Poli Iași a trecut Prutul! Echipa lui Leo Grozavu va juca două meciuri amicale la Chișinău și a făcut deplasarea cu 25 de jucători

Narcis POHOAȚĂ 26 Jan. 2023, 14:47 Liga 2
Poli Iași a trecut Prutul! Echipa lui Leo Grozavu va juca două meciuri amicale la Chișinău și a făcut deplasarea cu 25 de jucători

Politehnica Iași va încheia cea de-a treia săptămână de pregătire din acest an cu două meciuri amicale, ambele programate în Republica Moldova.

Echipa din Copou va juca vineri, 27 ianuarie, cu FC Zaria Bălți, iar sâmbătă ieșenii se vor confrunta cu Zimbru Chișinău.

Două amicale la baza clubului Zimbru Chișinău pentru Poli Iași

După un antrenament efectuat în Copou, ieșenii au plecat astăzi la prânz, 26 ianuarie, spre Chișinău, acolo unde vor disputa două partide de verificare, ambele pe terenul 2 de iarbă din cadrul bazei sportive a clubului Zimbru.

Vineri, 27 ianuarie, de la ora 12:00, Poli va întâlni formația FC Zaria Bălți, ocupanta locului 6 în prima ligă moldoveană, iar a doua zi, de la ora 11:00, ieșenii vor juca cu Zimbru Chișinău, locul 3 în prima ligă.

Până acum, echipa pregătită de Leo Grozavu a mai disputat un meci de verificare după reluarea pregătirilor. Poli Iași a fost învinsă, vinerea trecută, în Copou, de echipa din Liga a 3-a Bucovina Rădăuți, scor 2-4.

Lot de 25 de jucători deplasat de Leo Grozavu în Republica Moldova

Antrenorul Leo Grozavu a deplasat în Republica Moldova un lot format din 25 de jucători, trei dintre aceștia fiind juniori. Nu au făcut deplasarea fundașul stânga Denis Ciaun, stoperul Viorel Lică și mijlocașul Tudor Telcean, din motive medicale.

Potrivit oficialilor ieșeni, Denis Ciaun s-a accidentat la antrenamentul de miercuri, iar Tudor Telcean și Viorel Lică sunt indisponibili de câteva zile. Lică are o fisură de falangă și va sta două săptămâni, în timp ce Telcean are o inflamație a tendoanelor, ce necesită câteva zile de repaus.

De asemenea, Christ Kouadio a rămas la Iași, întrucât nu are actele în regulă și nu poate intra pe teritoriul Republicii Moldova. Nici atacantul polonez Pawel Tomczyk nu a urcat în autocar, în condițiile în care antrenorul Leo Grozavu nu se va baza pe el în partea a doua a campionatului.

În locul celor indisponibili, antrenorul echipei din Iași i-a luat în Republica Moldova pe fundașul stânga Ionuț Olăeru și pe mijlocașul Diego Fărcaș, ambii juniori din cadrul Academiei. De asemenea, în lot a fost cooptat și portarul junior Călin Burcă, pentru a fi testat în cele două meciuri amicale.

Noile achiziții Cătălin Itu și Iakub Vojtus sunt și ei în lot.

Lotul Politehnicii Iași pentru meciurile amicale din Republica Moldova:

portari: Ianoș Brînză, Risto Jankov, Călin Burcă (junior Academia Poli Iași);
fundași: Florin Plămadă, Răzvan Tincu, Mădălin Martac, Enrichi Finica, Ștefan Ștefanovici, Matija Katanec, Ionuț Olăeru (junior Academia Poli Iași);
mijlocași: Gabriel Vașvari, Francisc Cristea, Julian Marchioni, Cătălin Hlistei, Alin Roman, Antonio Dumitru, Alexandru Musi, Alexandru Hrib, Robert Ion, Alexandru Gău, Cătălin Itu, Diego Fărcaș (junior Academia Poli Iași);
atacanți: Shayon Harrison, Bogdan Istrătie, Iakub Vojtus.

Foto: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 26 Jan. 2023, 14:47 Liga 2
Pe aceeași temă