Poli Iași a stabilit unde va efectua cantonamentul de iarnă. Terenul din Copou, protejat cu o folie și încălzit cu ajutorul instalației de degivrare

Narcis POHOAȚĂ 29 Dec. 2021, 10:07 Liga 2
Poli Iași a stabilit unde va efectua cantonamentul de iarnă. Terenul din Copou, protejat cu o folie și încălzit cu ajutorul instalației de degivrare

Ieșenii sunt deciși să strângă șurubul la maxim în partea a doua a campionatului Ligii 2 și să economisească fiecare cent din cont. În condițiile în care echipa are șanse mici să prindă play-off-ul, deci implicit promovarea, conducerea clubului din Copou a ajuns la concluzia că nu se justifică cheltuielile în plus.

Astfel, după decizia de reducere a salariilor jucătorilor cu contractele cele mai mari, clubul a decis să renunțe și la cantonamentul de iarnă planificat inițial în afara țării.

Florin Briaur: ”Avem condiții bune de pregătire acasă”

Managerul general al Politehnicii, Florin Briaur, a declarat că în acest moment sunt șanse foarte mari ca stagiul centralizat de pregătire să fie efectuat la baza proprie din Copou. Din mai multe considerente.

Unul ar fi costurile foarte mari ale stagiilor de la Chișinău și Antalya, luate în calcul inițial, iar al doilea condițiile bune de care echipa beneficiază în Copou.

”În acest moment sunt șanse foarte mari să efectuăm cantonamentul la baza noastră. Avem aici cele mai bune condiții, teren de iarbă, teren sintetic, sală de forță, refacere. Am studiat două variante la Chișinău, dar costurile sunt extrem de mari. La fel și Antalya. În plus, avem condiții mult mai bune și decât dacă am merge într-un cantonament la munte”, a declarat, pentru Liga2.ro, managerul Florin Briaur.

Cum Poli mai are de jucat în partea a doua a campionatului doar nouă meciuri, trei în sezonul regulat și șase în play-out, ieșenii consideră că nu se justifică cheltuirea unei sume de peste 25.000 de euro pentru un stagiu de pregătire. În acest fel, banii ar fi economisiți pentru debutul campionatului viitor, când obiectivul va fi promovarea în Liga 1.

Posibile meciuri amicale la Mogoșoaia

În cazul foarte probabil în care ieșenii se vor pregăti acasă, dar vremea nu va fi prielnică, Poli ar putea merge câteva zile la Mogoșoaia, la baza Federației Române de Fotbal, pentru a disputa câteva meciuri amicale cu echipe din zonă.

Terenul din Copou, acoperit cu folie și încălzit în zilele geroase

Pe perioada vacanței, conducerea clubului ieșean a decis ca suprafața de joc a stadionului din Copou să fie protejată cu o folie.

Astfel, ninsoarea căzută din abundență în ultimele două zile la Iași nu a afectat foarte mult starea terenului. Asta și pentru că, potrivit oficialilor ieșeni, instalația de degivrare a terenului funcționează normal și pornește automat de fiecare dată când temperatura la nivelul solului scade sub -2 grade Celsius.

”În momentul de față, fiind protejat de acea folie, terenul are o temperatură constantă, este protejat de îngheț. Dar când temperatura scade sub -2 grade, instalația pornește automat”, a explicat Florin Briaur.

  • 12 este locul ocupat în clasamentul Ligii 2 de Politehnica Iași după 16 etape, cu 21 de puncte, la egalitate cu Ripensia, care are un golaveraj inferior. Ultimele două poziții care duc în play-off, 5 și 6, sunt ocupate de FC Buzău și Steaua, care au câte 28 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-trage-cu-ochiul-la-echipele-din-liga-1-ce-jucatori-ar-putea-aduce-de-la-dinamo-si-islandezul-dorit-de-costel-enache-19214985

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-incheie-anul-fara-nicio-datorie-privind-sezonul-in-curs-ba-chiar-are-si-bani-ramasi-in-cont-autoritatile-locale-pompeaza-in-club-florin-briaur-vorbeste-de-normalitate-19214944

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atacant-extrema-urgenta-intarirea-compartimentului-ofensiv-este-prioritatea-zero-in-aceasta-iarna-la-poli-iasi-19214767

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-motivul-pentru-care-poli-iasi-le-a-propus-mai-multor-jucatori-reducerea-salariilor-e-o-anomalie-de-sistem-alexandru-stan-si-marian-stoenac-greu-de-induplecat-sa-renunte-19214637

Narcis POHOAȚĂ 29 Dec. 2021, 10:07 Liga 2
Pe aceeași temă