De pe loc de calificare în play-off a ajuns aproape de pozițiile retrogradabile! Dante Botoșani a fost sancționată din nou de FRF, a coborât în clasamentul Seriei 1 și riscă excluderea

Marius ANGHEL 02 Mar. 2023, 13:55 Liga 3
De pe loc de calificare în play-off a ajuns aproape de pozițiile retrogradabile! Dante Botoșani a fost sancționată din nou de FRF, a coborât în clasamentul Seriei 1 și riscă excluderea

Din echipă implicată în lupta pentru play-off-ul Ligii 3, implicit pentru participarea pentru al doilea an consecutiv la barajele de promovare în Liga 2, Dante Botoșani a ajuns acum să joace pentru evitarea retrogradării în Liga 4.

Clubul patronat de omul de afaceri Victor Mihalachi tocmai a fost penalizat cu alte două puncte în litigiul pe care îl are cu fostul său jucător Daniel Ciobanu și a ajuns să piardă în total 10 puncte din cele câștigate pe teren în prima parte a sezonului.

În cazul în care datoria nu va fi achitată, Dante va primit alte verdicte nefavorabile și în cele din urmă va ajunge la excluderea din Liga 3 și din competițiile organizate de FRF.

Dante Botoșani a rămas fără încă două puncte și a ajuns la o penalizare totală de 10 puncte în Liga 3

Dante Botoșani, club care își desfășoară meciurile de acasă la Bucecea (oraș din județul Botoșani), a primit o nouă sancțiune cu două puncte din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, în ședința din 1 martie. În același litigiu pe care îl are cu fostul ei jucător Daniel Gabriel Ciobanu, echipa a mai fost sancționată și la 18 ianuarie (cu 4 puncte), 1 februarie și 15 februarie (în aceste două date cu câte 2 puncte), astfel că în acest moment a ajuns la un total de 10 puncte scăzute în clasament.

”În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea CS Dante Botoșani cu scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 11.02.2023-25.02.2023. Comisia a acordat termen în data de 15.03.2023, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Ciobanu Daniel Gabriel pentru a evita în continuare depunctarea și excluderea”, sună decizia din 1 martie a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în cazul dintre Daniel Ciobanu și Dante Botoșani.

Fundașul Daniel Ciobanu (29 de ani) este legitimat în acest moment la divizionara secundă Unirea Constanța, pentru care a fost rezervă în primul meci oficial din 2023, 0-6 cu Dinamo.

Dante a căzut în afara locurilor de calificare în play-off, de pe 4 tocmai pe 7

Cum la finalul primei părți a sezonului Ligii 3, după 15 etape, avea 26 de puncte, acum, după aceste penalizări, Dante Botoșani mai are 16 puncte în clasament.

De pe locul 4 în Seria 1, unde se afla la finalul anului 2022, a coborât pe 7, iar sub ea le mai are doar pe Viitorul Darabani (12 puncte), Rapid Brodoc (10 puncte) și FK Miercurea Ciuc 2 (6 puncte). Ultimele două echipe sunt pe locuri direct retrogradabile.

Locul 4, ultimul care duce în play-off-ul Seriei 1, este ocupat în acest moment de Ceahlăul Piatra Neamț, cu 24 de puncte. Pe primele trei locuri sunt Foresta Suceava (38 puncte), echipă calificată matematic în play-off, Bucovina Rădăuți și CSM Bacău (ambele cu câte 29 de puncte).

Din sezonul regular mai sunt de disputat trei etape, iar Dante mai are meciuri cu Știința Miroslava (deplasare), Viitorul Darabani (deplasare) și Șomuz Fălticeni (acasă). Campionatul se reia în data de 10 martie.

  • În sezonul trecut de Liga 3, Dante Botoșani a terminat pe primul loc în Seria 1 și a fost aproape de promovarea în Liga 2. În primul baraj a trecut de CSM Focșani (locul 2 din Seria 2), după 0-0 la Focșani și 2-1 la Bucecea, iar în al doilea a pierdut în fața celor de la SC Oțelul Galați (locul 1 din Seria 2, care trecuse de Foresta Suceava), după 1-1 la Botoșani și 0-3 la Galați.

CLASAMENTUL Seriei 1 a Ligii 3

Foto: Fotograful Sportiv

Marius ANGHEL 02 Mar. 2023, 13:55 Liga 3
Pe aceeași temă