Amical după amical pentru Poli Iași! Elevii lui Leo Grozavu vor disputa opt partide în perioada de pregătire, jumătate dintre ele în Turcia

Narcis POHOAȚĂ 05 Jan. 2023, 17:40 Liga 2
Amical după amical pentru Poli Iași! Elevii lui Leo Grozavu vor disputa opt partide în perioada de pregătire, jumătate dintre ele în Turcia

Fotbaliștii Politehnicii Iași vor avea parte de o pregătire intensă în pauza competițională.

Elevii lui Leo Grozavu se vor reuni luni, 9 ianuarie, și în cele aproape șapte săptămâni rămase până la reluarea campionatului Ligii 2 vor alterna perioadele de pregătire fizică cu meciurile amicale. Deloc puține!

Opt meciuri amicale pentru fotbaliștii de la Poli Iași

Din cele șapte săptămâni de pregătire, doar prima va fi ceva mai lejeră pentru jucătorii Politehnicii.

Florin Plămadă și colegii săi își vor da întâlnire în Copou luni, 9 ianuarie, la prânz, în următoarele zile fiind programate antrenamente mai ușoare, de reacomodare la efort, vizita medicală, diverse teste. Iar din săptămâna a doua vor începe antrenamentele ”serioase”.

Până la reluarea campionatului, ieșenii au planificate opt meciuri amicale. Primele două se vor disputa în Republica Moldova, în intervalul 27-29 ianuarie, cu formații de peste Prut, iar alte două teste sunt programate acasă, în săptămâna imediat următoare (30 ianuarie – 5 februarie), cu adversari din zonă, posibil din Liga 3.

Antrenorul Leo Grozavu a declarat încă de anul trecut că își dorește un meci sau două înainte de plecarea în Turcia, însă programarea acestora depinde și de găsirea unor adversar, dar și de starea vremii și a terenurilor.

Test puternic în finalul stagiului din Turcia

Celelalte patru meciuri de verificare se vor disputa în Antalya, regiunea turcă de la Mediterană în care Poli Iași va avea cartierul general în perioada 6-16 februarie.

În Antalya, ieșenii vor juca cu Veles Moscova (liga a 2-a din Rusia) – pe 8 februarie, Cernomoreț Odessa (prima ligă din Ucraina) – 9 februarie și FK Liepaja (prima ligă din Letonia) – 14 februarie.

Pentru cel de-al patrulea meci amical din Turcia, programat înainte de revenirea acasă, probabil pe 14 februarie, ieșenii poartă discuții pentru un adversar puternic aflat în acea perioadă în Antalya. Antrenorul Leo Grozavu a înaintat varianta Dinamo Moscova, însă meciul va fi decis sută la sută în următoarea perioadă.

După revenirea din Antalya, ieșenii vor intra în ciclul săptămânal de pregătire pentru primul meci oficial al anului, cu CS Comunal Șelimbăr, programat pe teren propriu în ultimul weekend din luna februarie.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-cu-ochii-pe-superliga-antrenorul-leo-grozavu-vrem-sa-facem-transferuri-dar-nu-cu-orice-pret-vrem-titulari-prioritatea-numarul-1-in-copou-si-ce-atacanti-au-ratat-moldo-19257199

https://liga2.prosport.ro/seria-1/topul-rezervelor-din-liga-2-19257187

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-vrea-sa-mai-acopere-trei-posturi-cornel-sfaiter-nu-ne-grabim-vrem-sa-luam-deciziile-cele-mai-bune-pozitiile-vizate-19257119

Narcis POHOAȚĂ 05 Jan. 2023, 17:40 Liga 2
Pe aceeași temă