Și-a găsit Poli Iași golgheterul? Ucraineanul Plokhotnyuk a înscris cinci goluri în meciurile amicale din Bulgaria și este marcatorul care îl poate face uitat pe Sekou Camara

Narcis POHOAȚĂ 24 Jul. 2022, 14:35 Liga 2
Și-a găsit Poli Iași golgheterul? Ucraineanul Plokhotnyuk a înscris cinci goluri în meciurile amicale din Bulgaria și este marcatorul care îl poate face uitat pe Sekou Camara

Politehnica Iași și-a pierdut în această varăprincipalul marcator din sezonul trecut, după ce Sekou Camara s-a întors la FC Botoșani, însă meciurile amicale disputate în cantonamentul din Bulgaria au scos la rampă un nou golgheter.

Oficialii echipei din Copou au vorbit în dese rânduri despre dorința de a aduce un nou atacant, poate mai valoros decât Camara, dar Poli l-a găsit chiar în curtea proprie.

Mykhaylo Plokhotnyuk, cinci goluri în patru meciuri

Ucraineanul Mykhaylo Plokhotnyuk a marcat cinci goluri în cele patru meciuri în care a evoluat în stagiul de pregătire de la Bansko, reușind și două duble.

Atacantul în vârstă de 23 de ani a punctat de două ori în partida cu echipa a doua a clubului CSKA 1948 Sofia II (scor 4-0), a înscris golul victoriei pe final în disputa cu ciprioții de la Akritas Chlorakas (2-1), pentru ca în ultimul meci test, contra echipei bulgare de liga a treia Pirin Gotse Delchev, ”Mișa” să reușească o nouă dublă în victoria ieșenilor cu 2-0.

Interesant este faptul că Plokhotnyuk a fost rezervă în trei din cele patru meciuri, de două ori reușind să înscrie după ce a venit de pe bancă.

În primul meci, cel cu macedonenii de la FK Makedonija Gjorce Petrov (1-1), Plokhotnyuk a intrat la pauză, în locul lui Francisc Cristea, în a doua partidă, cu CSKA 1948 Sofia II, a intrat tot la pauză, în locul lui Dumitru, marcând de două ori, pentru ca în partida cu Chlorakas să joace din minutul 22, în locul accidentatului Tomczyk, înscriind din nou.

Singurul meci în care ucraineanul a jucat titular a fost ultimul, când a fost schimbat în minutul 82, cu Ciubăncan, după ce a marcat două goluri.

”Noii antrenori mă folosesc pe postul pe care dau randament maxim”

Atacantul ucrainean a avut un debut perfect la Poli Iași în sezonul trecut, marcând trei goluri în primele lui meciuri, după care a urmat o serie lungă de partide în care nu a mai reușit să puncteze.

În multe meciuri, însă, Plokhotnyuk a fost folosit pe alte posturi decât cel de atacant central, pe care se simte cel mai bine.

În Bulgaria, noul antrenor Claudiu Niculescu l-a jucat pe ”Mișa” pe poziția preferată și a scos maximum de la elevul său.

”Nu aș spune că nu am avut evoluții bune și înainte, dar acum noii antrenori au început să mă folosească mai des în poziția mea obișnuită, cea de atacant central. Pentru mine, normal, este mai confortabil să joc pe acest post decât inter sau mijlocaș central. În acest fel pot să dau maximum! Sunt bucuros că am marcat, asta e meseria mea, să înscriu goluri. Voi continua să dau sută la sută pe teren, la antrenamente și la meciuri, iar antrenorul va decide cine merită să joace titular. Cu siguranță, voi lupta în continuare pentru a juca cât mai mult”, a declarat, pentru Liga2.ro, ucraineanul Plokhotnyuk.

S-a pregătit la Bansko și cu fosta echipă

Interesant este faptul că atacantul Politehnicii s-a pregătit la Bansko și vara trecută, cu echipa ucraineană de la care a ajuns în Copou.

”Pentru mine, Bansko a fost un loc familiar pentru cantonamente, pentru că vara trecută am stat în același hotel și am jucat în același loc cu Ingulets, clubul ucrainean de la care am ajuns la Politehnica. Sunt condiții pentru o pregătire excelentă pentru un nou sezon”, a mai spus Mykhaylo, care este optimist că Poli va deveni o echipă puternică: ”Echipa a devenit în mod clar mai încrezătoare și mai puternică. Totuși, avem nevoie de ceva timp pentru a juca ca un grup, nu este ușor să faci o echipă cu o idee, când ai foarte mulți jucători noi. Despre noul antrenor, am o impresie pozitivă. Îmi place că ne stabilește ținte mari și cred mult în ele. Am încredere și înțeleg că avem totul pentru a promova anul acesta. Cât privește programul, nu cred că este cel mai important. Dacă suntem pregătiți să câștigăm Liga a 2-a, o vom face cu orice calendar.”

Concurență pe post

Ca și în sezonul trecut, când pe bancă a fost Costel Enache, Poli ar putea evolua în campionatul următor într-un sistem cu un singur vârf.

Astfel, pentru un loc pe postul de atacant central ucraineanul Plokhotnyuk se va ”duela” cu polonezul Pawel Tomczyk, marcator în amicalul cu FC Botoșani, scor 1-4. O altă variantă luată în calcul este tânărul David Ciubăncan, acesta fiind eligibil și pentru regula ”Under”.

Foto: Politehnica Iași 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-278-de-jucatori-au-debutat-in-liga-2-in-sezonul-2021-2022-unirea-constanta-a-avut-cei-mai-multi-u-cluj-cei-mai-putini-printre-care-si-golgheterul-slobozia-l-a-dat-p-19238322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-terminat-cantonamentul-din-bulgaria-cu-o-victorie-si-neinvinsa-in-cele-cinci-jocuri-test-disputate-ucraineanul-plokhotnyuk-a-reusit-o-noua-dubla-19238083

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-n-a-scapat-de-deplasarile-infernale-in-noul-sezon-de-liga-2-trei-deplasari-la-timisoara-pentru-claudiu-niculescu-si-compania-presedintele-cornel-sfaiter-vede-un-tintar-echilibrat-19238044

Narcis POHOAȚĂ 24 Jul. 2022, 14:35 Liga 2
Pe aceeași temă