Petrolul pregătește un nou transfer. Ploieștenii ar fi interesați de atacantul Marius Coman de la Fotbal Comuna Recea

Andrei PASCU 04 Jan. 2021, 11:08 Liga 2
Petrolul pregătește un nou transfer. Ploieștenii ar fi interesați de atacantul Marius Coman de la Fotbal Comuna Recea

Petrolul caută să se întărească în această pauză de iarnă, până la reluarea Ligii 2. Ploieștenii au în planuri mai multe transferuri, printre care s-ar afla și atacantul Marius Coman (24 de ani) de la Fotbal Comuna Recea, notează Telegrama. Ploieștenii se pare că vor să profite de problemele financiare ale maramureșenilor.

Marius Coman, primă parte de sezon bună în Liga 2 

Marius Coman a făcut o primă parte de campionat bună. Venit în vara trecută la Recea, atacantul a marcat de șase ori în 14 partide. Petrolul ar putea să îl transfere, așadar, și din cauza problemelor financiare cu care se confruntă Fotbal Comuna Recea, dar și din pricina instabilității de acolo.

Deocamdată, clubul din Maramureș nu a anunțat nimic cu privire la contractul antrenorului Nicolae Constantin, care a expirat pe 31 decembrie.

Coman, bun doar la echipe mici

Originar din Vișeu de Sus (Maramureș), Marius Coman a jucat sezonul trecut pentru două echipe, CSM Reșița și Universitatea Cluj. În prima parte a campionatului trecut a fost cedat de ”U” la trupa din Valea Domanului, unde a avut 18 partide jucate și a marcat trei goluri.

În partea secundă a sezonului a revenit la Cluj-Napoca, pentru care a apucat să joace doar într-una dintre cele trei partide oficiale până la suspendarea și ”înghețarea” Ligii a 2-a din cauza pandemiei.

La ”U” Cluj a fost legitimat din vara lui 2018, însă nu a reușit să convingă și să fie un titular.

Marius Coman este și campion al României cu CFR Cluj în sezonul 2017/2018. A fost utilizat în patru meciuri la momentul respectiv, dar fără să înscrie. Atacantul de 1.85 m a mai jucat, pe lângă echipele amintite, pentru Bucovina Pojorâta și Academica Clinceni.

Silviu Pană de la Turris Oltul, primul transfer al Petrolului din această iarnă 

Ploieștenii s-au întărit doar în zona mediană până acum, prin aducerea lui Silviu Pană (29 de ani). Contractul a fost semnat pe un an și jumătate, până în vara anului 2022. Mijlocașul a evoluat ultima dată tot în Liga 2, la Turris Oltul.

Pană avea 12 meciuri și trei goluri în acest sezon, înainte să plece de la Turris Oltul. Stagiunea precedentă a prins 27 de partide și nouă goluri.

În același timp, Petrolul i-a oferit un contract de profesionist mijlocașului central Iulian Nicholas Stănescu (17 ani). Tânărul este un produs al academiei ploieștenilor, iar în ultimul timp a evoluat pentru echipa sub 19 ani a Petrolului. Clubul nu a anunțat însă și durata înțelegerii, dar a precizat că Stănescu va face pasul la echipa mare în viitorul apropiat.

Petrolul ar fi ajuns la un acord și cu Ștefan Bărboianu

Ștefan Bărboianu (32 de ani) a reziliat contractul cu Turris Oltul luna trecută, dar și-ar fi găsit un nou angajament, tot în Liga 2, imediat după despărțirea de teleormăneni. Fundașul de bandă ar fi acceptat să revină la echipa pentru care a evoluat sezonul trecut, Petrolul.

Bărboianu ar fi semnat înțelegerea cu Petrolul, la o zi după ce Turris Oltul a anunțat despărțirea de el, pe 16 decembrie. Potrivit Gazeta Prahova, Petrolul și Ștefan Bărboianu au ajuns la un acord asupra unui contract pe un an și jumătate. În acest moment, fundașul e la Craiova, orașul natal, acesta fiind și motivul pentru care n-ar fi fost prezentat oficial.

Petrolul va oficializa mutarea, potrivit sursei amintite, la reluarea pregătirilor, la începutul lunii ianuarie.

Foto: Paul Ursachi (Mediafax Foto) și Fotbal Comuna Recea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/veste-trista-pentru-petrolul-a-murit-inca-un-component-al-echipei-care-intalnea-liverpool-o-figura-emblematica-a-istoriei-clubului-19163400

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-si-turris-oltul-in-pericol-sa-piarda-doi-fotbalisti-razvan-matis-si-florian-haita-au-fost-rechemati-la-pregatiri-de-viitorul-constanta-19163301

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-gasit-inlocuitori-pentru-demisionarii-din-conducere-legendele-care-iau-locul-altor-glorii-ale-clubului-ploiestean-19163184

 

 

 

 

Andrei PASCU 04 Jan. 2021, 11:08 Liga 2
Pe aceeași temă