Claudiu Niculescu trage concluziile după prima săptămână de cantonament la Cheile Grădiștei. ”În proporție de 85-90 la sută lotul este format. Sunt mulțumit, premisele sunt bune”

Narcis POHOAȚĂ 04 Jul. 2022, 11:12 Liga 2
Claudiu Niculescu trage concluziile după prima săptămână de cantonament la Cheile Grădiștei. ”În proporție de 85-90 la sută lotul este format. Sunt mulțumit, premisele sunt bune”

Poli Iași încheie marți primul cantonament al verii, de la Fundata / Cheile Grădiștei. După antrenamentul de dimineață, delegația echipei ieșene va reveni acasă, urmând ca joi să plece în al doilea stagiu, la Bansko, în Bulgaria.

Claudiu Niculescu, aproape de finalul primului cantonament: ”Sunt mulțumit de modul cum au răspuns băieții”

Antrenorul Claudiu Niculescu s-a declarat mulțumit de modul cum răspuns elevii săi la antrenamente într-un stagiu greu, în care s-a pus accentul pe pregătirea fizică. În paralel, Niculescu și stafful său au lucrat cu jucătorii și la partea tehnico-tahnică, încercând să pună la punct relațiile de joc și să mai câștige în omogenitate.

”Totul a decurs foarte bine până în acest moment, mulțumesc lui Dumnezeu că nu am avut probleme medicale cu niciunul dintre jucători. Au fost doar mici probleme inerente într-un cantonament axat în mare parte pe pregătire fizică și tehnico-tactică. Sunt bucuros că până în acest moment toți băieții sunt sănătoși, au răspuns foarte bine la antrenamente cu toții. Bineînțeles, sunt și jucători în urmă cu pregătirea, mă refer aici la Marchioni și Torino, care au venit direct din vacanță și o să mai dureze puțin mai mult până vor ajunge la același nivel cu ceilalți jucători. Dar în mare parte sunt mulțumit de ceea am găsit aici, ca și condiții, sunt mulțumit de modul cum au răspuns băieții. Sunt foarte mulțumit de cum au răspuns băieții, de modul cum s-au implicat la antrenamente, de faptul că toți și-au adus aportul pentru ca acest cantonament să fie unul reușit”, a declarat antrenorul Claudiu Niculescu.

Lipsa de omogenitate, principala preocupare

Antrenorul Iașiului a admis că lipsa de omogenitate este o problemă pentru Politehnica, în condițiile în care au venit foarte mulți jucători noi, dar este optimist că până la sfârșitul celui de-al doilea cantonament va rezolva în mare măsură și acest aspect.

”Am avut câte două antrenamente pe zi, unul bazat în mare parte pe pregătirea fizică generală, iar al doilea element a fost tehnico-tactic. Am început să lucrăm foarte mult din punct de vedere tactic, pentru că băieții trebuie să știe ceea ce le cer eu și ceea ce vrem să jucăm în acest sezon. Mai avem o lună de zile și pe mine mă interesează ca în turneul din Bulgaria să creăm acea omogenitate de care avem mare nevoie. Eu sper ca până la începutul sezonului să reușim să creăm această omogenitate. Nu vom putea să facem asta în totalitate, pentru că a venit o echipă întreagă, aproape un lot întreg și durează până se cunosc între ei, până se formează relații de joc. Dar lucrăm intens la acest lucru, vom munci la fel și în Bulgaria și sper ca până la startul sezonului să creăm omogenitatea de care avem nevoie”, a mai spus Claudiu Niculescu, care a explicat de ce a ales adversari puternici pentru meciurile amicale: ”Vor fi meciuri grele, care ne vor ajuta să vedem unde suntem, la ce nivel și ce trebuie să mai corectăm. Sunt binevenite aceste meciuri. E clar că vom suferi din punct de vedere al omogenității, pentru că au venit mulți jucători și încă vor mai veni. Sperăm ca în această săptămână să mai vină doi-trei jucători și veștile sunt destul de bune. E posibil să suferim un pic, dar de aceea am luat aceste meciuri, tocmai pentru a crea acea omogenitate de care avem nevoie la începutul acestui sezon. Nu avem mult timp la dispoziție, va trebui să fim pregătiți sută la sută la prima etapă a campionatului. Până acum lucrurile sunt bune, arată bine, băieții sunt ok, răspund foarte bine, premisele sunt bune.”

