Poli Iași, doar o remiză cu Știința Miroslava, într-un meci amical disputat în Copou. Lovitura de start, dată de jucătoarea de tenis Andreea Prisăcariu

Narcis POHOAȚĂ 29 Jul. 2022, 11:56 Liga 2

Politehnica Iași a disputat, joi seară, primul meci amical pe teren propriu de când a fost preluată de antrenorul Claudiu Niculescu, în compania echipei din Liga 3 Știința Miroslava.

Partida, la care au fost prezenți câteva sute de spectatori dornici să vadă la treabă noul lot al divizionarei secunde, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-1), golurile fiind marcate de Torino Hunte (10), pentru Poli, respectiv Adrian Viorică (29), pentru Știința.

Poli Iași a terminat la egalitate amicalul cu Miroslva. Tomczyk, responsabil cu ratările

Fotbaliștii Politehnicii au controlat meciul, și-au creat mai multe ocazii, au mai avut un gol anulat pentru offside, însă jocul echipei lui Claudiu Niculescu a scos la iveală mai multe lacune. Semn că antrenorul mai are multe de pus la punct pentru a transforma Iașiul într-o favorită la promovare, așa cum o vede președintele Cornel Șfaițer.

Poli a deschis scorul prin Torino Hunte, în minutul 10, extrema stângă olandeză reluând în poartă, din 2 metri, o centrare din partea dreaptă a lui Martac.

În minutul 29, echipa din Miroslava, preluată în această vară de Tibor Selymes, care nu a arătat deloc rău în Copou, în ciuda tinereții lotului, a restabilit egalitatea prin Adrian Viorică. Revenit în această vară la Știința, experimentatul atacant a punctat cu o lovitură de cap din careu, din centrarea lui Botezatu.

Dacă Știința a marcat la prima și singura ocazie clară, Poli și-a creat mai multe oportunități, irosite însă de Anton (35, singur cu portarul), dar mai ales de Tomczyk, care ratat din toate pozițiile. Atacantul polonez a șutat mai întâi paralel cu poarta, din poziție bună, apoi a trimis puțin alături, din careu, cu capul, pentru ca în ultimul minut să irosească o nouă șansă bună. Iașiul a mai marcat un gol în repriza a doua, prin Karachanakov, anulat pentru offside.

Antrenorul Claudiu Niculescu a început meciul în formula Brînză – Martac, V. Lică, Tincu, Finică – Vașvari, Marchioni – Al. Anton, Karachanakov, Hunte – Plokhotnyuk. În repriza a doua au mai intrat portarul austriac Tobias Knoflach, venit în probe și jucătorii de câmp Ciaun, Fr. Cristea, Bujor, Tomczyk, Fl. Plămadă, Fică, Pelivan și Mensah.

De cealaltă parte, antrenorul Tibor Selymes a trimis în teren următorii jucători: Ciofu – Saizu, Mihăeș, Nwankwo – Unghianu, Niamak, Alima, Iurașcu – Viorică, Botezatu, Tchasem. Au mai intrat în repriza a doua: Dăniliuc, Balint, Verdeș, Popescu, Nazare, Petrișor, Azoiței, Bordeanu, L. Alexandru, Sonea, D. Munteanu, Enea, Cazacu.

Andreea Prisăcariu a dat lovitura de începere a partidei

Lovitura de începere a partidei a fost dată de jucătoarea ieșeană de tenis Andreea Prisăcariu, care va evolua săptămâna viitoare la turneul BCR Iași Open.

Andreea, aflată la primul meci în Copou, a urmărit partida de la tribuna oficială și a promis că va mai veni să-i susțină pe elevii lui Claudiu Niculescu.

”Chiar mi-a plăcut foarte mult atmosfera. Eu care sunt oricum dinamovistă, a fost pentru prima dată când am văzut-o pe Poli Iași jucând. Și chiar mă bucur, a fost de senzație. Chiar sunt pasionată de fotbal și mi-au plăcut câțiva băieți cum au jucat. Sinceră să fiu, o să mai vin să o văd pe Poli Iași. Mi-a plăcut că au încercat să joace. În plus, antrenorul e dinamovist. Am venit special pentru Poli Iași, dar mă bucur că am avut onoarea să-l cunosc și pe Clau-gol”, a declarat Andreea Prisăcariu.

