Poli Iași transferă pe bandă rulantă! Moldovenii au adus încă doi jucători, de la ”U” Cluj și Rapid, și au ajuns la 18 de achiziții în această vară!

Narcis POHOAȚĂ 12 Jul. 2022, 11:36 Liga 2
Poli Iași transferă pe bandă rulantă! Moldovenii au adus încă doi jucători, de la ”U” Cluj și Rapid, și au ajuns la 18 de achiziții în această vară!

Politehnica Iași continuă să puncteze la capitolul achiziții în această vară. Trupa moldoveană a anunțat luni seară încă trei mutări și a ridicat numărul jucătorilor luați în această vară la 18!

Și lista va continua.

Darius Deac și Enrichi Finica, ultimele noutăți de la Poli Iași. Antonio Dumitru a fost prezentat și el

Poli Iași, aflată de joia trecută în cantonament la Bansko (Bulgaria), a suferit mult în sezonul trecut de Liga 2 la jucătorii ”under”, de aceea una dintre prioritățile verii a fost aducerea unui număr cât mai mare de tineri sub limită de vârstă impuși de regula FRF, pentru a avea mai multe soluții.

Una dintre ultimele achiziții este Darius Vasile Deac, un atacant în vârstă de 18 ani crescut la Academia Ardealul Cluj și Universitatea Cluj. Născut pe 23 februarie 2004 la Cluj-Napoca, Deac a vine de la Universitatea Cluj, unde a jucat la juniori, nu și la echipa mare, și a semnat un angajament pe cinci sezoane cu Poli Iași.

Un alt tânăr achiziționat este Antonio Dumitru, un mijlocaș de 17 ani (2 octombrie 2004) originar din Hunedoara și care ultima dată a jucat la echipa din Liga 3 CS Hunedoara (în această vară și-a schimbat numele în Corvinul). Despre cooptarea acestuia în lot, Liga2.ro a scris din momentul în care echipa a plecat în cantonamentul din Bulgaria.

De asemenea, Poli l-a împrumutat pentru un sezon de la Rapid pe basarabeanul Enrichi Finica, un fundaș stânga care la 19 iulie împlinește 20 de ani. Finica se află de mai mulți ani la clubul giuleștean, însă la prima echipă a fost utilizat rar, inclusiv când aceasta activa în Liga 2. În sezonul trecut, la începutul său, a fost cedat sub formă de împrumut la Unirea Constanța, unde a prins 3 jocuri în primele patru etape, apoi a revenit la Rapid, unde pentru prima echipă a jucat doar în prelungirile meciului cu play-out-ul Ligii 1 cu CS Mioveni (scor 2-3). În schimb, a fost om de bază pentru Rapid 2, însă tocmai în Liga 3.

”Familia Politehnicii s-a mărit cu 3 jucători!
Fundașul stânga de 20 de ani, Enrichi Finică, de la Rapid, atacantul Darius Deac, născut în 2004, format la Universitatea Cluj și extrema de 18 ani Antonio Dumitru, de la Corvinul Hunedoara, au semnat contracte cu clubul din Copou și se află în Bulgaria sub comanda lui Claudiu Niculescu.
Mult succes!”, a anunțat Poli Iași.

18 achiziții în această vară pentru Poli Iași

De departe, Poli Iași este cea mai activă echipă din Liga 2 în această campanie de achiziții de vară.

Clubul din Copou i-a mai prezentat până acum pe Gabriel Vașvari (mijlocaș central, Sepsi), Răzvan Tincu (fundaș central, Sepsi), David Ciubăncan (atacant, Șoimii Lipova), Alexandru Dohotariu (portar, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Ștefan Ștefanovici (fundaș stânga, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Octavian Cracea (mijlocaș central, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Viorel Lică (fundaș central, Petrolul Ploiești), Anton Karachanakov (mijlocaș stânga bulgar, Pirin Blagoevgrad), Pawel Tomczyk (atacant polonez, CS Mioveni), Mădălin Martac (fundaș dreapta, Chindia Târgoviște), Torino Hunte (mijlocaș lateral olandez, Den Bosch), Denis Ciaun (fundaș stânga, Știința Miroslava), Alexandru Anton (mijlocaș dreapta, CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Julian Augusto Marchioni (mijlocaș central argentinian, Panserraikos), Alin Fică (mijlocaș central, CFR Cluj, împrumut), Antonio Dumitru (mijlocaș dreapta, CS Hunedoara), Darius Vasile Deac (atacant, Universitatea Cluj) și Enrichi Finica (fundaș stânga, Rapid, împrumut).

Ieșenii mai caută în continuare un portar, un mijlocaș dreapta născut 2004 și un mijlocaș coordonator, însă iau în calcul și aducerea a încă un atacant.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-100-fotbalisti-straini-au-jucat-in-liga-2-in-sezonul-2021-2022-patru-au-evoluat-pentru-cate-doua-echipe-cei-mai-multi-a-utilizat-fk-miercurea-ciuc-iar-un-club-nu-a-avut-niciunul-53-di-19237190

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-poli-iasi-remiza-in-primul-amical-din-bulgaria-cu-fk-makedonija-gjp-echipa-care-va-juca-in-conference-league-claudiu-niculescu-un-rezultat-bunicel-19237062

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-plecat-in-cantonamentul-din-bulgaria-fara-portarul-italian-melgrati-cu-care-nu-a-mai-semnat-primul-amical-la-bansko-cu-o-echipa-participanta-in-preliminariile-conference-league-19236893

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-semnat-cu-un-portar-italian-inainte-sa-plece-in-al-doilea-cantonament-la-bansko-in-bulgaria-o-noutate-si-in-stafful-lui-claudiu-niculescu-19236737

Narcis POHOAȚĂ 12 Jul. 2022, 11:36 Liga 2
Pe aceeași temă