Niculescu mai așteaptă întăriri la Poli Iași

Claudiu Niculescu speră ca în următoarele zile lotul să fie completat cu ultimele achiziții și a subliniat care sunt posturile vizate.

”Am analizat foarte bine transferurile. De aceea s-au și realizat mai greu, pe etape, pentru că am analizat foarte bine și ne dorim să greșim cât mai puțin. Sunt mulțumit, pentru că am adus niște jucători pe care i-am analizat foarte bine și sunt convins că ne vor ajuta. Au valoare, acum rămâne doar să-i integrăm foarte repede și să confirme. Pe mine mă intresează în această perioadă să-i aducem la un nivel fizic la fel ca al jucătorilor care au început pregătirea acum două-trei săptămâni. Mai căutăm un portar, un atacant și vrem să ne mai întărim la posturile de ”underi”. Eu sper că se vor mai realiza în aceste zile transferuri. În proporție de 85-90 la sută lotul este format, mai rămân cele două-trei posturi. Urgența cea mai mare este portarul și mai rămân unul-două posturi de atacant și underi. Mă bucur că au venit jucători de calitate, chiar dacă pe etape și nu sunt la același nivel fizic. Dar ușor-ușor, până la încheierea cantonamentului din Bulgaria, îi vom aduce la sută la sută și pe cei care au venit mai târziu”, a punctat antrenorul Politehnicii Iași.

A semnat cu Julian Marchioni

Așa cum Liga2.ro anunța de săptămâna trecută, sub comanda lui Claudiu Niculescu a ajuns în cantonament și mijlocașul argentinian Julian Augusto Marchioni, care poate evolua pe mai multe poziții în linia mediană, atât în centru, cât și în benzi.

În vârstă de 29 de ani, Marchioni, venit la Poli Iași la recomandarea lui Nicandro Breeveld, ca olandezul Hunte Torino, are și cetățenie spaniolă și a evoluat ultima dată la echipa greacă de ligă secundă Panserraikos, pentru care a marcat două goluri în 31 de meciuri.

Poli Iași l-a anunțat ca nouă achiziție.

”Succes în Copou, Julian Marchioni!
Mijlocașul argentinian născut la data de 11 martie 1993 a semnat contractul cu echipa noastră și va ajunge astăzi în stagiul echipei de la Cheile Grădiștei. Joacă pe postul de mijlocaș central și a fost legitimat sezonul trecut la Panserraikos, în liga secundă a Greciei”, a transmis Poli Iași sâmbătă.

Julian Augusto Marchioni este, astfel, a 11-a achiziție a Politehnicii Iași în această vară, după Gabriel Vașvari (mijlocaș central, Sepsi), Răzvan Tincu (fundaș central, Sepsi), David Ciubăncan (atacant, Șoimii Lipova), Alexandru Dohotariu (portar, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Ștefan Ștefanovici (fundaș stânga, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Viorel Lică (fundaș central, Petrolul Ploiești), Anton Karachanakov (mijlocaș stânga bulgar, Pirin Blagoevgrad), Pawel Tomczyk (atacant polonez, CS Mioveni), Mădălin Martac (fundaș dreapta, Chindia Târgoviște) și Torino Hunte (mijlocaș lateral, Den Bosch).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-incepe-seria-amicalelor-din-cantonamentul-din-bulgaria-cu-o-echipa-participanta-in-conference-league-un-mijlocas-argentinian-va-ajunge-sub-comanda-lui-claudiu-niculescu-19236238

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-685-de-jucatori-au-evoluat-in-sezonul-2021-2022-de-liga-2-dintre-care-13-au-urcat-in-timpul-campionatului-in-liga-1-iar-257-au-inscris-unirea-constanta-a-utilizat-cei-mai-multi-unirea-19236213

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-noua-achizitie-pentru-poli-iasi-moldovenii-au-imprumutat-un-jucator-de-la-campioana-cfr-cluj-19236158

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-s-a-despartit-de-portarul-teodor-axinte-clauza-din-contract-care-i-a-permis-sa-plece-liber-si-prima-reactie-a-jucatorului-19236052

Narcis POHOAȚĂ 04 Jul. 2022, 11:12 Liga 2
Pe aceeași temă