Se complică situația la Fotbal Comuna Recea. Nu mai primește finanțare de la autoritățile locale pentru 2021, dar e în pericol să nu mai beneficieze de ajutor nici de la județ

Răzvan STÎNGĂ 11 Dec. 2020, 16:07 Liga 2
Se complică situația la Fotbal Comuna Recea. Nu mai primește finanțare de la autoritățile locale pentru 2021, dar e în pericol să nu mai beneficieze de ajutor nici de la județ

Fotbal Comuna Recea a primit, la câteva zile după ce a intrat în vacanță, o veste care complică lucrurile pentru anul următor. Nu va mai primi sprijin financiar din partea Consiliului Local Recea, după cum s-ar fi stabilit în cadrul celei mai recente ședințe. Potrivit Axa News, la mijloc ar fi, foarte probabil, anumite dispute din planul politic.

Finanțarea va fi oprită, însă echipa va beneficia în continuare de anumite facilități. Se pare că, în continuare, Consiliul Local Recea se va ocupa de întreținerea stadionului, dar și de alte aspecte care țin de echipă. Va plăti costurile deplasărilor, dar va achita și baremurile arbitrilor și observatorilor, precizează sursa citată.

Fotbal Comuna Recea, în pericol să nu mai primească ajutor financiar nici de la Consiliul Județean Maramureș

Dar asta nu e tot. O altă veste proastă a venit pentru Fotbal Comuna Recea zilele trecute. Riscă să nu mai primească finanțare nici de la autoritățile județene, începând cu perioada imediat următoare, din 2021. Dacă după promovarea în Liga 2, la finalul sezonului trecut de Liga 3, Consiliul Județean Maramureș a aprobat ajutorul financiar pentru echipă cu 800.000 de lei, există posibilitatea ca situația să nu se mai repete și anul care vine.

Consiliul Județean Maramureș și-a schimbat structura și sunt șanse ca finanțarea să nu mai continue. Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a anunțat că strategia pentru anul următor va fi regândită.

Fotbal Comuna Recea nu are datorii momentan, dar anul 2021 se anunță unul greu 

În momentul de față, nu există datorii, după cum a afirmat zilele trecute președintele clubului Florin Gherasim. Toate restanțele către jucători și furnizori, dacă au existat, au fost achitate la începutul lunii decembrie. Florin Gherasim a recunoscut însă că un aspect important pentru ca Fotbal Comuna Recea să treacă peste această perioadă, depinde de ajutorul care ar putea să vină de la Consiliul Județean Maramureș.

Cu toate acestea, echipa ar putea avea mult de suferit. Fără ajutorul consiliilor locale și județene, bugetul se va reduce, foarte probabil, considerabil.

”Sunt unele probleme la club și încercăm să le rezolvăm, dar avem nevoie de timp. Noi ne-am organizat din mers pentru liga a doua. Important este că până la data de 1 decembrie nu avem datorii față de jucători sau furnizori. Vom vedea ce bani vom primi pentru anul viitor de la Consiliul Județean, dar nu ni s-a transmis că va fi oprită finanțarea. Nu se pune problema retragerii echipei din campionat, mergem mai departe”, declara Florin Gherasim înainte de veștile de mai sus.

Fotbal Comuna Recea nu stă excelent nici din punct de vedere sportiv 

Fotbal Comuna Recea e în partea inferioară a clasamentului în Liga 2, momentan pe locul 17 din 21 de echipe. După disputarea a 14 partide în 15 etape, trupa maramureșeană a adunat 15 puncte. La reluarea campionatului, în februarie 2021, echipa din Recea mai are programate șase meciuri.

În primă fază va evolua împotriva celor de la Concordia Chiajna (acasă), după care vor urma partidele cu CS Mioveni (deplasare), ”U” Cluj (acasă), Farul (deplasare), CSM Reșița (acasă) și Ripensia (deplasare).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-comuna-recea-risca-sa-inceapa-2021-cu-o-veste-extrem-de-proasta-autoritatile-judetene-schimba-strategia-si-poate-pierde-finantarea-19161969

https://liga2.prosport.ro/seria-1/problemele-financiare-persista-la-fotbal-comuna-recea-care-sunt-sansele-ca-echipa-sa-se-retraga-din-campionat-si-ce-se-intampla-cu-finantarea-de-la-autoritatile-locale-presedintele-florin-gherasim-19161785

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-nae-constantin-suparat-dupa-egalul-obtinut-de-fotbal-comuna-recea-cu-turris-oltul-suntem-specialisti-antrenorul-intra-in-vacanta-cu-ganduri-care-l-fac-sa-se-gandesca-la-re-19161289

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Dec. 2020, 16:07 Liga 2
Pe aceeași temă