Pretenții mari la Poli Iași, după campania masivă de transferuri din această vară. Cornel Șfaițer: ”Probabil conducem în topul achizițiilor, ca număr de jucători și toată lumea ne vede favoriți”

Narcis POHOAȚĂ 27 Jul. 2022, 13:33 Liga 2
Pretenții mari la Poli Iași, după campania masivă de transferuri din această vară. Cornel Șfaițer: ”Probabil conducem în topul achizițiilor, ca număr de jucători și toată lumea ne vede favoriți”

Politehnica Iași a transferat masiv în această vară, numărul achizițiilor ajungând la nu mai puțin de 20 de jucători, asta cu toate că în jocurile din partea a doua a sezonului trecut de Liga 2 s-a spus că se va forma echipa pentru noua ediție de campionat. S-a renunțat, însă, la trei sferturi din componenții lotului pe care l-a avut Costel Enache la dispoziție.

Moldovenii au încercat să completeze lotul cu mulți jucători experimentați, în paralel acordându-se o atenție sporită și jucătorilor tineri, care se încadrează la regula ”under” impusă de federație, iar campania de formare a noului lot, condus acum de Claudiu Niculescu, nu s-a oprit, după cum spun conducătorii clubului din Copou.

Cornel Șfaițer ridică singur cota echipei sale: ”Toată lumea ne vede favoriți”

Până acum au fost aduși 20 de jucători noi la Poli, o o parte definitiv, alții sub formă de împrumut. Antrenorul Claudiu Niculescu și conducerea executivă au anunțat în ultima perioadă că mai doresc cel puțin un portar experimentat, dacă nu chiar doi, un mijlocaș coordonator și un atacant.

Președintele Cornel Șfaițer a admis că prin numărul și calitatea achizițiilor făcute pretențiile cresc la Poli Iași și a punctat chiar că multă lume vede echipa din Copou ca principală favorită la play-off, apoi la promovarea în Liga 1.

”Am încercat să creionăm un lot cu care să ne atingem obiectivul propus. Sunt foarte multe noutăți, dar și foarte mulți tineri jucători. Probabil conducem în topul achizițiilor, ca număr, dar am încercat să aducem jucători pe toate compartimentele, să avem concurență, pentru că asta doresc antrenorii. Încă suntem în căutări, o să mai vină un portar, un număr 10, probabil și un atacant. Va fi un campionat greu, pentru că sunt destule echipe cu ambiții. Nu ne va fi ușor, toată lumea ne vede favoriți din ce am văzut, dar cred că un prim pas este să ne calificăm în play-off. Important este că am adus jucători care au evoluat în sezonul trecut, jucători cu un CV interesant pentru Liga 2 și aștept cu nerăbdare să-i vedem la lucru”, a declarat Cornel Șfaițer.

  • În ciuda celor spuse de Șfaițer, Liga2.ro, unicul site dedicat exclusiv campionatului Liga 2, nu a văzut și nici auzit vreo declarație în această vară a vreunui conducător sau antrenor din acest eșalon care să spună despre Poli Iași că este considerată principala favorită la play-off și apoi la promovare.

Vrea să ia presiunea de pe umerii jucătorilor

Oficialul ieșean spune însă că nu vrea să pună presiune pe jucători, care oricum sunt conștienți că la Poli Iași se vrea performanță.

”Eu nu vreau să le transmitem jucătorilor această presiune. E clar că unii jucători au venit doar pentru performanță, sunt fotbaliști care au evoluat în Liga 1. Ni s-au alăturat în acest proiect pentru că este vorba despre Politehnica Iași și este clar că va fi o ambiție în plus din partea lor. Nu aș vrea să fie o presiune în plus pe jucători. Ne-am străduit cu toții să facem lucrurile foarte bine, să vedem în ce măsură am reușit. Trebuie să avem puțină răbdare, pentru că sezonul e lung și în fața lui Poli Iași toți vor da totul, indiferent că e o nou-promovată sau o echipă cu pretenții”, a mai spus oficialul ieșean, care s-a referit și la jucătorii tineri aduși: ”Din ce am văzut în cantonament, jucătorii experimentați i-au primit foarte bine pe cei tineri. Le-am spus și eu că au exemple în vestiar, cum sunt Vașvari, Tincu, Plămadă sau Martac, acum nu ne rămâne decât ca staff-ul și noi ceilalți să-i dezvoltăm bine pe cei tineri. E foarte important să reușim cu ei, pentru că sezonul e lung și diferența o fac și cei tineri. De aceea avem și mulți tineri în lot, e o zonă care mă preocupă, îmi place să dezvolt tinerii.”

  • Campanii de achiziții asemănătoare cu cea a Politehnicii Iași din această vară, ca număr de jucători aduși, ba chiar mult mai importante, privind numele transferaților, au avut în ultimii ani, tot în Liga 2, cluburi precum, în primul rând, Petrolul sau ”U” Cluj, însă rezultatul mult dorit, promovarea în Liga 1, a venit abia la a patra încercare. Și Concordia Chiajna a fost in situația Iașiului, iar echipa ilfoveană este în continuare în Liga 2.

Achizițiile făcute de Poli Iași în această vară: Gabriel Vașvari (mijlocaș central, Sepsi), Răzvan Tincu (fundaș central, Sepsi), David Ciubăncan (atacant, Șoimii Lipova), Alexandru Dohotariu (portar, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Ștefan Ștefanovici (fundaș stânga, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Octavian Cracea (mijlocaș central, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Viorel Lică (fundaș central, Petrolul Ploiești), Anton Karachanakov (mijlocaș stânga bulgar, Pirin Blagoevgrad), Pawel Tomczyk (atacant polonez, CS Mioveni), Mădălin Martac (fundaș dreapta, Chindia Târgoviște), Torino Hunte (mijlocaș lateral olandez, Den Bosch), Denis Ciaun (fundaș stânga, Știința Miroslava), Alexandru Anton (mijlocaș dreapta, CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Julian Augusto Marchioni (mijlocaș central argentinian, Panserraikos), Alin Fică (mijlocaș central, CFR Cluj, împrumut), Antonio Dumitru (mijlocaș dreapta, CS Hunedoara), Darius Vasile Deac (atacant, Universitatea Cluj), Enrichi Finica (fundaș stânga, Rapid, împrumut), Denis Andrei Bujor (mijlocaș dreapta, Farul Constanța, împrumut) și Paul Fosu Mensah (fundaș, Helmond Sport).

Narcis POHOAȚĂ 27 Jul. 2022, 13:33 Liga 2
Pe aceeași temă