Andreea Prisăcariu, beneficiara unui wild-card pe tabloul principal la turneul WTA 125 BCR Iași Open, i-a invitat pe jucătorii lui Poli Iași să vină la meciurile ei, pentru a o susține: ”Nu am putut să vorbesc cu băieții, i-am lăsat să se focuseze pe meci, dar îi aștept cu mare drag la turneu, să mă susțină. Ar fi o onoare și pentru mine să fiu privită de ei. Până la urmă, jucăm pentru Iași cu toții, suntem ieșeni cu toții”, a mai spus Andreea, care a avut și un mesaj pentru fanii ei din Iași: ”Dragii mei, vă aștept în număr cât mai mare la BCR Iași Open! Nu vă aștept doar pe terenul de tenis, ci și în afara lui, să ne simțim bine, să batem mingea chiar și să trăim momente frumoase. V-am promis spectacol, sper să vi-l aduc!”

Andreea a vorbit și despre obiectivul său la BCR Iași Open: ”Am jucat și la Cluj, la Transylvania Open, turneu WTA 250, dar nu se compară senzația de acasă cu cea de acolo. Indiferent de cât de frumos a fost, Iașiul e Iași, e Iașiul meu și vreau să-mi fac treaba cât mai bine aici. Am numai gânduri de succes. Evident că am venit să câștig, acesta este răspunsul la orice turneu. Asta trebuie să fie mentalitatea. Este foarte dificil de realizat, sunt conștientă de asta, dar se poate întâmpla orice, și turul 1 sau 2, dar și o finală. Obiectivul meu este câștigul, așa trebuie să fie de fiecare dată.”

Dante Botoșani, ultimul adversar din amicale înainte de debutul în noul sezon de Liga 2

În această vară, Poli Iași și-a început seria meciurilor amicale cu prim-divizionara FC Botoșani, pe terenul căreia a pierdut cu scorul de 1-4. În cantonamentul din Bulgaria a înregistrat următoarele rezultate: 1-1 cu FC Makedonija Skopje (Macedonia, prima ligă), 4-0 cu ȚSKA 1948 Sofia II (Bulgaria, liga a doua), 2-1 cu FC Mavlon (o selecționată a academiilor din Nigeria), 2-1 cu Akritas Chlorakas (Cipru, prima ligă) și 2-0 cu FK Pirin Gotse Delchev (Bulgaria, liga a treia).

Poli va mai juca un meci amical sâmbătă, la Iași, cu Dante Botoșani (Liga 3), de la ora 12:00, în această partidă urmând să fie folosiți jucătorii care au evoluat mai puțin sau deloc în disputa cu Miroslava.

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, Poli Iași joacă sâmbătă, 6 august, de la ora 11:30, în deplasare la Galați, cu nou-promovata SC Oțelul.

Rezumatul amicalului Poli Iași – Știința Miroslava 1-1:

https://www.youtube.com/watch?v=IzInmNmzFNc

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/liga-3/interviu-tibor-selymes-optimist-ca-poate-readuce-stiinta-miroslava-in-liga-2-nu-am-venit-aici-sa-ramanem-in-liga-3-fostul-international-vorbeste-si-despre-dinamo-si-echipa-natio-19238780

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pretentii-mari-la-poli-iasi-dupa-campania-masiva-de-transferuri-din-aceasta-vara-cornel-sfaiter-probabil-conducem-in-topul-achizitiilor-ca-numar-de-jucatori-si-toata-lumea-ne-vede-favorit-19238601

https://liga2.prosport.ro/seria-1/din-nou-in-copou-dupa-o-luna-poli-iasi-a-revenit-la-antrenamente-la-baza-proprie-dupa-pregatirea-de-la-miroslava-si-cele-doua-cantonamente-moldovenii-optimisti-inaintea-startului-ligii-2-19238509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-claudiu-niculescu-si-a-cristalizat-un-prim-11-dupa-cantonamentul-din-bulgaria-tehnicianul-are-concurenta-acerba-pe-posturi-aducerea-unui-portar-experimentat-ramane-priori-19238474

https://liga2.prosport.ro/seria-1/si-a-gasit-poli-iasi-golgheterul-ucraineanul-plokhotnyuk-a-inscris-cinci-goluri-in-meciurile-amicale-din-bulgaria-si-este-marcatorul-care-il-poate-face-uitat-pe-sekou-camara-19238381

Narcis POHOAȚĂ 29 Jul. 2022, 11:56 Liga 2
Pe aceeași temă