Poli Iași va efectua un minicantonament la una din cele două baze ale federației, urmând să perfecteze și câteva meciuri amicale

Narcis POHOAȚĂ 06 Jan. 2022, 17:31 Liga 2
Poli Iași va efectua un minicantonament la una din cele două baze ale federației, urmând să perfecteze și câteva meciuri amicale

Ca și în vară, când lotul de jucători s-a conturat târziu, la mult timp după reunire, Poli Iași nu va efectua nici în această iarnă un stagiu centralizat, urmând ca pregătirea să fie efectuată la baza din Copou. Oficialii ieșeni au motivat această decizie prin faptul că un cantonament în Antalya sau la Chișinău, variantele luate în calcul inițial, sunt mult prea costisitoare pentru o echipă clasată pe locul 12 în Liga 2, fără șanse realiste la play-off.

Un stagiu în Turcia depășește suma de 40.000 de euro, în timp ce unul la Chișinău poate trece de 25.000 de euro.

  • ”U” Cluj și FK Miercurea Ciuc, adversare din Liga 2 ale Politehnicii Iași, tocmai au anunțat că merg în cantonament în Turcia, în timp ce Foresta Suceava, echipă din Liga 3, va efectua o parte din pregătirea de iarnă în Croația.

Ieșenii vor merge cinci zile la Mogoșoaia sau la Buftea

Cum și varianta unui cantonament într-o stațiune montană a căzut, pentru faptul că în Copou sunt aceleași condiții de pregătire, poate chiar mai bune (sală de forță, terenuri de antrenanent), s-a optat în cele din urmă pentru rămânerea acasă.

Totuși, conducerea clubului a decis împreună cu stafful tehnic ca în perioada 13-18 februarie echipa să meargă într-un minicantonament, pentru a putea disputa câteva meciuri amicale pe terenuri bune, cu echipe din zonă.

În acest sens, oficialii lui Poli Iași au trimis o solicitare Federației Române de Fotbal pentru a afla disponibilitatea și costurile de cazare la bazele de la Buftea și Mogoșoaia, urmând să aleagă varianta cea mai ieftină.

Până atunci, echipa ieșeană se va pregăti în Copou, unde va disputa și două meciuri amicale, variantele luate în calcul fiind Știința Miroslava, Hușana Huși, Bucovina Rădăuți, dar și grupări din liga județeană.

Lotul Politehnicii Iași se va reuni miercuri, 12 ianuarie.

Foto: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 06 Jan. 2022, 17:31 Liga 2
Pe aceeași temă