, de pe 4 pe 5.

Ceahlăul Piatra Neamț, cu 24 de puncte, e cea care profită din plin și urcă pe locul 4, ultimul care duce la calificarea în play-off-ul din această serie, acolo unde matematic este liderul Foresta Suceava (38 puncte), iar Bucovina Rădăuți și CSM Bacău (ambele cu 29 de puncte) sunt și ele aproape.

Din sezonul regular mai sunt de disputat trei etape, iar Dante mai are meciuri cu Știința Miroslava (deplasare), Viitorul Darabani (deplasare) și Șomuz Fălticeni (acasă). Campionatul se reia în data de 10 martie.

Circul de acum un an se repetă la Dante! Patronul a vrut să-și păcălească jucătorii și antrenorii cu desființarea echipei

Dante repetă în această iarnă o criză pe care a avut-o și în urmă cu un an, tot din cauza schimbării bruște de gândire a patronului ei.

Atunci, echipa era lider detașat în Seria 1, însă, în ciuda acestui lucru, patronul Victor Mihalachi, un afacerist local, și-o sabota singur pentru moment. Antrenorul principal Vespazian Colban se trezea cu contractul reziliat, la fel și antrenorul secund și preparatorul fizic, dar și mulți dintre jucători. Ulterior era numit Cristian Popovici, care reușea să ducă Dante până în finala barajului de promovare în Liga 2, unde pierdea în dublă manșă în fața celor de la SC Oțelul Galați.

Acum, Mihalachi procedează la fel. La finalul anului trecut, jucătorilor li s-a transmis că patronul s-a săturat să bage bani și că a decis să desființeze echipa. Inclusiv antrenorului Florin Croitoru și staffului său. Din informațiile Liga2.ro, jucătorii au fost obligați, inițial, să semneze rezilierea, fără să își primească cele două salarii restante și trei prime de joc, ci să încaseze doar 1.700 – 2.000 de lei. Evident că s-a lovit de refuz, fiindcă cu toții s-au prins că este doar o strategie, desființarea fiind doar un factor emoțional prin care să păcălească jucătorii să accepte sume de reziliere mult sub ceea ce aveau de primit conform contractului.

Primii jucători care au reziliat, până la urmă, au fost Georgică Popovici, Vlad Codău și Răzvan Buțerchi, dar și antrenorul cu portarii Cristian Robciuc.

Interesant este că Victor Mihalachi a discutat cu Vespazian Colban, antrenorul pe care în urmă cu un an îl dădea afară, să revină la echipă!

Foto: Fotograful Sportiv

Marius ANGHEL 22 Jan. 2023, 17:29 Liga 3
Pe aceeași temă