Ziua și transferul la Poli Iași! Moldovenii și-au luat și un atacant polonez din Liga 1

Narcis POHOAȚĂ 15 Jun. 2022, 12:21 Liga 2

Conducătorii Politehnicii Iași continuă să întărească echipa și fac tot posibilul să-i îndeplinească dorința antrenorului Claudiu Niculescu, aceea de a avea lotul conturat până la sfârșitul lunii.

Începută cu Gabriel Vașvari, Răzvan Tincu și David Ciubăncan, campania de achiziții a clubului din Copou a continuat la începutul acestei săptămâni, iar marți a fost bifat al optulea transfer al verii.

Pawel Tomczyk a semnat cu Poli Iași. Vine de la CS Mioveni

Este vorba de atacantul polonez Pawel Tomczyk (24 de ani), fotbalist venit de la echipa de primă ligă CS Mioveni. Vârful polonez a ajuns la Mioveni la începutul acestui an, unde nu a convins.

Sub bagheta lui Alexandru Pelici a prins 11 meciuri, în doar două începând ca titular și totalizând numai 290 de minute. A înscris și un gol, în 2-1 cu modesta Gaz Metan Mediaș.

Născut pe 4 mai 1988, la Poznan, Pawel Tomczyk a făcut junioratul la clubul din orașul natal, Lech Poznan. În 2016 a trecut la seniori, iar până în prezent a mai evoluat pentru Podbeskidzie, Piast Gliwice, Stal Mielec, Widzew Lodz (toate din Polonia) și CS Mioveni. Echipa argeșeană a fost prima pentru care a evoluat în afara țării natale.

În prima parte a sezonului trecut a jucat în 13 meciuri (485 minute) pentru Widzew Lodz, în liga a doua din Polonia, pentru care a înscris și 3 goluri, iar în partea a doua a jucat în 11 partide pentru CS Mioveni (290 minute), unde a înscris un gol.

Pawel Tomczyk are și apariții în echipele de juniori (2 meciuri, 1 gol) și tineret (15 meciuri, 4 goluri) ale Poloniei.

Viorel Lică și Anton Karachanakov au trecut vizita medicală și au semnat cu clubul din Copou

Marți seară, după primul antrenament al verii au semnat contractele cu Poli Iași și nou-veniții David Ciubăncan, Viorel Lică și Anton Karachanakov. Dacă Ciubăncan a semnat pe cinci ani, Lică și mijlocașul bulgar și-au pus iscălitura pe contracte pe câte un sezon cu opțiune de prelungire.

Dacă Ciubăncan a semnat abia acum, fiindcă acum a venit de la Arad, ceilalți doi sunt noi achiziții. Lică vine de la Petrolul Ploiești, iar mijlocașul bulgar Karachanakov vine de la Pirin Blagoevgrad (prima ligă a Bulgariei). Liga2.ro a scris despre venirea celor doi.

”Succes, David Ciubăncan!
Tânărul atacant a semnat contractul cu Poli Iaşi.

Succes la Poli, Viorel!
Fundasul central în vârstă de 27 de ani, legitimat la Petrolul Ploiești în sezonul trecut, a semnat contractul cu echipa noastră!

Succes, Anton!
Mijlocașul bulgar în vârstă de 30 de ani vine de la echipa de primă ligă Pirin Blagoevgrad și vrea promovarea cu Poli!

Succes în Copou, Pawel!
Atacantul central polonez, născut pe 4 mai 1998, este fost internațional de juniori și tineret al țării sale”, sună anunțurile succinte ale Politehnicii Iași.

  • Noile achiziții reușite de Poli Iași până acum: Gabriel Vașvari (mijlocaș central, Sepsi), Răzvan Tincu (fundaș central, Sepsi), David Ciubăncan (atacant, Șoimii Lipova), Alexandru Dohotariu (portar, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Ștefan Ștefanovici (fundaș stânga, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Viorel Lică (fundaș central, Petrolul Ploiești), Anton Karachanakov (mijlocaș stânga, Pirin Blagoevgrad), Pawel Tomczyk (CS Mioveni).

Claudiu Niculescu a condus primul antrenament la Poli Iași

După o zi de luni în care cei mai mulți dintre jucători au efectuat vizita medicală, antrenorul Claudiu Niculescu a condus marți seară primul antrenament la Poli Iași. Ședința de antrenament a fost efectuată pe terenul sintetic Tineretului, întrucât la baza din Copou cele două terenuri de iarbă vor fi reabilitate în următoarea perioadă.

”Am început treaba, așteptăm transferuri în zilele viitoare pentru a definitiva lotul până la sfârșitul lunii. Totul arată bine, am spus și o repet, sunt toate condițiile la acest club pentru a face performanță. Asta le voi cere și jucătorilor. Ei trebuie să știe că vin la un club de tradiție și important în fotbalul românesc, care trebuie să ajungă anul viitor acolo unde îi este locul. Suntem în discuții cu mulți jucători, pe toate posturile, jucători valoroși și sperăm să și ajungă la Iași în cel mai scurt timp”, a declarat antrenorul Claudiu Niculescu.

https://www.youtube.com/watch?v=0S3g4B_UymU

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-noi-transferuri-pentru-poli-iasi-un-stoper-de-la-petrolul-si-un-mijlocas-ofensiv-din-prima-liga-a-bulgariei-s-au-inteles-cu-sfaiter-19234968

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-continua-in-liga-2-si-va-fi-adversarul-politehnicii-iasi-in-noul-sezon-clubul-cu-care-a-semnat-19234942

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-a-sunat-adunarea-la-poli-iasi-jucatorii-prezenti-la-reunirea-preliminara-a-echipei-19234930

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-antrenamente-in-exil-gazonul-stadionului-din-copou-va-fi-reabilitat-in-urmatoarea-perioada-unde-va-pregati-echipa-preluata-de-claudiu-niculescu-19234715

Narcis POHOAȚĂ 15 Jun. 2022, 12:21 Liga 2
Pe aceeași temă