Poli Iași a semnat cu un portar italian înainte să plece în al doilea cantonament, la Bansko, în Bulgaria. O noutate și în stafful lui Claudiu Niculescu

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 07 Jul. 2022, 16:54 Liga 2

Politehnica Iași a plecat joi dimineață, 7 iulie, în al doilea cantonament al verii, în stațiunea bulgară Bansko. În autocarul echipei pregătite de Claudiu Niculescu au urcat 27 de jucători, între care și portarul italian Riccardo Melgrati.

Riccardo Melgrati, un portar italian, ultima noutate a Politehnicii Iași

În vârstă de 28 de ani, Melgrati a fost format la cluburile italiene Inter Milan (2003-2012) și Cesena (2012-2013), iar ultima dată a fost legitimat la echipa de liga a treia Pontedera (Italia). În cariera sa, la seniori, a fost legitimat la Cesena (fără să joace un meci), Como, South Tyrol, Pro Verceli, Prato, Arezzo, Siena, Imolese, Pontedera (toate din Italia) și AE Prat (Spania).

Din lot fac parte și mijlocașii dreapta Alexandru Anton (CSM Ceahlăul Piatra Neamț) și Antonio Dumitru (CS Hunedoara), doi jucători născuți în 2004 pe care antrenorul Claudiu Niculescu i-a testat câteva zile în primul cantonament, la Cheile Grădiștei. Față de primul stagiu au fost lăsați acasă tinerii Azoiței și Grigoriu.

Și în stafful tehnic este o noutate, Florin Danciu (54 de ani) fiind al doilea antrenor secund al lui Claudiu Niculescu.

Poli Iași a ajuns la 16 achiziții!

Chiar dacă fundașul Alexandru Azoiței și atacantul Cristian Grigoriu, ambii de la Academia Politehnicii, au fost lăsați acasă de Claudiu Niculescu, clubul din Iași a anunțat astăzi că cei doi jucători au semnat contracte de profesioniști.

Alături de aceștia, Poli anunță public că au mai semnat și Octavian Cracea (mijlocaș de la Sporting Juniorul Vaslui), Alin Fică (mijlocaș de la CFR Cluj), Alexandru Anton (mijlocaș de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț) și Denis Ciaun (fundaș de la Știința Miroslava).

Incluzându-i pe aceștia din urmă, veniți de la alte cluburi, cât și pe portarul italian Riccardo Melgrati, Poli Iași a ajuns, astfel, la nu mai puțin de 16 achiziții în această vară, după Gabriel Vașvari (mijlocaș central, Sepsi), Răzvan Tincu (fundaș central, Sepsi), David Ciubăncan (atacant, Șoimii Lipova), Alexandru Dohotariu (portar, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Ștefan Ștefanovici (fundaș stânga, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Viorel Lică (fundaș central, Petrolul Ploiești), Anton Karachanakov (mijlocaș stânga bulgar, Pirin Blagoevgrad), Pawel Tomczyk (atacant polonez, CS Mioveni), Mădălin Martac (fundaș dreapta, Chindia Târgoviște), Torino Hunte (mijlocaș lateral, Den Bosch) și Julian Augusto Marchioni (mijlocașul argentinian, ex Panserraikos).

Lotul Politehnicii Iași pentru cantonamentul din Bulgaria:

portari: Ianoș Brînză, Alexandru Dohotariu, Timur Chistol, Riccardo Melgrati;
fundași: Christ Kouadio, Mădălin Martac, Viorel Lică, Florin Plămadă, Răzvan Tincu, Dragoș Ungurenașu, Denis Ciaun, Ștefan Ștefanovici;
mijlocași: Gabriel Vașvari, Julian Marchioni, Francisc Cristea, Alin Fică, Octavian Cracea, Ionuț Pelivan, Anton Karachanakov, Antonio Dumitru, Alexandru Hrib, Torino Hunte, Alexandru Anton;
atacanți: Pawel Tomczyk, Mykhaylo Plokhotnyuk, Robert Niamțu, David Ciubăncan.

Stafful tehnic este format din antrenorul principal Claudiu Niculescu, antrenorii secunzi Mugur Cornățeanu și Florin Danciu, antrenorul de portari Radu Sardescu și preparatorul fizic Lucian Turcu.

Din delegația ieșeană mai fac parte team-managerul Marius Onofraș, asistentul medical Andrei Gâdea, kinetoterapeuții Bogdan Maricescu și Tudor Crețu, magazinerul Gheorghe Ungheanu și operatorul video Emi Isac.

Poli Iași va disputa patru meciuri amicale în Bulgaria, după cum urmează:

10 iulie: Poli Iași – FC Makedonija G.P. Skopje (Macedonia de Nord)
13 iulie: Poli Iași – ȚSKA 1948 Sofia (Bulgaria)
17 iulie: Poli Iași – Akritas Chlorakas (Cipru)
20 iulie: Poli Iași – Sabah Masazyr (Azerbaijan)

Ieșenii vor reveni acasă în data de 21 iulie.

Foto: Politehnica Iași

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 07 Jul. 2022, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă