Ceahlăul caută întăriri din SuperLigă! Doi fotbaliști experimentați de la Poli Iași, aproape de trecerea la formația nemțeană

Narcis POHOAȚĂ 06 Jan. 2024, 00:52 Liga 2
Ceahlăul caută întăriri din SuperLigă! Doi fotbaliști experimentați de la Poli Iași, aproape de trecerea la formația nemțeană

După doar jumătate de sezon petrecută în prima ligă cu Poli Iași, timp în care au jucat sporadic, Gabriel Vașvari și Răzvan Tincu s-ar putea întoarce din această iarnă în Liga 2.

Cei doi experimentați fotbaliști ai echipei din Copou nu mai intră în vederile antrenorului Leo Grozavu și ar putea semna cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, echipă cu care sunt în tratative, din informațiile Liga2.ro.

Ceahlăul i-ar putea transfera pe Gabriel Vașvari și Răzvan Tincu

Clubul Politehnica Iași și-a reluat pregătirile joi la prânz, iar printre cei 29 de jucători prezenți la reunire s-au numărat și câteva nume de care Iașiul se va despărți în această iarnă.

Scos de pe lista A în toamnă, mijlocașul Gabriel Vașvari (37 de ani) nu mai intră în vederile antrenorului Leo Grozavu, în aceeași situație fiind și fundașul central Răzvan Tincu (36 de ani). Cei doi experimentați jucători au semnat în vara anului 2022 cu Poli, după ce s-au despărțit de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și au fost oameni de bază în Copou, în sezonul promovării în SuperLigă, ediția 2022-2023 de Ligii 2.

După ce clubul a anunțat că nu se va mai baza pe ei în partea a doua a campionatului actual, oficialii divizionarei secunde Ceahlăul Piatra Neamț au intrat pe fir și vor să-i aducă pe cei doi la pachet, sub Pietricica.

Din câte se pare, antrenorul Cristian Pustai și-i dorește pe Tincu și Vașvari la Ceahlăul, iar finanțatorul Anton Măzărianu ar fi demarat deja discuțiile cu conducerea Iașiului.

Răzvan Tincu e aproape de o revenire în Liga 2, de această dată la Ceahlăul, după ce în vara trecută bifa o promovare cu Poli Iași. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Tincu și Vașvari s-ar putea alătura echipei nemțene din ziua reunirii acesteia

Răzvan Tincu și Gabriel Vașvari vor continua să se pregătească cu Poli Iași, iar din data de 10 ianuarie, când Ceahlăul se va reuni, s-ar putea alătura lotului pregătit de Cristian Pustai. Asta dacă jucătorii se vor înțelege în privința contractului cu conducerea grupării de sub Pietricica.

”Sunt două posturi care ar trebui acoperite. Cel de fundaș central, aici poate chiar doi jucători dacă reușim, și un atacant. Dacă mai apare și un mijlocaș nu ar fi rău. Deci ar fi undeva la trei sau maxim patru trasferuri. Și la capitolul under poate căutăm să îmbunătățim”, spunea Cristian Pustai, la finalul anului trecut, despre ce jucători și-ar dori la Ceahlăul în această iarnă.

”Încercăm să luăm jucători doar din Liga a 2-a sau din Liga 1, care sunt obișnuiți cu condițiile noastre din România, astfel încât să nu necesite o perioadă de acomodare, fie străini, fie români, nu contească. Adică, dacă luăm ceva, trebuie să luăm jucători care pot intra direct în foc. Axul central este în vizor, adică fundaș central, mijlocaș central și un atacant. Acum, că o să fie nevoie de unul-doi pe fiecare post, cel puțin în apărare cred că vor trebui doi… Nici nu putem să facem abuz acum”, spunea și finanțatorul clubului Ceahlăul, Anton Măzărianu.

Răzvan Tincu are 6 meciuri în SuperLigă în acest sezon pentru Poli Iași, în care a prins doar 129 de minute pe gazon. Are și o prezență, ca integralist, în Cupa României. În sezonul trecut, de Liga 2, a avut 21 de meciuri (1584 minute) disputate pentru Poli Iași.

Gabriel Vașvari a prins 5 meciuri în SuperLigă pentru Poli Iași în acest sezon, până să fie scos de pe lista A. A strâns 216 minute și a marcat 1 gol. Are și o prezență, până în minutul 62 al jocului cu SCM Zalău, singurul disputat de Poli Iași în această ediție a Cupei României. În sezonul trecut, Vașvari a avut 14 prezențe pentru Poli Iași în Liga 2 și a înscris 6 goluri, dintre care cinci din penalty. Nu a jucat mai mult din cauza accidentărilor avute.

Gabriel Vașvari a fost tras pe linie moartă la Poli Iași încă din finalul lunii septembrie a anului 2023, iar acum ar putea ajunge la Ceahlăul, în Liga 2, o competiție unde încă ar putea face față, dacă ar fi apt medical. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-va-faca-un-cantonament-in-turcia-si-va-juca-cinci-amicale-19296736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-patrick-petre-19296711

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-efectueaza-doua-cantonamente-dintre-care-unul-in-turcia-19296698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitolul-la-care-ceahlaul-functioneaza-in-regim-de-avarie-19296540

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-vrea-intariri-in-fiecare-compartiment-la-ceahlaul-19296515

 

Narcis POHOAȚĂ 06 Jan. 2024, 00:52 Liga 2
Pe aceeași temă