A rezistat doar o repriză! Poli Iași a fost învinsă la scor de FC Botoșani, într-un meci amical. Sekou Camara, printre marcatorii împotriva echipei lui Niculescu

Narcis POHOAȚĂ 23 Jun. 2022, 00:06 Liga 2

Politehnica Iași a pierdut primul amical al verii, scor 1-4 (1-1) cu echipa din primă ligă FC Botoșani, într-un meci disputat în deplasare, pe Municipalul botoșănean.

A fost o partidă în care Poli nu a contat pe jucătorii experimentați transferați în această vară, antrenorul Claudiu Niculescu preferând să-i vadă la lucru pe jucătorii tineri, precum și pe cei veniți în probe.

După o primă repriză încheiată la egalitate, scor 1-1, gazdele s-au desprins în repriza a doua, când au marcat de alte trei ori, una dintre reușite fiind semnată chiar de atacantul Sekou Camara, golgheterul Iașiului în stagiunea trecută, la care trupa din Copou încă speră că-l va lua înapoi.

Remiză după prima repriză între FC Botoșani și Poli Iași

FC Botoșani a deschis scorul încă din minutul 2, prin Tisdell, iar Poli Iași a restabilit egalitatea prin nou-venitul Tomczyk, în minutul 32, după un corner executat de Petrache.

Antrenorul Claudiu Niculescu a fost nevoit să facă prima schimbare încă din minutul 2, când ucraineanul Yakymiv, aflat în probe, a suferit o entorsă și a fost înlocuit cu Octavian Cracea.

Cu un minut înainte de pauză, sârbul Jovanovic, aflat și el în teste la Poli Iași, a fost eliminat după un contact dur cu un fotbalist al gazdelor. Conform protocolului, în locul acestuia a intrat un alt jucător de pe bancă, atacantul ucrainean Plokhotnyuk.

Sekou Camara, gol împotriva Iașiului

În repriza secundă, Claudiu Niculescu a efectuat mai multe modificări în echipa Politehnicii, iar acest lucru s-a resimțit și pe tabelă, gazdele punctând de încă trei ori.

Primul gol al reprizei a 2-a a fost reușit chiar de Sekou Camara, golgheterul Iașiului în sezonul recent încheiat de Liga 2, în minutul 55.

În minutul 68, Șeroni de la gazde a fost eliminat, pentru o intrare în postura de ultim apărător asupra lui David Ciubăncan. Echipa lui Mihai Teja și-a mărit avantajul în minutul 73, prin Mailat, care a înscris cu un șut în vinclu, iar Florescu a închis tabela la 4-1, două minute mai târziu.

  • FC Botoșani, prima repriză: Pap – Gno, Dican, Moescu, Filip – Obedeanu, Gabone, Papa – Tisdell, Serghej, Petar
  • FC Botoșani, a doua repriză: Ureche (Tomache) – Patache, Moescu, Șeroni, Dragu – Târcoveanu, Florescu, Nechita – Camara, Roman II, Mailat.
    Au mai jucat: Roman I, Țigănașu, Mateus, Toader
    Antrenor: Mihai Teja
  • Poli Iași: Mleczko (Dohotariu 46) – Kouadio, Lică (Ungurenașu 71), Plămadă (Azoiței 88), Ștefanovici (Ciaun 46) – Yakymiv (Cracea 2, Da Silva 71), Francisc Cristea (Buliga 46) – Petrache (Nistor 56), Jovanovic (Plokhotnyuk 44, Sopoko 78), Donose (Aftanache 35, Niamțu 78) – Tomczyk (Ciubăncan 56)
    Antrenor: Claudiu Niculescu

Nu au jucat în acest meci la Poli Iași Tincu, Vașvari, Martac, Pop, Grigoriu, Pelivan, Hrib, Karachanakov și Brînză, care au efectuat antrenament separat.

Rezumatul amicalului dintre FC Botoșani și Poli Iași, scor 4-1, și declarațiile date de Claudiu Niculescu și Cornel Șfaițer:

https://www.youtube.com/watch?v=znJJ8KWT3UQ

Foto: FC Botoșani
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-insista-pentru-un-atacant-de-la-o-echipa-din-liga-1-cornel-sfaiter-avem-prima-optiune-ni-l-dorim-cu-totii-19235423

Narcis POHOAȚĂ 23 Jun. 2022, 00:06 Liga 2
Pe aceeași temă