Vadu lui Vodă sau Tiraspol? Poli Iași ar putea efectua cantonamentul de iarnă în Republica Moldova. Când este preconizat amicalul de lux cu Dinamo Kiev

Narcis POHOAȚĂ 09 Dec. 2021, 18:05 Liga 2
Vadu lui Vodă sau Tiraspol? Poli Iași ar putea efectua cantonamentul de iarnă în Republica Moldova. Când este preconizat amicalul de lux cu Dinamo Kiev

Politehnica Iași a intrat oficial în vacanță, miercuri fiind ultima zi în care jucătorii și stafful s-au întâlnit în Copou. În cursul dimineții, ieșenii au mers să doneze sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, iar spre seară întreg colectivul a participat la o masă festivă.

Elevii lui Costel Enache vor avea fix o lună de vacanță, revenirea la antrenamente fiind programată în jurul datei de 10 ianuarie 2022. Până atunci, antrenorul principal va lucra împreună cu stafful administrativ la definitivarea programului de pregătire și la completarea lotului de jucători.

Cantonamentul în Antalya a picat pentru Poli Iași

Oficialii din Copou nu au stabilit încă locul unde se va pregăti centralizat echipa, după reunire. Cert este că varianta Antalya a picat, din două motive. Primul ar fi faptul că Poli nu mai are șanse realiste la play-off, astfel că nu se mai justifică cheltuirea sumei de peste 40.000 de euro, cât costă un stagiu în Turcia.

O altă variantă luată în calcul inițial era efectuarea pregătirii acasă, în Copou, dar și aceasta are șanse mici să se concretizeze, din cauza terenurilor de antrenament și a vremii.

Două variante de pregătire în Republica Moldova

Astfel, conducerea lui Poli studiază posibilitatea plecării în Republica Moldova, în acest moment fiind analizate variantele Vadu lui Vodă și Tiraspol, ambele la jumătate ca preț față de Turcia.

”Am creionat două variante de cantonament. E clar că nu ne permitem să mergem în Antalya, acolo unde stagiu de pregătire costă peste 40.000 de euro. Avem varianta de a ne pregăti în Iași, la baza noastră sportivă, dar și aici avem o problemă. Din cauza condițiilor meteo va fi foarte complicat cu terenul, astfel că vom fi nevoiți să ne pregătim pe teren sintetic, ceea ce nu e tocmai ok. Astfel, fie vom încerca un cantonament la Tiraspol, fie la Chișinău, la baza sportivă de la Vadu lui Vodă, acolo unde se mai antrenează naționala Republicii Moldova. În funcție de ofertele pe care le primim, vom decide în câteva zile unde mergem în cantonament. Dacă în Antalya un cantonament costă peste 40.000 de euro, la Tiraspol ieșim aproape la jumătate. Cert este această echipă are nevoie de un cantonament, să nu uităm că în vară s-a renunțat la stagiul de pregătire. Cum nici atunci echipa nu a mers în cantonament, vom găsi o variantă, fie la Chișinău, la Vadu lui Vodă, fie la Tiraspol”, a declarat pentru Liga2.ro managerul general Florin Briaur.

Când ar putea avea loc amicalul de lux cu Dinamo Kiev

Oficialul ieșean s-a referit și la posibilitatea ca Poli să joace anul viitor un meci amical de lux cu campioana Ucrainei, Dinamo Kiev, echipă pregătită de Mircea Lucescu.

”Am avut recent o discuție cu domnul Mircea Lucescu, iar Dinamo Kiev este interesată să vină să joace un amical la Iași. Dar depinde foarte mult de starea vremii. Încercăm să perfectăm acest amical în luna februarie și nu într-o pauză competițională când joacă echipele naționale. Dinamo are câte 18-19 jucători la loturile naționale și atunci ar fi aproape imposibil să aducem o echipă competitivă la Iași. De aceea, încercăm să perfectăm acest amical undeva în luna februarie, înainte să începem noi sezonul, când este și pauză competițională în campionatul Ucrainei. Singura problemă este starea terenului din Copou. Cu siguranță, dacă starea vremii nu ne permite, nu vom putea juca acest meci. Dacă vremea va fi bună și gazonul se prezintă în condiții foarte bune, atunci vom putea juca un amical cu Dinamo Kiev. Sperăm ca vremea să țină cu noi îm acea perioadă și să putem aduce la Iași această echipă mare”, a completat Florin Briaur.

  • După 16 etape din Liga 2, Politehnica Iași ocupă locul 12 în clasament, cu 21 de puncte, fiind la egalitate cu Ripensia, care are un golaveraj inferior. În ultimele trei meciuri ale sezonului regular, programate în 2022, echipa din Copou va întâlni FC Brașov (acasă, 26 februarie), Steaua (deplasare, 5 martie) și Astra (acasă, 12 martie). Iașiul va evolua apoi în play-out, unde are ca obiectiv menținerea în Liga 2.

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

Narcis POHOAȚĂ 09 Dec. 2021, 18:05 Liga 2
Pe aceeași temă